• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

seçmeli ders

halit hocam yine mükemmel bir proğram ortaya çıkarmışsınız.tebrikler teşekkkürler

halit hocam yine mükemmel bir proğram ortaya çıkarmışsınız.tebrikler teşekkkürler

Teşekkürler proğramın düzgün çalışabilmesi için açılan dersliklerin hepsini öğrenciler sırası ile tercihlerini mutlaka yapmalıdır.

Örnek olarak form sayfasındaki 18. sıradaki TAMER VARGÜN 20 derslikten 5 tercih yapmıştır.Data sayfasında aktarma işlemi bitiğinde 4. ve 1. tercihler için 10 kişinin üstünde olduğu için sınıf açılmış olup bu tercihleri proğram dikkate almıştır.Diğer taraftan 2.5.3. tercihleri 10 kişinin altında olduğu için proğram bunları dikkate almamıştır.

Sonuç olarak bu kişiye ait üç ders yerine iki derslik aktarım yapılmış olup eksiklik meydana geldiğinden ders sayfasında bu kişiye ait hücre sarı renkle belirtilmiştir

Ekli dosyalar

18. mesajda karıştır makrosu vardı hatalı çalıştığı için iptal etmiştim şimdi onuda düzenledim.

karıştır makrosunun görevi tercihler sıralanırken bu işlemi karıştırarak yaptığından ders sayılarını değiştirmektedir dolayısıyla bu işlemde bazı derslerin sayısı azalıp bazılarıda artmaktadır.
Bu şu durumda iyi olmaktadır örneğin 9 kişinin seçtiği bir ders ile 5 kişinin seçtiği bir ders tercih seçeneklerine göre 9 sayısı 10-11-12 olabildiği gibi 8-7-6 da olabiliyor yani 9 kişinin seçtiği derslik 10 ve üzeri olursa bu derslik açılmış oluyor.

Dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştım belkide anlatamadım.

Ekli dosyalar

sayın halit hocam programa her ders için sınıf oluşturma sayısını seçme şansımız olabilir mi.çünkü her dersin seçilme sayısı farklı,açılabilecek sınıf sayısı ise belli sınırı aşamıyor..yani hem öğretmen hemde sınıf sayısına göre bir düzenleme yapabilir miyiz. Bazen 11 öğrenciye 1 sınıf bazende 30 öğrenciye bir sınıf açılması gerekiyor.

sayın halit hocam programa her ders için sınıf oluşturma sayısını seçme şansımız olabilir mi.çünkü her dersin seçilme sayısı farklı,açılabilecek sınıf sayısı ise belli sınırı aşamıyor..yani hem öğretmen hemde sınıf sayısına göre bir düzenleme yapabilir miyiz. Bazen 11 öğrenciye 1 sınıf bazende 30 öğrenciye bir sınıf açılması gerekiyor.

Bazı sayfalarda iki komut düğmesi var kendinize uygun olanı kullanın veri sayfasında J sütununa istediğiniz öğrenci sayısını yazabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Sayın Halit3
Data Sayfasındaki Aktar butonu çalışmıyor aşağıdaki mesajı veriyor. Nedenini bir türlü çözemedim. İnşallah fazla vaktini almaz. Şimdiden teşekkür ediyorum.
Run-time error '1004':
Range sınıfının Clear Contents yöntemi başarısız

Sayın Halit3
Data Sayfasındaki Aktar butonu çalışmıyor aşağıdaki mesajı veriyor. Nedenini bir türlü çözemedim. İnşallah fazla vaktini almaz. Şimdiden teşekkür ediyorum.
Run-time error '1004':

Proğram ofis 2003 de çalışıyor ama ofis 2007 de hata veriyor bu hata tercihlerden kaynaklanmaktadır.

