• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Seçili hücreye göre değişen dinamik veri

Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe
Herkese selam.Excelde bir hücreme seçili hücreye göre değişebilen özellik ekleyebilir miyim. Bunu şu sebepten ötürü istiyorum.Benim excel tablomda bir takım numaralar(sayı) var.Bu hücrelerin her birisine ayrı bir tarih bilgisi eklemek istiyorum.Bu hücreleri seçtiğimde o hücreye ait tarih bilgisi sağda köşede bir hücrede görünsün istiyorum.Nasıl yapabileceğime dair bilgisi olan var mı teşekkürler.

Aşağıdaki kod seçtiğiniz hücrelerdeki açıklama kutucuğunda yazan veriyi K1 hücresinde görüntüler.

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
    Set Aciklama = Target.Comment
    If Not Aciklama Is Nothing Then
        Range("K1").Value = Aciklama.Text
    Else
        Range("K1").Value = ""
    End If
End Sub

Aşağıdaki kod seçtiğiniz hücrelerdeki açıklama kutucuğunda yazan veriyi K1 hücresinde görüntüler.

Kod:
    Else
        Range("K1").Value = ""
    End If
End Sub

çok teşekkür ederim.Açıklamayı başka bir amaç için kullanıyorum.Açıklamayı kullanmadan yapmanın bi yolu varmı?

Hücrelere ayrı bir tarih eklemeyi nasıl düşünüyorsunuz.

Merhabalar,

Kullanmak istediğiniz sağ köşede bir hücreye =INDIRECT(CELL("address")) formülünü girin.

Daha sonra tarih bilgisi eklemek istediğiniz herhangi bir hücreyi seçip bir değer girdiğinizde (Enter'a basın) sağ köşedeki hücreniz seçtiğiniz hücrenin değerini gösterecektir. Eğer seçtiğiniz hücre dolu ise seçtikten sonra önce F2 sonra Enter'a basmanız gerekecek.

Tarihlerle çalıştığınız için hücre formatlarını uygun tarih formatına çevirmenizi gerekebilir.

Kolay gelsin.

Kod:
    Else
        Range("K1").Value = ""
    End If
End Sub
. . .

Merhaba Korhan Bey,
Paylaşımınız için teşekkür ederim.
Başka bir çalışmamda hücrede açıklama var mı kontrol etmem gerekiyordu...
if range("A1").Comment.text="" then şu şekilde denemiştim ama şart olumsuz olduğunda hata veriyordu.
Yol göstermiş olduğunuz, teşekkürler...

. . .

Hücrelere ayrı bir tarih eklemeyi nasıl düşünüyorsunuz.

Korhan Bey hücre seçili olduğunda o hücreye ait daha önce girmiş olduğum tarihi görmek istiyorum.Şuanda ben de düşünüyorum ama henüz nasıl çözüleceğini bulamadım.Grafikle ya da eklentiyle olabilir mi?Ama sizin sorduğunuz tarihi nereye ekleyeceğimi bilmiyorum

Rica ederim Hüseyin Bey, faydamız oluyorsa ne mutlu bizlere...

Sn. sultanmimar,

Çalışmanızı eklerseniz belki beraber farklı çözümler üretebiliriz.

Rica ederim Hüseyin Bey, faydamız oluyorsa ne mutlu bizlere...

Sn. sultanmimar,

Çalışmanızı eklerseniz belki beraber farklı çözümler üretebiliriz.

Çok teşekkür ederim.Dosyayı ve durumu anlatan capsı ekliyorum.

EXCEL DOSYASINI BURDAN İNDİREBİLİRSİNİZ

5LRmpq.jpg

EXCEL DOSYASINI BURDAN İNDİREBİLİRSİNİZ

Dosyanızı inceledim. Açıklama kutularını farklı işlemler için kullanmışsınız.

Aklıma ilk gelen çözüm önerileri;

• Verilerinizin sağına alan ekleyip tarihleri bu alanlara yazabilirsiniz.
  • Hücrelere ad tanımlaması olarak benzersiz tarihler ekleyebilirsiniz. Aynı tarihleri farklı hücrelere verecekseniz bu önerim işe yaramaz.

Ek olarak tablo yapınız çokta gelişime açık bir biçimde değil. Bu sebeple sonradan yapmak istediğiniz işlemler için zorlanıyorsunuz.

Bunun yerine liste biçiminde tablo kullanabilir derseniz ileride tablonuzu istediğiniz gibi genişletme şansınız olabilir.

selam,
bir fikir de benden olsun..
Veri doğrulama ile hücrelerde değişiklik yapıldığında TARİH ve saat bilgisi hücreye Giriş mesajı olarak yazdırılabilir.
Bu durumda, hücreye gelindiğinde tarih ve saat bilgisi olduğundan başka bir hücreye de yazdırılmasına gerek kalmaz diye düşünüyorum..

Buna göre hazırladığım örnek ektedir. İncelersiniz..

Ekli dosyalar

selam,
bir fikir de benden olsun..
Veri doğrulama ile hücrelerde değişiklik yapıldığında TARİH ve saat bilgisi hücreye Giriş mesajı olarak yazdırılabilir.
Bu durumda, hücreye gelindiğinde tarih ve saat bilgisi olduğundan başka bir hücreye de yazdırılmasına gerek kalmaz diye düşünüyorum..

Buna göre hazırladığım örnek ektedir. İncelersiniz..
Bu işime yaradı çok teşekkürler.

Dosyanızı inceledim. Açıklama kutularını farklı işlemler için kullanmışsınız.

Aklıma ilk gelen çözüm önerileri;

• Verilerinizin sağına alan ekleyip tarihleri bu alanlara yazabilirsiniz.
  • Hücrelere ad tanımlaması olarak benzersiz tarihler ekleyebilirsiniz. Aynı tarihleri farklı hücrelere verecekseniz bu önerim işe yaramaz.

Ek olarak tablo yapınız çokta gelişime açık bir biçimde değil. Bu sebeple sonradan yapmak istediğiniz işlemler için zorlanıyorsunuz.

Bunun yerine liste biçiminde tablo kullanabilir derseniz ileride tablonuzu istediğiniz gibi genişletme şansınız olabilir.

Koray Hocam yardımlarınız için çok teşekkürler...

Geri