• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

seçilen satırı kısa yoldan kopyalamama yardımcı olacak bir hayırsever arıyorum :)

Excel Vers. ve Dili
excel 2013 türkçe
Herkese merhabalar kolay gelsin. Gönderdiğim örnek dosyada aşağıda sekmelerde sayfa1-sayfa31 arası bir butona bastığımda AS46-DD46 arası kopyalamasını istiyorum sayfada görülceği üzere 1-24 arası saatlere koymak istiyorum yani AS46-DD46/AS69-DD69 arası uygulanması gerek tüm sayfalarda şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar. https://www.dosyaupload.com/a4aq

Merhaba.

Aşağıdaki kodlar ile yapabilirsiniz.

Kod:
Sub Kopyala()
    Dim Syf As Worksheet
    For Each Syf In ThisWorkbook.Worksheets
        If Left(Syf.Name, 5) = "Sayfa" Then
            Syf.Range("AS46:DD46").Copy Syf.Range("AS46:DD69")
        End If
    Next
End Sub

Merhaba.

Aşağıdaki kodlar ile yapabilirsiniz.

Kod:
Sub Kopyala()
    Dim Syf As Worksheet
    For Each Syf In ThisWorkbook.Worksheets
        If Left(Syf.Name, 5) = "Sayfa" Then
            Syf.Range("AS46:DD46").Copy Syf.Range("AS46:DD69")
        End If
    Next
End Sub
Hocam merhaba. kullanıcı adımdan anlayacağınız üzere fazla acemiyim kod uygulamayı bilmiyorum henüz müsait bir zamanınızda yardımcı olabilir misiniz ?

Hocam dosyayı indirdim ctrl+k bastım ama birşey kopyalanmadı ayrıca bir sorum daha olucak ctrl+k bastığım zaman hangi satırı alıyor bu formül

Dosyanızda AS46-DD46 hücrelerini kopyalayıp, AS69-DD69 hücrelerine yapıştırıyor.

Sizin dosyanızda zaten bu alanlar dolu olduğu için kopyalama yaptığını anlamıyorsunuz.

Örneğin Sayfa1 de AS69-DD69 alanını silin sonra CTRL+k tuşlarına basın, kopyalandığını göreceksiniz.

Hocam yok öyle olmayacak ben anlatamadım sanırım size bir yere yapışmayacak sadece kopyalanacak as/dd satırları arası 46-47-48-49-50..69'a kadar sadece kopyalanacak örn bir tuşa bastığımda sadece as46 dd46 arası kopyalansın ben onu manuel olarak başka bir yere yapıştırayım.

Sayfa1-Sayfa31 arası tüm sayfaların "AS46-DD46" arası hücrelerdeki değerleri bir seferde kopyalamak mümkün değil.
Her sayfanın hücreleri ayrı ayrı kopyalanabilir.

Siz bu verileri alıp nereye yapıştıracaksanız onu da sırası ile kodlar ile yapabiliriz.

İsterseniz tam olarak ne yapmak istediğinizi yazın çözüm bulmaya çalışalım.

Son düzenleme:
Hocam şöyle anlatayım zaten sayfayı komple çekmek istemiyorum. Mesela Sayfa1 Ayın1'i Sayfa2 Ayın2!'si. şimdi ben sayfa 1 esas alarak anlatıyorum diyelim ki ayın 1i bugün. sayfa 1e ben veri giriyorum üst tarafa. Üst tarafa girdiğim veri altta saatine göre sıra sıra yerleşiyor sonra ben saat başı bu veriyi bu satırdan kopyalayıp bi web sitesine giriş sağlıyorum. web sitesi kullanıcı adı ve şifreyle giriş yapıılan site olduğu için kopyala+yapıştır olmaz diye düşündüm sadece copy yapsakta olur diye bu şekilde yazdım umarım yeterli olmuştur.

Yani şu anda kopyalanması gereken sayfa (Bugün ayın 26'sı olduğuna göre) "Sayfa26" Hücre adresi de (Saat14:25 olduğuna göre) "AS29: DD29" olmalı.
Doğru mu anlamışım?

Hayır hocam saat 14:00 varsayarak söylüyorum AS59: DD59 Olması gerek aşağıda bulunan tablodan çekiyorum değerleri

Tamamdır hocam şimdi bastım ctrl+k 14 değerini kopyaladı. Sanırım her bastığımda saate göre kopyalayacak bu sistem doğru mu anladım.

evet Sayfa26 nın saat 14:00 e denk gelen hücreleri kopyalanıyor.
Saat değişince kopyalanan satır da değişecek.
Gün değişince sayfa adı da değişecek.

Hocam çok teşekkür ederim elinize emeğinize sağlık bir problem olursa danışırım tekrar iyi çalışmalar.

Geri