• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Seçili Hücrelerin diğer sayfaya aktarması ve yazıcıya önizleme yapma

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 TRK
Yapmaya çalıştığım projede;
1- "OCAK2018" sayfasındaki; 01.01.2018 ve 02.01.2018 tarihindeki verileri "VARDİYA" sayfasındaki ilgili bölüme (A olanları A sütuna, B olanları B sütuna...vb.) atamasını yapmak istiyorum ama yapamadım.
2- "VARDİYA" sayfasındayken oluşturduğum makro ile "NÖBET LİSTESİ" sayfasını yazdırma önizleme yapmak istiyorum , maalesef bunuda yapamadım.

yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
İlginizden dolayı çok teşekkür ederim, tam istediğim gibi olmuş. Emeğinize sağlık. Fakat ben A-B-C sütünu yanına birde "D" sütunu yapmak istiyorum Makroda denedim ama yapamadım, kod olarak ne yazmam gerekiyor.

Son düzenleme:
Üst kısımda bulunan D-2 hücresi ekledim ve "D" yaptım sorun çözüldü. Tekrar teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Yazıcıdan istediğim sayfanın çıktısını almak.

Nöbet Listesi makrosuna basınca bana hangi sayfanın ön izleme alacağımı soran bir makro yapabilir miyim.
Yani hangi sayfayı göstereceğini bana soran bir makro olabilir mi?

Merhaba;
Bunu hangi makronun önünde yada sonunda kullanacağınızı anlamadım ama yinede;

Sub hangisayfa_baskıönizleme()
veri = InputBox(prompt:="hangi sayfa??", Title:="Baskıönizleme sayfası seçimi", Default:="buraya yazınız")
Sheets(veri).Select
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintPreview
End Sub

Şeklinde olabilir.
Gerekli yere uyarlayın.
İyi çalışmalar.

İşlem yaptığım sayfada önizleme yapmak istediğimde kullanmak istiyorum sonrada çıktı almak istiyorum. Bütün sayfalar çıkmasını istemiyorum sadece birsayfa. Kodu yaptım ama hata verdi. İlginizden dolayı teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• Resim1.jpg
    Resim1.jpg
    25.7 KB · Görüntüleme: 4
Merhaba;
Uyguladığım örnekte çalıştı. (sorunu anlayamadım)
Deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

İlginiz ve emeğiniz için çok teşekkür ederim. Benim istediğim ön izleme yapacağım sayfanın hangisi olduğu.
Sizin yapmış olduğunuz örnekte "veri" sayfasını veriyor, benim istediğim "veri" sayfasından hangi sayfa olduğunu sorması. Yani toplam 30 sayfa var ben sadece bana sorduğu sayfayı göstermesini istiyorum.
Örnek;
hangi sayfa?
1

ben çok uğraştım yapamıyorum, inanın kaç örnek inceledim olmadı. yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Syn.atakan1971;
Ekli dosyada butona basın
çıkan pencerede veri yazın ve OK butonuna basın (veri sayfası baskıönizlemesini göreceksiniz)
buradaki her 3 sayfa adını teker teker deneyin. (1 , veri , Sayfa1) (baskıönizlemeleri görebiliyormusunuz?)
Bu dosyada sorun varsa belirtin.
Görmediğim sizin dosyanızdaki sorunu bilme şansım yok.

NOT: (kod'u bir modüle yerleştirin)

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Sizi uğraştırdığım için çok üzgünüm. Tekrar özür diliyorum tam anlatamadığım için. Size EK'te tekrar gönderiyorum.

"Düğme 1" butonuna basınca; bana sayfa "1" den hangi sayfanın ön izleme
isteyecegini sormasını istiyorum. Hepsini görmek istemiyorum şuan "1" de 3 sayfa var ben sadece bana sorduğu sayfayı görmesini istiyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba;

Ben Ofis 2003 kullanıyorum. Ofis 2003 te PrintPreview' in parametrelerine rastlamadım. Belki 2007 ve üst versiyonlarında olabilir.

Kodlarda görüleceği gibi alan tanımlaması yaptım.
(sayfanız çoğaldıkça sizinde bu kodlara eklemeniz gerekecek)

Eki inceleyin.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

İnanın ben çok uğraştım yapamadım, tam istediğim gibi olmuş çok teşekkür ederim.
Sizin koddan yola çıkarak "Düğme 4" butonuna basınca; bana sayfa "1" den hangi sayfanın PDF dosyası yapacağımı sormasını için çalışma yaptım ama olmadı. Biliyorum size iş çıkartıyorum...
Hepsini görmek istemiyorum şuan "1" de 3 sayfa var ben sadece bana sorduğu sayfayı masaüstüne PDF dosyası olarak kayıt etmek istiyorum.

Çooook teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Öncelikle belirli bir aşamaya kadar sorunun çözülmesine sevindim.
Ama ne yazıkki devamında yardımcı olamam.
Belirttiğim gibi Ofis 2003 kullanıyorum ve Ofis 2003 te .pdf yapma özelliği yok.
2007 ve üzeri versiyon kullanan bir arkadaşımız yardımcı olacaktır.
İyi çalışmalar.

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Bu kadarı bile bana çook fazla, size ne kadar teşekkür etsem az.

Merhaba;
Öncelikle belirli bir aşamaya kadar sorunun çözülmesine sevindim.
Ama ne yazıkki devamında yardımcı olamam.
Belirttiğim gibi Ofis 2003 kullanıyorum ve Ofis 2003 te .pdf yapma özelliği yok.
2007 ve üzeri versiyon kullanan bir arkadaşımız yardımcı olacaktır.
İyi çalışmalar.

Merhaba yapmış olduğunuz uygulamayı bizlerinde indirebileceği bir şekilde paylaşabilir misiniz. İndirme yapamıyorum.

Yapmaya çalıştığım projede;
1- "OCAK2018" sayfasındaki; 01.01.2018 ve 02.01.2018 tarihindeki verileri "VARDİYA" sayfasındaki ilgili bölüme (A olanları A sütuna, B olanları B sütuna...vb.) atamasını yapmak istiyorum ama yapamadım.
2- "VARDİYA" sayfasındayken oluşturduğum makro ile "NÖBET LİSTESİ" sayfasını yazdırma önizleme yapmak istiyorum , maalesef bunuda yapamadım.

yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Merhaba

Konu içerisinde yaşamış olduğun sorun hakkında gönderilen en güncel dosyayı benimde indirebileceğim şekilde paylaşabilirimisin.

Geri