• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Seçili hücreyi filtrelemek

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Bir Excel tablom var;
AHMET 10
MEHMET 20
HASAN 15
AHMET 15
HÜSEYİN 20
....
gibi her adın yanında bir numara var. Her sütunda da filtreleme mevcut. Ahmet'in işlemlerini görmek istediğim zaman A sütununda Ahmet'i filtreliyorum, Ahmet'in işlemlerini görüyorum. Tabii ben sadece 4 ad yazdım, normalde tablomda yüzlerce isim var. Ahmet'in hemen peşinden Mehmet'i filtrelemek istediğim zaman sütundaki filtre işaretine tıklamak, Tümünü Seç'e tıklayıp hepsini seçmek, sonra tekrar tıklayıp seçimi boşaltmak ve açılan pencereden Mehmet'i bulup seçmek zorundayım. Acaba seçili olan hücreyi bir tuş ile filtrelemek mümkün mü? Yani ben Ahmet'in üstüne tıklayayım, Ahmet seçili olsun, bir makro olsun, o makroyu bir butona bağlayayım, o butona tıklayınca Ahmet otomatik olarak filtrelensin. Mümkün müdür?

Excel 2007 Türkçe kullanıyorum.

Şöyle söyleyim koşul sadece Ahmet ise kod aşağıda ki gibidir.
Yadahücre içinde Ahmet geçenleri göster derseniz ona ayrı bir çalışma gerekir
Kod:
Sub Makro1()
'
' Makro1 Makro
'

'
    Columns("A:A").Select
    Selection.AutoFilter
    ActiveSheet.Range("$A$1:$A$6").AutoFilter Field:=1, Criteria1:="AHMET"
End Sub

Teşekkür ederim, ama koşul sadece AHMET değil. Koşul seçili olan hücrenin filtrelenmesi, yani AHMET hücresine tıkladım, makroyu çalıştırınca AHMET'i filtreleyecek, MEHMET hücresine tıkladım, makroyu çalıştırınca MEHMET'i filtreleyecek. Böyle bir şey yazabilirseniz çok memnun olurum.

Geri