• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

seçili sütünü ve hücrenin metnin renklendirme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
İyi geceler ve hayırlı Ramazanlar excel ailesi...
Daha öceden açtığım satırı renklendirme ile ilgili konumda çok net cevap aldım.Bundan cesaret alıp sizden yardım istiyorum yine.3 tane sorum olacak.Bunlar aslında birbiriyle bağlantılıdır.Sorularım şunlardır.
1.Ben excelde seçtiğim bir hücrenin içindeki metnin veya değerin yazı tipi,yazı boyutu ve yazı renginin değişmesini istiyorum.Bunu makroyla nasıl yaparım?
2.Yine excelde seçtiğim bir sütünun içindeki metnin veya değerin yazı tipi,yazı boyutu ve yazı renginin değişmesini istiyorum.Ama sutunu boydan boya değilde sadece dolu kısmına kadar olacak.(Örneğin A sutunu 44. satıra kadar doluysa,44.satıra kadar renklensin,yazı tipi ve boyutu değişsin.Örnek tahoma 12 olsun)Bunu makroyla nasıl yaparım?
3.Elimde iki makro var.Aynı sayfaya bu iki makronun etkili olabilmesiiçin makroları nasıl yapıştırmam gerekiyor.Denemelerimde debug hatası aldım.Ve hatalı kısmı sarı zeminli bir şekilde gösteriyor ama ben çözemedim.
Yardımlarınız ve ilgileriniz için şimdiden teşekür ederim.

Merhaba,

İstediğiniz işlemler yapılabilir. Fakat örnek dosya üzerinde açıklarsanız daha net çözüm sunulabilir.

Ben yinede anladığım kadarıyla küçük bir örnek dosya hazırladım. İnceleyin. Olmayan yeri varsa düzenleriz.

Ekli dosyalar

Sayın Korhan Ayhan.İlginize teşekkür ederim.Verdiğiniz dosyadaki makro kodunda hücre seçildiğinde seçili olmayan hücrelerinde yazı tipi ve rengi değişiyor.Ben sadece seçili olan hücre veya sutununki değişsin istemiştim.Varsayılan yazıtipi ve boyutu ile rengi seçili olmayan hücre veya sutunda değişmesin.Sadece seçildiğinde değişim olsun.Saygılarımla
Bir de şu iki sorun var.
1.makro E,F,G,H stunlarında yer alan hücrelerde çalışmıyor.I,J,K,L... sutunlarında çalışıyor.A,B,C ve D sutunlarında da çalışıyor.
2.H sutununu daraltıyor
Ben değişiklik yaptığım makroyu aşağıda size vereyim.Module1 kısmını kendi çalışmamda denemedim.
Benim Değiştirdiğim Makro kodu:

Option Explicit

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Dim Alan As Range, Adres As String, Say As Integer

On Error GoTo Son

Application.ScreenUpdating = False
Application.EnableEvents = False

With Cells
.Font.Size = 11
.Font.ColorIndex = 1
.Font.Name = "Calibri"
End With

For Each Alan In Selection
Adres = Range(Cells(1, Alan.Column), Cells(Cells(Rows.Count, Alan.Column).End(3).Row, Alan.Column)).Address
With Range(Adres).SpecialCells(xlCellTypeConstants, 23)
.Font.Size = 11
.Font.ColorIndex = 1
.Font.Name = "Calibri"
.EntireColumn.AutoFit
End With
Say = Say + 1
If Say = Selection.Columns.Count Then Exit For
Next

For Each Alan In Selection
If Alan.Row <= Cells(Rows.Count, Alan.Column).End(3).Row Then
With Alan
.Font.Size = 10
.Font.ColorIndex = 29
.Font.Name = "Tahoma"
.Font.Bold = True
.EntireColumn.AutoFit
End With
Else
Exit For
End If
Next

Son:
Application.EnableEvents = True
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Son düzenleme:
Merhaba,

Dediğim gibi siz bir örnek dosya ekleyin. Onun üzerinde hücre adresleri vererek işlemin nasıl olması gerektiğini açıklayın kodu ona göre yeniden düzenleyelim.

Geri