• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sekme öncesi ..... nolu hücre nasıl çağırılır?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan machool
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Arkadaşlar benim yapmak istediğim şey isimleri değişen sekmeler için ; mesela 3 sekme öncesindeki A 7 hücresi nasıl çağırılır? Yada oraya nasıl atama yapılır? Umarım anlatabilmişimdir...Şİmdiden teşekkürler...

Formülde hücreye başvuru varsa sekme adı değiştiğinde formül de ona göre güncellenir. Siz farklı bir şey mi istiyorsunuz?

=sayfa1!a7

gibi bişeymi istiyorsunuz ?

=sayfa1!a7

gibi bişeymi istiyorsunuz ?

Bunu zaten yapabiliyoruz.Ben sekme kopyalama yapıyorum.Kopyalama yaptığımda yeni oluşan sekmelerdeki formuller direkt olarak oluşan yeni sekmelere göre tanımlanabilsin.Kısacası

=sayfa1!a7

yerine

=(üç sekme öncesi)!a7 gibi bir yapı var mı ?

Merhaba,

Eğer sekme adlarında bir düzen varsa( örneğin 1,2,3... gibi, yada sıralı bir şekilde tarih olarak ilerliyorsa) formül ile yapılabilir, aksi durumda makro kullanmanız gerekir.

.

Merhaba,

Ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.

Kullanıcı tanımlı fonksiyon kullanılmıştır.

Ekli dosyalar

Korhan bey teşekkürler.Yazdığınız kod tam istediğimi yapıyor ama bu kodu kendi çalışmama nasıl uygularım açıkçası bulamadım.Gönderdiğiniz örnekteki kodu görüntüleyip kopyaladım fakat kendi çalışmama nasıl entegre edebilirim bulamadım.Belki çok basittir ama acemi bir excelci için oldukça zor...
Ömer bey belli bir periyot ile devam ediyor. Excel üzerinde kasaları tutuyorum ve merkez kazaların isimleri

NUR PZLM (Ş) (12) ....5 sekme.....NUR PZLM (Ş) (13)....5 sekme....NUR PZLM (Ş) (14)

ŞEKLİNDE GİDİYOR. Parantez içleri tarih (ayın kaçıncı günü) ifade ediyor. Aralarda 5 sekme var. Benim yapmaya çalıştığım şey ise bir önceki günün devrini sonraki güne otomatik olarak aktarabilmek.Şablon şeklinde yaptığım 6 sekme var ve ben her yeni günde bu 6 sekmeyi kopyalayarak sonraki güne başlıyorum.Ben kopyalamayı yaptığımda yeni oluşan ANA KASA önceki günün devrini yazsın istiyorum.Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur.Şimdiden herkese teşekkürler...

Kendi dosyanızı açın.
Alt+F11 tuşlarına basın.
Insert menüsünden modül ekleyin.
Sağdaki beyaz alana önerdiğim kodu uygulayın.
Sayfada nasıl uygulamanız gerektiğini eklediğim örnek dosyadan bakıp yapabilirsiniz.

Geri