• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Seçili Textbox'ların Sonucunu Msjbox ile Gösterme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 VB Makro
Arkadaşlar merhaba,
Ekteki dosyada örnek olarak gösterdiğim seçili textbox'ların sonucunu msjbox ile gösteren makroya ihtiyacım var.
Yardımcı olabilir misiniz?
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

bu kodu bir inceleyiniz.

Sub CommandButton1_Click()
Set s1 = Sheets(ActiveSheet.Name)
Dim Picture As Object
For Each Picture In s1.Shapes
If TypeName(s1.Shapes(Picture.Name).OLEFormat.Object) = "TextBox" Then
say1 = 0
say2 = 0
say3 = 0
say1 = s1.Shapes(Picture.Name).OLEFormat.Object.Text
son = Val(Len(s1.Shapes(Picture.Name).OLEFormat.Object.Text))
If son > 0 Then
For r = 1 To son
If Mid(s1.Shapes(Picture.Name).OLEFormat.Object.Text, r, 1) = "x" Then
say1 = 0
say2 = 0
say3 = 0
say1 = Val(Mid(s1.Shapes(Picture.Name).OLEFormat.Object.Text, 1, r - 1))
say2 = Val(Mid(s1.Shapes(Picture.Name).OLEFormat.Object.Text, r + 1, son))
say3 = (Val(say1) * Val(say2))
say1 = 0
End If
Next
End If
say4 = say4 + CDbl(say3 + Val(say1))
End If
Next Picture
Cells(1, 1).Value = say4
MsgBox " toplam " & say4
End Sub

Halit hocam ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
Ben yanlış ifade ettim galiba.
Butona tıklamam ile tüm textbox'ların toplamını veriyor. Benim istediğim seçili textbox'ların toplamını versin. Ayrıca sheet isme değişken. Yani çalışacağı sheet her zaman sheet1'de olmayacak.
Tekrar yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Sheets ismi değişken olarak bunu deneyiniz.
Set s1 = Sheets(ActiveSheet.Name)

diğer sorunuz ile ilgili bu text nesnelerini nasıl seçeceksiniz seçimi yaptıktan sonra makroyu çalıştırmak için başka bir düğmeye tıklamak gerekiyor dolayısıyla seçtiğiniz textler seçilmemiş gibi oluyor. yani select özellikleri devre dışı kalıyor

Halit Hocam;
Textleri Ctrl tuşu ve mause ile seçiyorum. Örneğin sayfa içerisinde 30 adet text var. Ben bu textlerin 10 adetini seçip butona tıklıyorum ve msjbox ile seçili olan 10 adet text'in toplamını veriyor.
Buton ile hesaplatma yapılamıyorsa, makroya kısayol tuşu atayıp yapabiliriz. Örneğin Ctrl+Q gibi.
Bu şekilde olabilir mi?

Halit Hocam;
Textleri Ctrl tuşu ve mause ile seçiyorum. Örneğin sayfa içerisinde 30 adet text var. Ben bu textlerin 10 adetini seçip butona tıklıyorum ve msjbox ile seçili olan 10 adet text'in toplamını veriyor.
Buton ile hesaplatma yapılamıyorsa, makroya kısayol tuşu atayıp yapabiliriz. Örneğin Ctrl+Q gibi.
Bu şekilde olabilir mi?

hangi butona tıklayınca taplam sonucu alıyorsunuz.

Halit Hocam;
Örnek eklediğim dosyadaki Hesapla butonun altına verdiğiniz kodları ekliyorum.Hesapla butonuna tıklamam ile sayfa içerisindeki tüm text'lerin toplamını msjbox ile veriyor.

Halit Hocam;
Örnek eklediğim dosyadaki Hesapla butonun altına verdiğiniz kodları ekliyorum.Hesapla butonuna tıklamam ile sayfa içerisindeki tüm text'lerin toplamını msjbox ile veriyor.

onu anladım aşağıdakini anlıyamadım.

