• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sekmeler arası veri transferi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan maystro
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 VBA
Merhaba Arkadaşlar,
Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Stok kontrol için çalışma yapmaya çalışıyorum. Stok girişi aşamasını hallettim. Fakat stok çıkışını yapamıyorum. Kısaca bahsedeyim. Her sekmede farklı firmalar mevcut. Stoğu tutulan ürünlerde listboxta yer alıyor. İki firma arasında stok transferi yapmaya çalışıyorum. Mesela 6x25 collonato bej bordürün 25 adetini el amal firmasından bulutlar firmasına transfer etmek istiyorum. bunun için çıkış yeri olarak el amal firmasını seçtiğimizde listboxta el amal 'ın stok listesi gelmesi gerekiyor. Transfer edilecek firmayı bulutlar olarak seçtiğimde ve transfer edilecek stok adedi girildiğinde bulutlar firmasında yine 6x25 collonato bej bordürü bulmalı miktarı stoğuna eklemelidir. Ve çıkılan ürün kadarı çıkılan el amal firmasının stokların düşülmeli. ve stok hareketleri sekmesinde bu transfer gözükmelidir. biraz karışık anlattım galiba :???: Comboboxları oluşturdum giriş ve çıkış yerlerini seçebiliyorum. bu olay sadece bir bütün firmalar arasında olabileceği için benim iç içe for düngüsü kullanmam gerekiyor galiba işte o kısmını yapmadım. Fikri olan var mı yardımcı olduğunuz için şimdiden teşekkürler.:dua:

Ekli dosyalar

Dosyanı
xls 2003 Formatında eklşersen bakabilirim.

Yemek için ayrılmıştım.
Şimdi bakıyorum ...

Umarım yapabileceğiniz bir şeyler çıkar Mustafa Bey :)

İşlemleriniz hayli karışlık..
Ama önemli değil.
Hallederim ancak biraz zaman alacak.

Dosyanızı inceleyiniz..
Eklemek istediğiniz bir şey olursa bildirin..

Sadece ÇIKIŞ formunuz üzerinde çalıştım..

Ekli dosyalar

Mustafa Bey,

Öncelikle ilginize teşekkür ederim epeyce emek vermişsiniz. Fakat benim tam olarak anlatmak isteğim şu şekilde. seçilen ürünü hem çıkış yerinde hemde giriş yerinde bulacak ve listedeki stoğundan düşülmesi gerekiyor. sizin oluşturduğunuda listenin alt satırına ekleme yapıyor ve stoktan düşmüyor :S bütün firmalar için liste aynı şekilde kalmalı sadece stok miktarları değişmeli biraz da ben anlatamadım galiba :S

ÖRNEĞİN;

SERBEST STOK sekmesinde ARENA GRİ BORDÜR'DEN 5000 ADET bulunuyor. Ben bu stoktan 450 adet ARENA GRİ 'yi EL AMAL firmasının stoğuna aktarmak istiyorum. Bu durumda SERBEST STOK sekmesindeki listede ARENA GRİ BORDÜR 'ü bulmalı ve stok miktarını 4550 olarak revize etmeli. El AMAL sekmesindeki listede ARENA GRİ BORDÜR'ü bulup stoğuna 450 Adet eklemelidir.

Ama SERBESTSTOK sayfasında stokların hangi depoda olduğu gösterilmiyor.
Depoya aktarma yaparız ancak bu malzeme hangi depodan düşecek ??

SERBEST STOK sekmesini zaten bir depo gibi düşünün serbest stoktan el amala aktarma yapılıyorsa serbest stoktan düşülecek el amala eklenecek. yada hase 'den overseas e transfer yapılacaksa hase' den düşülüp aynı ürün için oversease ekleme yapılacak sizede hak veriyorum biraz karışık

Ekleme ve çıkarmadan sonra

Stok Hareketleri alt alta yazacak değil mi
Bu şekilde ayarladım.

SERBESTSTOK sayfasında olan malların
ÜRÜN CİNSİ ÜRÜN EBADI ÜRÜN ADI RENK

Tüm sayfalarda aynı adla olmalı
örneğin : 4x60 yerine 4 x60 yada 4x 60 yazarsan işlemi yapmaz.

Çıkmam lazım siz eklenmesini yada düzelmesini istediğinizi yazın
30 dk sonra yine bakarım...

Tamam mı ?..
İstediğin gibi olmuş mu ?..

Mustafa Bey,

Kusura bakmayın sürekli yenileye bastım fakat yazışmaların 2.sayfaya kaydığını fark etmedim beklettim sizi :( Mustafa bey son gönderdiğiniz yapmak istenilene daha yakın duruyor fakat sizinde dikkatinizi çekti mi bilmiyorum

Mesela stok çıkış sayfasını açtığımızda listbox kendiliğinden geliyor oysa henüz çıkış yerini seçmemiştik. Çıkış yerini seçtiğimiz sekmedeki listbox gelmeli. Evet stok hareketlerini alt alta yazması gerekiyor.

Ama artık uğraşmak istemezseniz de anlarım yeterince uğraştırdım sizi ne kadar teşekkür etsem azdır.

Anladım

Formun kodlarındaki
Private Sub GirisYeriCbbox_Change
deki kodları aşağıdaki kod ile değiştirin.

Kod:
Private Sub GirisYeriCbbox_Change()
MMSTF = GirisYeriCbbox.Text
Sheets(MMSTF).Select
 With ÇIKIŞ.ListBox1
        .ColumnCount = 5
        .ColumnWidths = "40;40;40;40;40"
        .RowSource = "A3:E" & [A65536].End(3).Row
  End With

For MSTF = 3 To Range("A65536").End(xlUp).Row
If UrunCinsiCbbox = Sheets(MMSTF).Cells(MSTF, "a") Then
If UrunEbadiCbbox = Sheets(MMSTF).Cells(MSTF, "b") Then
If UrunAdiCbbox = Sheets(MMSTF).Cells(MSTF, "c") Then
If RenkCbbox = Sheets(MMSTF).Cells(MSTF, "d") Then
MM = Sheets(MMSTF).Cells(MSTF, "E").Value
MsgBox MMSTF & "  Deposunda    " & MM & "  Adet Var ", vbExclamation, "Mustafa MUTLU 0 533 740 45 49"
Exit Sub
End If
End If
End If
End If
Next

End Sub

Ayrıca
With ÇIKIŞ.ListBox1
.ColumnCount = 5
.ColumnWidths = "40;40;40;40;40"
.RowSource = "A3:E" & [A65536].End(3).Row
End With

kırmızı renkli rakamlarla listbox da
isimleri sığacağı şekle getirebilirsiniz

3 adet var bu kodlardan 3 ünüde değiştirmeniz gerekir..

Tekrar teşekkür ederim Mustafa Bey,

Kodlarınızı tek tek inceleyip dediğiniz değişiklikleri yapacağım biraz yavaşım bu konuda yeni yeni öğreniyorum. Elinize, ilginize, emeğinize sağlık. Zaman ayırdınız.

Geri