• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sekme değiştiğinde calculate çalışsın

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yavuzoz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2013 TR
merhaba,
forumda yaptığım araştırmada bulduğum kodları aşağıdaki şekilde uyarlayarak çeşitli excell belgelerimde kullanıyorum, her 30 saniyede bir F9 tuşunun işlevini tekrarlayarak sayfayı yeniden hesaplayan makroyu yeni bir sekmeye geçtiğimde bir kez çalışacak hale dönüştürmrk istiyorum...
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Sub Auto_Open()

Call Hesapla

End Sub

Sub Hesapla()
'
'
Calculate
Application.OnTime Now + TimeValue("00:00:30"), "Hesapla"

End Sub

Merhaba,

Çalışmanızın ThisWorkbook bölümüne aşağıdaki kodu uygulayın.

Kod:
Private Sub Workbook_SheetActivate(ByVal Sh As Object)
    Sh.Calculate
End Sub

Korhan bey yanıt için teşekkürler,
bu kodu çalıştıramadım ben, kısıtlı excell bilgimle bir şeyleri eksik yapıyorum sanırım, ThisWorkbook bölümünü tam olarak anlayamadığımdan kodları önce modüle sonra da bazı sayfa kod bölümlerine kopyalayarak denedim....
Bazı çalışma kitaplarımda çok sayıda sekme bulunuyor, zaten modulde çalışması daha uygun olacak gibi sanırım..

Merhaba,

Resimden ilgili bölümü bulabilirsiniz. Resimdeki pencereye dosyanızı açtıktan sonra ALT+F11 tuşlarına basarak ulaşabilirsiniz. İnceleyiniz...

Önerdiğim kod dosyanızda tüm sayfalarda çalışır. Eğer siz bazı sayfalarda bu işlemi istiyorsanız resimdeki sayfa isimlerine çif tıkladığınızda sağ taraftaki gibi beyaz bir pencere açılacaktır. Bu pencereye aşağıdaki kodu uygulayınız. Bu işlemi yapacağınız sayfalarda bu işlemi yaparak sorunu aşabilirsiniz. Ya da yine ilk verdiğim kod ile sayfa isimlerini sorguya alarak işlemi yapabilirsiniz. Bunun için sayfa isimlerinizi belirtirseniz yardımcı olabilirim.

Kod:
Private Sub Worksheet_Activate()
    ActiveSheet.Calculate
End Sub

thisworkbook_ekrani.jpg

korhan beycim, çok teşekkürler.
.
hem kullandığım dosyalar ve hem de dosya içinde ki sekmeler zamanla değişebildiği için, tek bir yere kaydedilen kodun tüm kitapta çalışması önemliydi.

sayenizde ThisWorkbook bölümünü ve bu işi nasıl hallettiğini öğrenmiş oldum, tekrar teşekkür eder, sağlıklı günler dilerim...

Son düzenleme:
Geri