• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

seçmeli ders

Değerli arkadaşlar
Ekdeki örnekte açıklama var.Uygulanabilirse çok arkadaşın işine yarayacağını
düşünüyorum.Yardımcı olabilecek değerli hocamlara şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Değerli arkadaşlar

makro yazılımın bilmiyorum.Userformdaki kutulara makro yazabilirseniz
çok sevinirim.

Değerli hocam bedri41

Öncelikle çok teşekkür ederim.Daha güzel olmuş. Ricam
bilgi girişi yapılmış olan öğrenci açılır kututan seçtiğimizde seçmeli
ders ve no larla birlikte tekrar getirebilirmiyiz.Çünkü değişiklik yada
düzeltme yapmak istediğimizde gerekli olacak.Birde düzeltme ve
değişiklik yapıp kayıt ettiğimizde ikinci kez başka satıra kayıt olmaması gerekiyor.Bu konudada yardımcı olursanız memnun olurum.
İyi çalışmalar.

Değerli hocalarım
Userformda öğrenci numarasına göre öğrenci bilgileri yanında girilmiş olan seçmeli ders
verilerini de getitirmek mümkün mü? çünkü değiştirmek istdiğimizde sadece sınıf ve ad
soyad gelmekte bu konuda el atıp yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Değerli hocam bedri41

Öncelikle çok teşekkür ederim.Daha güzel olmuş. Ricam
bilgi girişi yapılmış olan öğrenci açılır kututan seçtiğimizde seçmeli
ders ve no larla birlikte tekrar getirebilirmiyiz.Çünkü değişiklik yada
düzeltme yapmak istediğimizde gerekli olacak.Birde düzeltme ve
değişiklik yapıp kayıt ettiğimizde ikinci kez başka satıra kayıt olmaması gerekiyor.Bu konudada yardımcı olursanız memnun olurum.
İyi çalışmalar.

Sn. arifbirgen,
Ne yapmak istediğiniz tam olarak anladım. Bende farklı bir konuda benzer bir form kullanıyordum. Listboxa tüm verileri getirip buradan değişiklik yapacağım kaydı bulup form üzerine alıp, değişiklikleri yapıp sonra kaydet deyip eski kaydın üzerine kaydediyordum. Sonrada değişiklik olmuş mu diye gidip kaydı kontrol ediyordum. Farkettim ki bu kolaylıktan çok uğraş ve zaman kaybı. Bu sebeple farklı bir yol kullanıyorum. Sizin dosyanızada uyguladım.
Pratik bulmazsanız, üstadlar sizin istediğiniz gibi bir çözümüde yaparlar sanıyorum.
Kolay Gelsin

Ekli dosyalar

Değerli hocam bedri41 ilgin için teşekkür ederim,iş görür ama excel sayfası sağa
doğru uzun, verileri kontrol etmek zorlaşıyor.Userform üzerine verileri getirmek hata
yapmayıda önleyecek,listbox üzerindende olabilir. hocalarım el atar ise olabileceğine
inanıyorum.

Ekli dosyalar

Seçmeli Ders

Hazırladığım programın boyutu çok büyük olduğu için sayfaya ekleyemiyorum. İlgilenen arkadaşlar "Seçmeli Ders" başlıklı boş e-mail atarsa gönderebilirim. beyinmuhendisi@hotmail.com

Geri