• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Seçili hücre aydınlatması

Excel Vers. ve Dili
2007 ingilizce
Üstatlarım;
excel2007'de seçili olan hücreleri görebilmek biraz ekran ayaraı biraz da eğilip bükülmek gerektiğinden kimi çalışma ortamlarında görünmediği ile ilgili şikayetler alıyorduk. biraz araştırma biraz da google yardımıyla aşağıdaki koda ulaştım ama bu kod da sadece yazıldığı sayfada etki ediyor.

"Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Cells.FormatConditions.Delete
With Target
.FormatConditions.Add Type:=xlExpression, Formula1:="TRUE"
.FormatConditions(1).Interior.ColorIndex = 23 '4
End With
End Sub"

Bu kodu ne yaparız da bütün çalışma kitabına etki edecek bir hale getirip excel add in olarak kaydederiz?

yardımınız için teşekkürler.

Selamlar,

Aramıza hoşgeldiniz.

Bu işlemi yapabilmeniz için Class Module kullanmalısınız. Çünkü çalışma kitabının tüm sayfalarında renklendirme işleminin çalışması için kodu ThisWorkbook bölümüne yazmalısınız. Bu şekilde uyguladığınızda kod her sayfada çalışacaktır. Fakat siz birde bu kodu eklenti olarak kullanmak istiyorsunuz. İşte sorun burada başlıyor. Çünkü ThisWorkbook bölümüne yazdığınız kodlar eklenti dosyasında çalışmayacaktır. Bunuda Class Module kullanarak aşabilirsiniz.

Ekteki örnek dosyayı eklenti olarak farklı bir adla kaydettikten sonra kullanabilirsiniz.

Ayrıca Adminiz Levent beyin bununla ilgili aşağıdaki linkte farklı bir örneği bulunmaktadır. İnceleyiniz.

Double_Click i Eklenti ile her çalışma kitabında çalıştırmak

Kullanılan kodlar;

Class Module uygulayın.

Kod:
Option Explicit

Public WithEvents Sayfalar As Excel.Application

Private Sub Sayfalar_SheetSelectionChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
    Cells.FormatConditions.Delete
    With Target
        .FormatConditions.Add Type:=xlExpression, Formula1:=True
        .FormatConditions(1).Interior.ColorIndex = 23
    End With
End Sub

ThisWorkbook bölümüne uygulayın.

Kod:
Option Explicit

Dim Sayfalar(1) As New Class1

Private Sub Workbook_Open()
    Set Sayfalar(1).Sayfalar = Excel.Application
End Sub

Ekli dosyalar

Üstad yalnız bu macroyu 2007'de kullanamadım. bazı kullanıcılar özellikle 2007'de seçtikleri hücreleri göremediklerinden çok şikayet ediyor. verdiğiniz örneği ve linki inceledim ama bir türlü 2007'ye oturtturamadım.
Bu konuda da yardımcı olur musunuz?

mrb

Korhan bey çok teşekkür emeğinize sağlık tamda bunu arıyordum forumda.

Geri