• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Seçilen aralığı toplama

Excel Vers. ve Dili
excel 2013 türkçe
Merhaba arkadaşlar, ben herhangi bir aralıktaki sayıları seçip düğmeye bastığımda seçili alanın toplam sonucunu "z3" hücreside göstermesini istiyorum. İlgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Belgeniz açıkken işlem yapmak istediğiniz sayfanın alt taraftaki adına fareyle sağ tıklayın ve KOD GÖRÜNTÜLEyi seçin açılan VBA ekranında, sağ taraftaki boş alana aşağıdaki kod'u yapıştırın.
Koddaki sayfa adını kendi sayfanızın adıyla değiştirin.
Sonra seçim yaparak Z3 hücresini gözlemleyin.
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
    Sheets("[B][COLOR="Blue"]Sayfa1[/COLOR][/B]").Range("Z3") = WorksheetFunction.Sum(Selection)
End Sub
CTRL tuşuna basılı tutarak aralıklı hücreleri de seçebilirsiniz.
Yani seçimin aralıksız olması da gerekmez.
.

omer.baran bey, ilgilendiğinizden dolayı öncelikle teşekkür ederim, ama vermiş olduğunuz kodu daha önce kullandım pek işime yaramadı. çünkü sayfa koduna yazılınca kopyala yapıştır işlemi yapılamıyor. bundan dolayı bir düğme aracılığı ile kod çalıştırmasını istemiştim.

Yani bunun için düğmeye ihtiyaç yok seçimi değiştirmeniz yeterli.
İllaki düğme kullanacaksanız. Aşağıdaki kod'u boş bir modül'e veya yukarıdaki cevapta belirttiğim boş alana yapıştırın, sayfaya ekleyeceğiniz düğmeye sağ tıklayıp MAKRO ATAyı seçin ve açılan küçük ekrandan TOPLA'yı seçerek işlemi tamamlayın. Artık düğmeyi de aynı amaçla kullanabilirsiniz.
Kod:
Sub TOPLA()
    Sheets("Sayfa1").Range("Z3") = WorksheetFunction.Sum(Selection)
End Sub
Bir önceki cevabımdaki yöntemin; kopyala-yapıştır işlemine engel olmaması lazım.
Bir deneyin isterseniz.

omer.baran bey, kodu bir düğmeye ekleyince oldu çok teşekkür ederim, iyi çalışmalar dilerim.

Eyvallah, bilmukabele.

Geri