seç aktar uygulamaları

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
sn:Halit 3 ve forum arkadaşlar Merhaba
Halit 3 özellikle belirtmemin nedeni benim sorunum ile ilgili formunuzu incelerken Halit 3 arkadaşımızın (sağ olsun) Seç aktar uygulamaları adlı hazırladığı dosyaya rastladım ve kodlarından alıntı yapıp kendime uyarlamaya çalıştım. Burda aktarma işlemi belirli bir alanı yapıyor Örn: 9 satır ve 10 sutun arası gibi benim sorunum bir kloserdeki dosyalardan aktar butonuna bastığımda belirli aralıktaki alanı değilde örn:V22,W23,AF86,AQ86,AZ86,Y104,AL124 nolu hücrelerdeki bilgileri aktar butonunun bulunduğu sayfaya D2,E2,F2,G2,H2,I2.J2 hücrelere aktarmak istiyorum .
Ekte hazırladığım dosyayı gönderiyorum kendime uyarladığım kodları inceleyip nereleri değiştirmem gerektiğini yazabilirmisiniz .
Bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
sn:Halit 3 ve forum arkadaşlar Merhaba
Halit 3 özellikle belirtmemin nedeni benim sorunum ile ilgili formunuzu incelerken Halit 3 arkadaşımızın (sağ olsun) Seç aktar uygulamaları adlı hazırladığı dosyaya rastladım ve kodlarından alıntı yapıp kendime uyarlamaya çalıştım. Burda aktarma işlemi belirli bir alanı yapıyor Örn: 9 satır ve 10 sutun arası gibi benim sorunum bir kloserdeki dosyalardan aktar butonuna bastığımda belirli aralıktaki alanı değilde örn:V22,W23,AF86,AQ86,AZ86,Y104,AL124 nolu hücrelerdeki bilgileri aktar butonunun bulunduğu sayfaya D2,E2,F2,G2,H2,I2.J2 hücrelere aktarmak istiyorum .
Ekte hazırladığım dosyayı gönderiyorum kendime uyarladığım kodları inceleyip nereleri değiştirmem gerektiğini yazabilirmisiniz .
Bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?
Hangi hücrelerdeki verileri nereye almak istediğinizi gösterir küçük bir örnek dosyanı ve veri alınacak dosyaları ekle bir bakalım.

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
sn. halit bey
cevap yazdığınız için teşekkür ederim
acemiliğimi bağışla ekte bir adet örnek dosya gönderiyorum dosyada sarı renkli hücreleri veri aktar dosyasındaki sarı renkli hücrelere aktarmak istiyorum (aktarılacak klosörde 35-40 dosya var fakat aktarılacak hücreler hep aynı hücreler)
09026883 değeri yazılı olan hücreyi veri aktar dosyasında D2 hücresine
01000.833 değeri yazılı olan hücreyi veri aktar dosyasında E2 hücresine
0812.684 değeri yazılı olan hücreyi veri aktar dosyasında F2 hücresine
00117.438 değeri yazılı olan hücreyi veri aktar dosyasında G2 hücresine
00070.711 değeri yazılı olan hücreyi veri aktar dosyasında H2 hücresine
00195.842 değeri yazılı olan hücreyi veri aktar dosyasında I2 hücresine
00092.901 değeri yazılı olan hücreyi veri aktar dosyasında J2 hücresine
aktarmak istiyorum rakkamların önündeki (0) yazmasada olur
iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
sn. halit bey
cevap yazdığınız için teşekkür ederim
acemiliğimi bağışla ekte bir adet örnek dosya gönderiyorum dosyada sarı renkli hücreleri veri aktar dosyasındaki sarı renkli hücrelere aktarmak istiyorum (aktarılacak klosörde 35-40 dosya var fakat aktarılacak hücreler hep aynı hücreler)
09026883 değeri yazılı olan hücreyi veri aktar dosyasında D2 hücresine
01000.833 değeri yazılı olan hücreyi veri aktar dosyasında E2 hücresine
0812.684 değeri yazılı olan hücreyi veri aktar dosyasında F2 hücresine
00117.438 değeri yazılı olan hücreyi veri aktar dosyasında G2 hücresine
00070.711 değeri yazılı olan hücreyi veri aktar dosyasında H2 hücresine
00195.842 değeri yazılı olan hücreyi veri aktar dosyasında I2 hücresine
00092.901 değeri yazılı olan hücreyi veri aktar dosyasında J2 hücresine
aktarmak istiyorum rakkamların önündeki (0) yazmasada olur
iyi çalışmalar
Sayfa1deki komut düğmesine tıklamanız yeterli olacaktır.

