• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

seçili yer gelsin

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
merhaba iyi akşamlar herkese,
arkadaşlar şirkette sürekli olarak kullandığım excelde yaptığım bi çalışma var bu çalışmada ana sayfada aylarla ilgili, gelen ve satılan sayfalara köprü atanmıştır. ben köprülemeyi doğru yaptım ama ben hangi bölümden hangi ayı tıklarsam, sadece seçili bölümün ekranda en ust en sol kısmına gelmesini istıyorum böyle birşey mümkünmüdür. bu durumda sadece istenilen bölüm seçili fakat enüst ve en sola gelmemektedir.

örnek dosya ektedir.
iyi çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar

Kolay gelsin,

anlattıklarınızdan ve yüklediğiniz dosyadan anladığım kadarıyla seçtiğiniz bölümün en sola yaslanmasını istiyorsunuz,bu doğrultuda,
Yaptığınız köprülemede örneğin;
Fizik I.C.S için ocak köprüsünde X5:AD36 yazıyor,tablonun tam x5 ten başlamasını istiyorsanız köprü ayarlarını x5:AL36 olarak değiştirin o zaman tam olarak görünür,bu aslında sayfanın %kaç görüntüleneceği ile alakalı,fizik I.C.S. bölümü en sola yaslandığında %100 görünüm için en sağda AL sütunu kaldığı için böyle yaptım,bu çözüm işinize yararsa,diğerleri için de aynı değişiklikleri yapabilirsiniz,
umarım yardımcı olabilmişimdir.

merhaba dediklerinizi uygulamadım ama sanırım al36 olduğunda o sutun ve satırları gerıtırecek ben buna gerekırse makroda bi çözum istedim aylar hep + olarak düşünun ana sayfadan tıklandığında + ay açılıp hangı bolum ıse istenılen en üst ve en sola gelmesini istıyorum.

bunun için makroya gerek olduğunu düşünmüyorum,çünkü + ların olduğu sayfadan gruplandır sekmesinden seviyelendirmeyi kaldır diyerek seviyelendirmeyi kaldırdığınızda tüm aylar açılır ve eğer siz köprülemeyi doğru yaptıysanız istediğiniz yer açılacaktır.

kolay gelsin...

merhaba bunu örnek dosyada uygulamanızı rica edıyorum. ben yapamadım :((
ilgi ve alakanıza tşk ederim.

iyi çalışmlar dilerim

saygıyla

Geri