Sayfa1 de 172-173-174-175-176. satırları silin veya TAMER VARGÜN e ait verilerdeki tercihlerin tamamını doldurun sayfalardaki komut düğmelerini yeniden çalıştırın proğram çalışıyor.
Yukarıdaki mesajlarımdada belirtmiştim proğramın düzgün çalışabilmesi için bütün tercihler dolu olmalı

Sayın Halit3
Run-time error '1004':

Birde bu dosyayı deneyin

Ekli dosyalar

Sayın Halit3
Ben bu programın tamamlanmasını bekliyorum şu anda bu program yapım aşamasında ben bu
programı çok ama çok kişinin takip ettiğini düşünüyorum ben programda görebildiğim eksiklikleri aşağıya yazmaya çalıştım.
Tamamlanınca bu programı kullanacağım ve her kullandığımda emeği geçenlere dua edeceğim tabiki diğer kullananlarda aynı şeyi yapacaklar.Saygılar
Data Sayfasında
"Form Sayfasından ilk tercihleri bu tabloya aktar" butonunun ne yaptıgı
açık ancak "Aktar" butonunun ne yaptıgını tam olarak ben anlayamadım.Mesala bir öğrenci
alalım örnek olarak 26. sırada ERDAL ÖZDEMİR olsun "Aktar" butonuna basıldıktan sonra
2.tercih iptal 4.tercih hem iptal hem sarı, 5.tercih sarı bunlar ne anlama gelmektedir
çözemedim.
Ders sayfasındaki Seçmeli ders öğrenci sayısı örnek okuma becerilerini seçen öğrenci
sayısı 16 iken veri sayfasında 10..4 ve 2 olarak bölmektedir halbuki 10 nun altında olmayacaktı.
Fakat bu durum takip sayfasında yine 16 olarak görünmektedir.Takip sayfasında "sınıfları oluştur"
butonuna basıldıktan sonra 13OKUMABECERİLERİ Sayfasında 10, 12OKUMABECERİLERİ Sayfasında 2,11OKUMABECERİLERİ Sayfasında 4 öğrenci olarak bölündüğü görülmektedir

Sayın Halit3
Ben bu programın tamamlanmasını bekliyorum şu anda bu program yapım aşamasında ben bu
programı çok ama çok kişinin takip ettiğini düşünüyorum ben programda görebildiğim eksiklikleri aşağıya yazmaya çalıştım.
Tamamlanınca bu programı kullanacağım ve her kullandığımda emeği geçenlere dua edeceğim tabiki diğer kullananlarda aynı şeyi yapacaklar.Saygılar
Data Sayfasında
"Form Sayfasından ilk tercihleri bu tabloya aktar" butonunun ne yaptıgı
açık ancak "Aktar" butonunun ne yaptıgını tam olarak ben anlayamadım.Mesala bir öğrenci
alalım örnek olarak 26. sırada ERDAL ÖZDEMİR olsun "Aktar" butonuna basıldıktan sonra
2.tercih iptal 4.tercih hem iptal hem sarı, 5.tercih sarı bunlar ne anlama gelmektedir
çözemedim.
Ders sayfasındaki Seçmeli ders öğrenci sayısı örnek okuma becerilerini seçen öğrenci
sayısı 16 iken veri sayfasında 10..4 ve 2 olarak bölmektedir halbuki 10 nun altında olmayacaktı.
Fakat bu durum takip sayfasında yine 16 olarak görünmektedir.Takip sayfasında "sınıfları oluştur"
butonuna basıldıktan sonra 13OKUMABECERİLERİ Sayfasında 10, 12OKUMABECERİLERİ Sayfasında 2,11OKUMABECERİLERİ Sayfasında 4 öğrenci olarak bölündüğü görülmektedir

Erdal özdemir için 2. tercih iptal çünkü Q2 hücresinde Bilim uygulamaları dersi 10 kişinin altında olduğu için bu tercih iptal ediliyor

4. tercihi kod ilk üç tercihten sonra sıradaki terciği seçince tabiki buda 4. tercih oluyor bu tercihte M2 hücresinde Zeka Oyunları 10 kişinin altında kaldığından iptal oluyor.

5. tercih için 4. tercih iptal edildiği için sıradaki tercih oluyor.

Burada ilk üç tercihler dışında kalan yeni diğer tercihleri renklendiriyoruz. karışıklığa behal vermemek için.

Seçmeli ders sayısı için formül sayfasında iki komut düğmesi var sizin sorunuz birinci komut düğmesi ile ilgili

Burada kod öğrencinin seçtiği derslerle ilgili Ders sayfasında D-E-F sütunlardaki dersleri ayrı ayrı değerlendiriyor ve çakışmayı engelliyor.

