• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Seçime göre eğitimleri listeleme

Excel Vers. ve Dili
2013
Merhaba,

Sizin için çok basit bir konuda yardıma ihtiyacım var.
Ekte yer alan excel dosyasında çalışanlardan birini seçtiğimde aşağıda yer alan bölüme çalışanın almış olduğu eğitimlerin yazmasını istiyorum fakat formülü bir türlü yazamadım.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Öncelikle sizden sonra benzer problemle karşılaşanların sizin konunuzu bulabilmeleri için lütfen konu başlığınızı değiştiriniz. (Mesela; çoklu düşeyara vb olabilir)
B9 hücresine aşağıdaki dizi formülünü uygulayıp aşağı çekerek çoğaltınız. Diğer sütunlarda da kırmızı kısmı değiştirerek aynı formülü kullanabilirsiniz.
Not: Dizi formülü hücre içerisindeyken Ctrl+Shift+Enter tuşlarına birlikte basılarak elde edilir.
Rich (BB code):
=EĞERHATA(İNDİS(x!$B$1:$B$100;KÜÇÜK(EĞER(x!$A$1:$A$100=Olcut;SATIR(x!$A$1:$A$100));SATIR(A1)));"")

Merhaba,
Öncelikle sizden sonra benzer problemle karşılaşanların sizin konunuzu bulabilmeleri için lütfen konu başlığınızı değiştiriniz. (Mesela; çoklu düşeyara vb olabilir)
B9 hücresine aşağıdaki dizi formülünü uygulayıp aşağı çekerek çoğaltınız. Diğer sütunlarda da kırmızı kısmı değiştirerek aynı formülü kullanabilirsiniz.
Not: Dizi formülü hücre içerisindeyken Ctrl+Shift+Enter tuşlarına birlikte basılarak elde edilir.
Rich (BB code):
=EĞERHATA(İNDİS(x!$B$1:$B$100;KÜÇÜK(EĞER(x!$A$1:$A$100=Olcut;SATIR(x!$A$1:$A$100));SATIR(A1)));"")

Ömer Bey çok teşekkür ederim.
İyi günler.

Rica ederim,
İyi çalışmalar...

Merhaba,

Formül gerçekten çok işime yaradı fakat ekte görüldüğü gibi ikinci bir seçenek geldiğinde (örnek:kategori) onu da içerisine nasıl dahil edebilirim?

İstediğim hem katılımcı hemde kategoriye göre veri çekmek.

Çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

SQL mantığı ile select x.katılımcı, x.egitim from where id=katılımcıid and egitim=z from x orderby egitim asc

gibi birşey olması lazım ama tam anlatamadım kusura bakmayın.

Formülün içindeki aşağıdaki bölümdeki eğerleri koşullarınıza göre arttırabilirsiniz.

KÜÇÜK(EĞER(x!$A$2:$A$30000=$B$4;SATIR(x!$C$2:$C$30000));SATIR(A1))

Kategori için;

KÜÇÜK(EĞER(x!$A$2:$A$30000=$B$4;EĞER(x!$B$2:$B$30000=$G$1;SATIR(x!$C$2:$C$30000)));SATIR(A1))

Ben kategori kriterini G1 hücresinden aldırdım. Siz kendinize göre düzenlersiniz.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Ben VE fonksiyonu ile yapmaya çalıştığım için olmamış.

Peki gelen veriyi eğitim adına göre sıralayabilme imkanımızı var mıdır?

SQL ile order by asc gibi, yada tüm bu işlemleri için vba da olabilir ama bilgim yetmiyor kusura bakmayın.

Makro ile yapmak daha kolayıma geldi. Deneyiniz

Ekli dosyalar

Makro ile çok daha iyi ve hızlı,hatasız oldu, çok teşekkür ederim. Düzenleme yapabilmem için

If S2.Range("Kategori").Value = "" Then
Sorgu = "Select F3,F5 From [" & S1.Name & "$A2:G] Where F1 = '" & S2.Range("B4").Value & "' Order By F3 asc"
Else
Sorgu = "Select F3,F5 From [" & S1.Name & "$A2:G] Where F1 = '" & S2.Range("B4").Value & "' And F2 = '" & S2.Range("Kategori").Value & "' Order By F3 asc"
End If

Buradaki F mantığını anlayamadım.

Kategori boş ise seçilen isme ait tüm kategorileri getirmesi için koşul eklemiştim.

Geri