• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

seçerek toplama işlemi

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2008
arkadaşlar bir toplam problemi yaşıyorum işin içinden çıkamadım

2 ad toplam yaptıracağız

1. toplam eğer f sutunu boş (durum sutunu) ise ı 5 hücresine d sutununu toplayacak

2. toplam eğer f sutunu boşsa 2. sayfada a kolonundaki ismi 1. sayfanın c stununda olanlarını toplayacak.

yani boş olanlar teslim edilmeyenler olduğu için teslim edilmeyenlerin toplam adedini ve her modelden teslim edilmeyenlerin adedini toplayacak

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Yanlış dosya mı eklediniz yoksa sorduğunuzla dosyanız arasında anlamlandıramadığımız bir ilişki mi var?

kusura bakmayın gereksiz sutunları silmiştim isimleri düzeltmemişim

2 ad toplam yaptıracağız

1. toplam eğer f sutunu boş (durum sutunu) ise ı 5 hücresine d sutununu toplayacak

2. toplam eğer f sutunu boşsa 2. sayfada a kolonundaki ismi 1. sayfanın c stununda olanlarını toplayacak.

yani boş olanlar teslim edilmeyenler olduğu için teslim edilmeyenlerin toplam adedini ve her modelden teslim edilmeyenlerin adedini toplayacak

F sütunu boşsa derken neyi kastediyorsunuz?F sütunudnaki herhangi bir hücrenin boş olmasını mı F sütunundaki tüm hücrelerin boş olmasını mı? Bir de örnek dosyanızı "ilk hali budur, ben şundan dolayı böyle olmasını istiyorum" diyerek olmasını istediğiniz şeklini de belirterek düzenlerseniz daha iyi olur. İsterseniz verilerinizi azaltabilirsiniz.

simdi f sütununda boş olması demek imalatta olması demek yani açıklama olarak iptal veya t. edildi yazarsa o toplamda görünmesini istemiyorum.

yani satırdaki bütün bilgiler o satırdaki kodu verilen ürün için geçerli. ben her ürünün teker teker filitrelemesini yapıp toplam sayılarını not alıyorum

Ekli dosyalar

• Adsız1.jpg
    Adsız1.jpg
    15.1 KB · Görüntüleme: 5
  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    19.9 KB · Görüntüleme: 1
eğer daha kolay olursa durum kısmını boş bıraktığımızda imalatta olduğunu anlıyoruz ama oraya imlt gibi bişeyde yazabiliriz

Aslında onu sormamıştım. Galiba anlam karmaşası yaşıyorsunuz. "F sütunu boşsa" demek ilk etapta F sütununun 1. hücresinden 65536. hücresine kadar tüm hücrelerin boş olması anlamına gelir yani tüm sütunu belirtir. Siz burdaki herhangi veya belirli bir hücrenin mi yoksa tüm sütununun mu boş olmasını dikkate aldığınızı belirtmiyorsunuz.

Eklediğiniz resimler çok küçük olduğu için hiç bir şey anlaşılmıyor.

şimdi sorunuzu anladım. f sutunundaki sıradaki satırdaki değer boşsa yani baştan sona değil sadece o satırdaki boşsa toplama dahil edecek.

yani f5 boş olduğu için toplama dahil edecek ama f7 veya f8 de iptal yazdığı için toplama dahil etmeyecek. veya f 41deki gibi t. edildi yazarsa toplama dahil edilmeyecek. f 48 f52 gibi boş olunca toplama d sutunundaki sayıları yazacak

F sütunu boş olan satırların D sütunundaki değerlerin toplamını aşağıdaki formülle bulabilirsiniz:

Kod:
=ETOPLA(F5:F1000;"";D5:D1000)

sayfa2'de kodlara göre sayfa birin F sütununda boş olanların D sütununun toplamını ise sayfa2'nin B2 hücresine aşağıdaki formülü yazıp aşağıdaki hücrelere kopyalayarak bulabilirsiniz:

Kod:
=ÇOKETOPLA(Sayfa1!$D$5:$D$10000;Sayfa1!$C$5:$C$10000;A1;Sayfa1!$F$5:$F$10000;"")

çok teşekkür ederim

Geri