Diğer komut düğmesini kullanırsanız orada dersler birleşerek aktarıyor.

Çok teşekkür ederim Sayın Halit3 ben olayın mantığını sanıyorum çözdüm sadece nakil gelen öğrenci durumu kaldı onuda el yordamı ile yazmaya çalışırız.

Bu dosyada da data sayfasındaki ikinci satırdaki ders sayıları 10'un altında kalanları yeşil renk ile belirttim.

Daha sonra aktarım yaparken tercihlere göre bu derslerde eksilme veya çoğalma olmaktadır.

Eğer çoğalma olursa öğrencilerin tercihlerinin sıraları kendiliğinden kayıyor.

örnek data sayfasındaki (Form Sayfasından ilk terchleri bu tabloya aktar) komut düğmesine tıkladığımızda

9. sıradaki NAZLI BELFİN CAN YILDIZ
1. tercihi Spor ve Fiziki Etkinlikler 10 kişinin üzerinde 18 kişi
2. tercihi Temel Dini Bilgiler 10 kişinin üzerinde 17 kişi
3. tercihi Okuma Becerileri 10 kişinin altında 9 kişi

Data sayfasındaki Aktar düğmesine tıkladığımızda

4. tercihi Yazarlık ve Yazma Becerileri 10 kişinin altında kaldığından iptal
5. terciği Yabancı Dil (Almanca) 10 kişinin altında kaldığından iptal
6. tercihi Matematik Uygulamalar 10 kişinin üzerinde 42 kişi

Bütün herkezin terciğleri aktardığımızda

9. sıradaki NAZLI BELFİN CAN YILDIZ
3. tercihi Okuma Becerileri 9 kişiden 16 kişiye çıkmaktadır dolayısıyla bu kişinin 6. tercih yerine 3. terciğini seçmek gerekiyor bu dosyada o işlemi ders sayfasındaki (Tercihleri getir 2) komut düğmesi yapıyor.

Ekli dosyalar

Dosyadaki küçük eksikliklere ait düzeltmeler yapıldı.

Ekli dosyalar

Sayın Halit3
Öğrencilerin hangi gün hangi derse gireceklerini ben çözemedim.Açıklama sayfasında ki
Not: da 3-takip sayfasındaki 2. satırdaki günleri sizler başka gün olarak değiştirebilirsiniz.
notunuzuda okuyorum.
35. mesajınızdaki verdiğiniz örnek öğrencinin seçtiği dersler takip sayfasında U,X ve AD
sütunlarında hepsinin günüde çarşamba.
şimdiden teşekkür ederim.

Sayın Halit3
Öğrencilerin hangi gün hangi derse gireceklerini ben çözemedim.Açıklama sayfasında ki
Not: da 3-takip sayfasındaki 2. satırdaki günleri sizler başka gün olarak değiştirebilirsiniz.
notunuzuda okuyorum.
35. mesajınızdaki verdiğiniz örnek öğrencinin seçtiği dersler takip sayfasında U,X ve AD
sütunlarında hepsinin günüde çarşamba.
şimdiden teşekkür ederim.

Dosyayı buraya yeniden yüklüyorum.
Dosyada iki çeşit uygulama var buradaki uygulamalar ile ilgili görsel videoda ekliyorum.

görsel video

Ekli dosyalar

Halit3 Hocam herşey için teşekkürler. ama formül sayfasındaki (derslikleri aktar 1 ve derslikleri aktar 2) , veri sayfasındaki ( deneme sayfası için sırala 1 ve deneme sayfası için sırala 2 ), takip sayfasında (sınıfları oluştur 1 ve sınıfları oluştur 2), öğrenci sayfasında ( hepsini aktar 1 ve hepsini aktar 2) butonları var. bu butonlar niçin ikişer adet.
Ayrıca sizin açıklamalar bölümündeki sıralamanızı yaptıktan sonra sınıflar üç güne yayılıyor bu güzel ama 3 şer ve 4 er kişilik sınıflar açılıyor. Bunu birleştirme imkanı yok mu acaba. teşekkür ederim ellerinize sağlık

Geri