• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Seçilen para birimine bağlı olarak hücreleri biçimlendirmek

Excel Vers. ve Dili
2003 Ecxel Türkçe
Kullanmakta olduğum malzeme talep formuna para birimini seçebileceğim bir liste kutusu veya açılır kutu yapmak istiyorum. Örneğin para birimini "Euro" olarak seçtiğinde ve alt alta olan dört hücreye sayı girdiğinde bu dört hücrede de girilen değerin "€" işareti ile biçimlenmesini sağlayabilir miyim? Mesela para birimini Dolar seçtim ve B2 hücresine 50 yazıp enter yaptım. B2 hücresindeki değerin $50,00 olarak gözükmesini istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleme:
Bu istediğiniz 2007 versiyondan itibaren koşullu biçimlendirme ile kolaylıkla yapılabilir. Her ne kadar profilinizde Excel versiyonunuz 2003 olarak görünsede ben yinede örnek olarak ekliyorum.

Ekli dosyalar

Levent Bey açılır kutu ile B2 hücresinin bağlantısını nasıl yaptığınızı öğrenebilir miyim? Farklı hücrelerde de bu işlemi yapmak istiyorum. Nasıl yaptığınızı tarif ederseniz çok sevinirim. Örnek için çok teşekkürler.

Biraz kurcalıyarak farklı hücrelere de koşul vermeyi başardım.
Öncelikle göndermiş olduğunuz örnek için çok teşekkürler. Giriş Menüsü/ Koşullu Biçimlendirmeden "Yeni Kural Oluşturma" ve "Değiştirme" kısmından istediğim işlemi yaptım. Bu konuyla ilgili sadece bir sorum kaldı oda 1.sayfadaki koşula göre 2.sayfadaki bir hücreyi biçimlendirmek bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Geri