- Excel Vers. ve Dili
- 2007
arkadaşlar;
vba dosya adı sectirerek o dosyadaki isteğim datayı x adı ile kayıtlı dosyada istediğim yere yazdırıyorum. Fakat bu olayın tam tersını yapmamda gerekiyor. x dosyasının a1 deki değerini en başta açtığım dosyada g5:h5 hücresinede yazdırıp dosyayı da buraya yazdıgı metin olarak kayıt etmesini istiyorum. VBA de bunu yapabilirmiyim? Çok uğraştım fakat seçtiğim dosyanın sheeti secip datayı x dosyasından bir türlü atmayı beceremedim. Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. aşağıda kodumun örneği bulunmaktadır. ben seçtiğim dosyanın sectiğim sheetine x dosyasından veri alabilmesi için söyle bir kod yazdım fakar program hata veriyor. 'Sheets("[" & SAYFA & "$" & "g5:H5" & "]").Activate = Workbooks("ARIZA ONARIM FORMLARI.xls").Sheets("ARIZA ONARIM FORMLARI").Range("a" & sat)
Function DosyaAdiGetir()
On Error Resume Next
Dim i As Integer
With Application.FileDialog(msoFileDialogOpen)
.AllowMultiSelect = False
.Show
i = Application.WorksheetFunction.Find("\", StrReverse(.SelectedItems(1)))
If i = 0 Then Exit Function
DosyaAdiGetir = Left(.SelectedItems(1), Len(.SelectedItems(1)) - i + 1) & Right(.SelectedItems(1), i - 1)
End With
End Function
Sub aktar()
Set baglanti = CreateObject("ADODB.Connection")
yol = "DRIVER={Microsoft Excel Driver (*.xls)};" & "DBQ=" & DosyaAdiGetir()
baglanti.Open yol
SAYFA = InputBox("SAYFAADI")
'model marka
Set rs = baglanti.Execute("[" & SAYFA & "$" & "D9:E9" & "]")
sat = Workbooks("x.xls").Sheets("x").Range("c5000").End(3).Row + 1
Range("c" & sat) = rs.Fields(0).Name
Workbooks("x.xls").Sheets("x").Range("b" & sat).Formula = Date
vba dosya adı sectirerek o dosyadaki isteğim datayı x adı ile kayıtlı dosyada istediğim yere yazdırıyorum. Fakat bu olayın tam tersını yapmamda gerekiyor. x dosyasının a1 deki değerini en başta açtığım dosyada g5:h5 hücresinede yazdırıp dosyayı da buraya yazdıgı metin olarak kayıt etmesini istiyorum. VBA de bunu yapabilirmiyim? Çok uğraştım fakat seçtiğim dosyanın sheeti secip datayı x dosyasından bir türlü atmayı beceremedim. Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. aşağıda kodumun örneği bulunmaktadır. ben seçtiğim dosyanın sectiğim sheetine x dosyasından veri alabilmesi için söyle bir kod yazdım fakar program hata veriyor. 'Sheets("[" & SAYFA & "$" & "g5:H5" & "]").Activate = Workbooks("ARIZA ONARIM FORMLARI.xls").Sheets("ARIZA ONARIM FORMLARI").Range("a" & sat)
Function DosyaAdiGetir()
On Error Resume Next
Dim i As Integer
With Application.FileDialog(msoFileDialogOpen)
.AllowMultiSelect = False
.Show
i = Application.WorksheetFunction.Find("\", StrReverse(.SelectedItems(1)))
If i = 0 Then Exit Function
DosyaAdiGetir = Left(.SelectedItems(1), Len(.SelectedItems(1)) - i + 1) & Right(.SelectedItems(1), i - 1)
End With
End Function
Sub aktar()
Set baglanti = CreateObject("ADODB.Connection")
yol = "DRIVER={Microsoft Excel Driver (*.xls)};" & "DBQ=" & DosyaAdiGetir()
baglanti.Open yol
SAYFA = InputBox("SAYFAADI")
'model marka
Set rs = baglanti.Execute("[" & SAYFA & "$" & "D9:E9" & "]")
sat = Workbooks("x.xls").Sheets("x").Range("c5000").End(3).Row + 1
Range("c" & sat) = rs.Fields(0).Name
Workbooks("x.xls").Sheets("x").Range("b" & sat).Formula = Date