Kod:

Sayfa içerisindeki objelerin (text, resim gibi) çoklu seçimi için ctrl veya shift tuşuna basılı tutup seçeceğim objelere mause sol tuş ile tıklıyorum.
Ekteki dosyadaki textlerde bir deneme yapabilirseniz daha iyi anlaşıcalağı düşüncesindeyim.
ctrl tuşuna basılı tutup, textlerin üzerine mause sol tuş ile tıklayın. Kaç text seçilecekse hepsine bu şekilde tıklayın.

ben anlatamadım

burada örnek olarak 5 adet text var ben 3 adet texti seçtim blokladım bunların içindeki sayıların toplamı nerede gözüküyor. yazmış olduğun yazıdan bunları anlıyorum.

Sizin verdiğiniz kodlara göre bu 3 textin toplamı gözükmüyor. 5 textin toplamı hem A1 hücresinde hemde msjbox'ta gözüküyor.
Benim istediğim seçili 3 textin toplamı sadece msjbox ile gözüksün.
Halit Hocam;
Umarım sorunuzu doğru anlamışımdır ve doğru anlatabilmişimdir.

ben sizin 5 nolu mesejınızı anlamaya çalışmıştım konu ile ilgili
4 nolu mesejımda cevap vermiştim.

Halit Hocam;
Sonuç olarak seçili textbox'ların toplamını msjbox ile veren kodlar için yardımcı olabilecek misiniz?

4. nolu mesajdada söylemiştim.text nesnelerini seçtikten sonra komut düğmesine tıklayınca textlerin select özellikleri devre dışı kalıyor bu yuzden seçme işlemine göre toplamlar alınamıyor. ben çözemedim belki bu durumu çözecekler çıkabilir.

Komut düğmesine tıklamadan makroya kısayol tuşu atayarak çalıştırabiliriz belki. Yani buton olmayacak.

Halit Hocam;
Vakit ayırdığınız için teşekkur ederim.
İyi çalışmalar.

Arkadaşlar bu konuda yardımınıza ihtiyacım var.
Yardımcı olabilir misiniz?

ekli dosyaya bir bak sabahdan beri uğraştırdı beni

1-tasarım modundaki textbox nesneleri kullanılacak
2-20 edet textbox kendi oluşturuyor

yapılacak işlemler
1-ekle nesne düğmesine tıkla ve kendisi 20 textbox oluşturuyor
2-reset düğmesine tıkla
3-textbox nesnelerine değerlerinizi giriniz. zira mause üzerine geldiği zaman renk değiştiriyor
4-topla düğmesine tıkla
5-toplam işi bittiği zaman renkleri değiştir düğmesini tıkla

Ekli dosyalar

Halit Hocam;
Beni yanlış anlamışsınız. Benim amacım textbox oluşturmak değil, oluşturulmuş textboxların içerisindeki rakamların toplamını almaktı.

Bu textboxların (Shapes.text) içersindeki değerler plaka kesim planındaki, kesilecek pozların uzunluklarını ifade ediyor. Yani poz miktarı*boyunun, plaka boyutundan fazla olup olmadığını görmekti. Ben bu işlemi hep hesap makinasını elime alıp, pozlara ait miktar*boyutu tek tek toplayarak plaka boyutundan çıkarmak ile uğraşıyordum. Bu da bayağı bir zaman kaybına neden oluyordu.
Bunun yerine seçtiğim textlerin toplamını verene bi makro beni bu dertten kurtaracaktı.

Kullandığım kesim planını ekledim. Kırmızı renkteki textlerin (Shapes.text) toplamını msjbox ile öğrenmek istiyordum. Bunuda ya buton ile yada makroya kısayol tuşu atayarak yapmaktı.

Ben textbox dediğim için olay yanlış anlaşıldı galiba. Textbox'tan kastım "Shapes.text" idi.

Ama olay tamamen yanlış anlaşıldı.

Hocam sizi bu kadar yormak istememiştim. Zaman ayırmış olduğunuz için çok çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
farklı bir şey yaptım ama birazcık işlem yapmak gerekiyor.

1-toplanacak nesneleri seç
2-metini koşullu bçimlendir\renkler ve çizgiler bölümünde dolgu rengini herhangibir renk seç renk seçimi fark etmiyor
3-topla düğmesini tıkla

Ekli dosyalar

Geri