• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Seçilen AY'a ait günler

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba,
Hangi personelin ne kadar çalıştığını, ne kadar izin aldığını ve ne kadar hafta tatili vs. olduğunu öğrenmek istediğim bir çalışma hazırlamak istiyorum. A1 hücresine açılır menü oluşturdum, ay seçimi ve hangi ayı seçersem günler kısmına o aya ait gülerin gelmesini istiyorum.

Bunu nasıl yapabiliriz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
dosyanız ektedir.:cool:

Ekli dosyalar

Merhaba abi,
Teşekkür ediyorum güzel oldu, sanırım şimdiki isteyeceğim şey biraz farklı. Bu değişimde kişilerin çalışıp çalışmadıklarını yazacağım yerde de değişme olacak sanıyordum. Sanırım bunun için makro gerekiyor. yapmak istediğim çok fazla bir kapsamlı bir çalışma olmayacak, her şeyin tek bir sayfada olup hesaplanan bir sayfa olmasını istedim. Ay içerisinde çalışanların bilgileri hangi ayı istersem orayı çekecek şekilde nasıl uyarlayabiliriz. Geriye dönük ay seçtiğimde ise manuel olarak silmedikçe verilerde değişiklik olmadan gelmesini sağlamak mümkün mü ?

Merhaba abi,
Teşekkür ediyorum güzel oldu, sanırım şimdiki isteyeceğim şey biraz farklı. Bu değişimde kişilerin çalışıp çalışmadıklarını yazacağım yerde de değişme olacak sanıyordum. Sanırım bunun için makro gerekiyor. yapmak istediğim çok fazla bir kapsamlı bir çalışma olmayacak, her şeyin tek bir sayfada olup hesaplanan bir sayfa olmasını istedim. Ay içerisinde çalışanların bilgileri hangi ayı istersem orayı çekecek şekilde nasıl uyarlayabiliriz. Geriye dönük ay seçtiğimde ise manuel olarak silmedikçe verilerde değişiklik olmadan gelmesini sağlamak mümkün mü ?
Örnek veriler ekleyip onun üzerinden açıklama yapınız.:cool:

Takvim kısmına ilişkin olarak alternatif olsun.

Son düzenleme:
Merhaba Ömer bey, ay yıl renklenme falan her şey çok güzel, fakat tabloda şu eksik. İşlem yapılacak ay seçildiğinde, seçilen ayın doldurulacak bilgileri boş gelmeli, örneğin mart ayını doldurulacak bitti nisan ayına girdik tekrardan mart ayına bakıldığında martın bilgileri nasılsa öyle gelmeli.

Takvim kısmına ilişkin olarak alternatif olsun.

Sayın sensizoldum;
-- belgeniz zaten boş.
--talebinizde de hafta içi günlere X yazsın gibi bir şey yok,
--ayrıca personelin ne zaman "Yıllık İzin" kullandığına ilişkin de bir bilgi yok.

Önerimin kapsamını da cevabımda (kırmızı kısım) belirtmiştim.

Hafta tatili ve resmi tatil günlerinin tespiti de renklendirme ile yapılıyor durumda. Böylece tablonuzdaki HT ve RT seçeneklerine de gerek kalmıyor.

Kod bilgisi olmayan biri olarak yapabileceğim ekteki belgedekinden ibaret.

Kod bilgisi olan üyeler bilgileri çağırma , kaydını başka yerde tutma işi konusunda destek vereceklerdir.

Not: Koşullu biçimlendirme hatasını düzelterek belgeyi yeniledim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın Ömer Bey,
O sorunu çözdüm ben tek sütunda olması gereken bilgiyi, dosyayı güncelleyeceğim :)

Merhaba Ömer bey,
Örnek dosya ekledim yıl ve ay menüsünü a1 hücresine gelecek şekilde yerleştirelim lütfen. Farklı yerde olmasın.
Yaptığınız yıl ve ayı sildim, nedeni ise günleri karıştırmış bir şekildeydi. Hafta içini cumartesi pazar olarak gösteriyordu.
Yeniden düzenleme yaparsak bu durum için sevinirim.

Sorun şu Sayın Arkadaşlar,

Çalışana ait girişleri gün gün kayıt edeceğim, Manuel olarak girişini yapacağım yani.

Yeni bir aya girildiğinde, ayı seçtiğimde temiz bir sayfa gelmeli,
Ama bir önceki ayın verilerini silmeyecek, geriye dönük bakmak istediğimde o verileri getirebilmeli yani. Umarım açıklayıcı oldum.
Mutlu geceler dilerim.

Ekli dosyalar

Merhabalar, önceki cevabımın ekindeki belgeyi yenilemiş ve cevap metninin altına da not eklemiştim, yeni belgeyi hiç indirmemişsiniz ki.
Yeni haline bir bakın isterseniz.

Yeni dosya ya uygulanması şart oldu.
Ayrıca örnek çalışmanızı inceledim gün içerisinde çalışanın izin ve mesai durumlarını da tek kare içinde olmayacağından ve bu konuyu da aydınlığa çıkarıldığından bu örnek çalışmaya uygulanmasının şart olduğunu söyledim.

İlginizden ötürü çok teşekkür ederim.

Örnek çalışmayı incelediğinizde hak vereceksinizdir.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Ömer bey, Son mesajımı ve örneği dikkate alınız lütfen.

Geri