• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Seçmeli Menü Uygulaması

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhabalar,
Ek'te bulunan dosyada bir ücret çalışması vardır. Menülerden seçilen verilere göre personelin alacağı maaşı bulmaya çalışıyorum. Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Dosyanıza gerekli formül ilavelerini yaptım inceleyiniz.

Not: Birinci yabancı dil seçeneği "yok" seçilirse, ikinci yabancı dil seçeneği ne seçilirse seçilsin "yok" değerini almış kabul edilecek ve hesaplamaya katılmayacaktır.

Ekli dosyalar

Dosyanıza gerekli formül ilavelerini yaptım inceleyiniz.

Not: Birinci yabancı dil seçeneği "yok" seçilirse, ikinci yabancı dil seçeneği ne seçilirse seçilsin "yok" değerini almış kabul edilecek ve hesaplamaya katılmayacaktır.

Cevabınız için çok teşekkür ederim.
Evet haklısınız ben birinci yabancı dil yok olursa ikincinin de olmaması gerekiyor diye belirtmeyi atlamışım.
Ancak yapmaya çalıştığım
ilk menüden memuru seçtiğim zaman;
ikinci menüde sadece işçi için hazırlanmış öğrenim bilgilerinin gelmesiydi.
Hesaplamaların hepsi doğru bir şekilde çalışıyor ancak tek problem Görevi ile Öğrenim Durumu ilişkini sağlayamamdı.
Bu şekilde işimi görür ellerinize sağlıl çok teşekkür ederim..
Bir de makrosuz yapmışsın galiba, yeni bir şey daha öğrenmiş oldum...

Ekli dosyada, eğitim durumunu seçilen göreve göre gösterecek şekilde bir düzenleme yaptım. Formülleri ad tanımlama içinde görebilirsiniz. Sorunuz makro gerektirmediğinden bu çözümü tercih ettim. Ben kendi uygulamalarımda da ilk önce hazır fonksiyonları kullanırım. Size de uygulamalarınızda böyle hareket etmenizi öneririm. Bu şekilde daha çok bilgi elde edebilirsiniz.

Not: Formüller biraz karıştığından hesapların doğruluğunu mutlaka kontrol ediniz. Ayrıca açılan kutu yerine veri doğrulamayı tercih ederseniz formüller çok daha kısalacaktır.

Ekli dosyalar

Ekli dosyada, eğitim durumunu seçilen göreve göre gösterecek şekilde bir düzenleme yaptım. Formülleri ad tanımlama içinde görebilirsiniz. Sorunuz makro gerektirmediğinden bu çözümü tercih ettim. Ben kendi uygulamalarımda da ilk önce hazır fonksiyonları kullanırım. Size de uygulamalarınızda böyle hareket etmenizi öneririm. Bu şekilde daha çok bilgi elde edebilirsiniz.

Not: Formüller biraz karıştığından hesapların doğruluğunu mutlaka kontrol ediniz. Ayrıca açılan kutu yerine veri doğrulamayı tercih ederseniz formüller çok daha kısalacaktır.

Ellerine sağlık hocam çok güzel olmuş, her halde bundan daha iyisi olmaz.
Ancak ilk tabloda Öğrenim Durumunun % sini de maaş hesabına katarken bu yeni çalışmada hesaplamıyor. Nedeni ne olabilir?

4 nolu mesajımdaki dosyayı yenilemiştim. Tekrar indirip denermisiniz.

Geri