• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sekme adını hücreye bağlamak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
herkese merhaba,

sekme adını sayfanın içindeki bir hücrede gösteren bir formül varmıdır? yani ben sekme adını değiştirirsem o hücrede otomatik değişsin.

şimdiden teşekkürler.

Merhaba.

Belge kaydedilmiş bir belgeyse aşağıdaki formül istediğiniz sonucu verir.
.
Kod:
=PARÇAAL(HÜCRE("DOSYAADI");BUL("]";HÜCRE("DOSYAADI");1)+1;31)

Sayın mmahmutkaya

1 - Tam Dosya adı
Kod:
=HÜCRE("DOSYAADI";A1)

2 - Sadece Sayfa Adı
Kod:
=PARÇAAL(HÜCRE("DOSYAADI";A1);BUL("]";HÜCRE("DOSYAADI";A1))+1;UZUNLUK(HÜCRE("DOSYAADI";A1))-BUL("]";HÜCRE("DOSYAADI";A1)))

Son düzenleme:
Ömer bey ben yazarken cevaplamış zaten iyi çalışmalar.

Yeni bir şey öğrendim, teşekkürler sayın Ömer Baran ve Excelmy.

çok teşekkür ederim istediğim oldu, fakat şimdi de şöyle bir problem çıktı, sayfa adını yazmam gereken hücreye şimdiye kadar değeri manuel olarak giriyordum. bu hücre sayfanın başka biryerinde bir düşey ara formülünün "aranan değer" i idi. sayfa adını okuyordu, fakat şimdi düşey ara formülümdeki hücre "yok" sonucunu veriyor, bunu nasıl çözerim.

dosyayı şu an gönderemiyorum. anlatmaya çalışayım. diyelimki sayfa adını yazdığım hücre "C6" olsun. eskiden elle girerdim. başka bir hücrede düşey ara formülüm var. bu formülde geçen "aranan değer" kısmı "C6" hücresine bakıyordu. yani aranan değerim C6" hücresindeki sayfa adımdı. şimdiye kadar sayfa adını elle girdiğim için düşey ara formülümde bir sıkıntı yoktu, fakat şimdi düşey ara formülüm hata veriyor. şu şekilde düzelttim gerçi. aranan değer kısmında "c6" yazıyordu ya, bende "C6+1-1" yaptım oldu.

Bu şekilde deneyiniz.

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
[a1] = ActiveSheet.Name
End Sub

dosyayı şu an gönderemiyorum. anlatmaya çalışayım. diyelimki sayfa adını yazdığım hücre "C6" olsun. eskiden elle girerdim. başka bir hücrede düşey ara formülüm var. bu formülde geçen "aranan değer" kısmı "C6" hücresine bakıyordu. yani aranan değerim C6" hücresindeki sayfa adımdı. şimdiye kadar sayfa adını elle girdiğim için düşey ara formülümde bir sıkıntı yoktu, fakat şimdi düşey ara formülüm hata veriyor. şu şekilde düzelttim gerçi. aranan değer kısmında "c6" yazıyordu ya, bende "C6+1-1" yaptım oldu.
Sayın sakman'ın cevabının ekine bakmadım.

Fikrimi söylemek istedim.
Konu sahibi sayfa adlarının SAYISAL değer olup/olmadığına dair bir bilgi vermemiş,
kullandığı DÜŞEYARA işlevindeki arama alanının ilk sütununun da SAYISAL değerler olup/olmadığını da bilmiyoruz.

Benim verdiğim formül ve elbette önerilen diğer formüllerin sonucu SAYISAL değil METİNSEL'dir.
Çözüm için;
-- Arama alanının ilk sütununu METİN haline getirmek
-- veya sayfa adları mutlaka sayısal ise, verdiğim formülün başına
= işaretinden sonra 0+ veya 1* eklemek yeterli olacaktır.
.

merhabalar,

işyerinde excel ingilizceye çevrildi, yukarıdaki formül çalışmıyor, formül ingilizceye döndü, içerisindeki "dosyaadı" ingilizceye dönmedi, ben elle "filename" yazdım ama yinede olmuyor. yardımcı olursanız sevinirim. çokta işimi görmüştü bu formül.

selam,
daha önce göndermiş olduğum dosyadaki açıklamalarda yazdığımı sanıyorum...

FILENAME (Büyük harfle yazılmalı ve FİLENAME değil İ yerine I kullanılmalı)... FILENAME yerine filename yada Filename gibi küçük harf ile yazarsanız çalışmayacaktır.

Türkçe versiyonda , FILENAME yerine DOSYAADI da yazılabilir. Büyük harf uygulaması DOSYAADI için de geçerlidir.

Geri