Ekli dosyalar

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
Seç Veri Aktar

Merhaba halit bey
Ellerinize sağlık beni büyük bir dertten kurtardınız.Allah razı olsun Yaptığınız uygulama bana örnek teşkil edecektir Bazı uygulamalar kendim eklemeye çalışacağım inşaallah yapabilirim . çok teşekkür ederim iyi çalışmalar.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Merhaba halit bey
Ellerinize sağlık beni büyük bir dertten kurtardınız.Allah razı olsun Yaptığınız uygulama bana örnek teşkil edecektir Bazı uygulamalar kendim eklemeye çalışacağım inşaallah yapabilirim . çok teşekkür ederim iyi çalışmalar.
İyi çalışmalar

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
Seç Veri Aktar uygulamaları

merhaba halit bey
hazırlamış olduğunuz dosyanın bir benzerini aynı klosörde başka bir dosyada aktarılacak hücreler farklı ve farklı kloserdeki dosyalardada veri almam gerekiyor kodları kopyalayıp kendim yapmak istedim fakat #BAŞV! hatası veriyor ekte dosyaları gönderiyorum
Akts.adlı dosyadan veri aktar dosyasına aktarılacak hücreler(sarıya boyalı)
700853536 değeri yazılı hücre D2 hücresine
226.483 değeri yazılı hücre E2 hücresine
1496.818 değeri yazılı hücre F2 hücresine
421.159 değeri yazılı hücre G2 hücresine
346.506 değeri yazılı hücre H2 hücresine
962.149 değeri yazılı hücre I2 hücresine
1256.283 değeri yazılı hücre J2 hücresine aktarılacaktır
Biraz parakende oldu kusuruma bakma
iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
merhaba halit bey
hazırlamış olduğunuz dosyanın bir benzerini aynı klosörde başka bir dosyada aktarılacak hücreler farklı ve farklı kloserdeki dosyalardada veri almam gerekiyor kodları kopyalayıp kendim yapmak istedim fakat #BAŞV! hatası veriyor ekte dosyaları gönderiyorum
Akts.adlı dosyadan veri aktar dosyasına aktarılacak hücreler(sarıya boyalı)
700853536 değeri yazılı hücre D2 hücresine
226.483 değeri yazılı hücre E2 hücresine
1496.818 değeri yazılı hücre F2 hücresine
421.159 değeri yazılı hücre G2 hücresine
346.506 değeri yazılı hücre H2 hücresine
962.149 değeri yazılı hücre I2 hücresine
1256.283 değeri yazılı hücre J2 hücresine aktarılacaktır
Biraz parakende oldu kusuruma bakma
iyi çalışmalar

Öncelikle ilk örnek dosyanda veri alınacak dosyadaki sayfa ismi
Sayfa1
sonraki veri alınacak dosyada ise sayfa ismi
Sheet1

hatanın büyük bölümünü buradan alıyorsunuz diğer taraftan önceki dosyanızda veri alınacak hücrelerle şimdiki hüceler farklı

dosyanızı düzelttim fakat iki defa uğraşmış gereksiz uğraşmış oldum.
aşağıdaki alıntı imzamı mutlaka okuyunuz.

Ekli dosyalar

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
Seç Aktar Uygulamaları

iyi akşamlar halit bey
ilk gönderdiğim kloserde aktarılacak yaklaşık aynı tipde 30 'a yakın dosya var bunları ayrı olarak hazırladığınız dosya ile sorunsuz aktarıyorum bu ayrı
ikinci gönderdiğim klosördede 40 'a yakın aktarılacak aynı tipten dosya var bunuda ayrı olarak ayrı dosyada aktarmak istiyorum düzenleyip gönderdiğiniz dosyada ilk aktar düğmesine bastığımda sadece örnek gönderdiğim Akst. dosyasındaki bilgiler düzgün geldi diğerleri #BAŞV! olarak aktardı sorun nereden kaynaklanıyor bilemiyorum .
kusura bakma senide yoruyoruz ekte her iki dosya tipinide gönderiyorum

Ekli dosyalar

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Dosyalarına baktım genel olarak veri alınacak sayfa ismlerinden kaynaklanıyor veri alınacak dosyaya ait sayfa isimleri ya aynı olmalı yada dosyalarda bir adet sayfa olmalı.

Bu durumda dosyanı yeniden düzenledim. veri alınacak dosyalarda tek sayfa varsa uyarı vermeden veri alacaktır eğer birden fazla sayfa varsa açılan pencereden ilgili sayfayı seçmelisinaz.

Ekli dosyalar

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
Veri Aktar Uygulamaları

Halit bey sizi yoruyoruz
son düzenleyip göndermiş olduğunuz dosyayı denedim fakat Akst.Makel adlı dosyadan veri aktarmak istediğimde sayfa numarası sormadan dosya isimlerini sıralayıp yine#BAŞV! veriyor diğer Akyı. köhler dosyasını seçtiğimizde sayfa numarası soruyor sayfa 1 seçildikçe devam ediyor ilk düzenlediğiniz hali ile Akyı .köhler dosyasından sorunsuz aktarıyordu sorun Akst.makel adlı dosyadan veri aktarırken oluyor bu iki tip dosyaları aynı çalışma sayfalarda aktarmıyorum (aktarılacak hücreler farklı olduğu için ayrı dosyalarda aktarma işlemi yapıyorum )
durumun iyi anlaşılması açısından dosyadları yanına sorunlu ve sorunsuz şeklinde ekleme yaparak ekte gönderiyorum
(Not:Bidiğim kadarıyla heriki tip dosyada alınacak verilerin hepsi aynı sayfada )

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Dasyalarınızı inceledim baya beni uğraştırdı

Sorunun kaynağı dosyalarınızın fiziki durumundan kaynaklanıyor hata aldığınız dosyalarınızı açın ve kayıt edin kapatın

Sonra kodu çalıştırın.

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
Veri Aktar Uygulamaları

halit bey
dediğiniz gibi yaptım oluyor sizi bayağı yorduk hakınızı helal edin Bu iki tip dosya her ay bana bu şekilde geliyor anladığım kadarıyla sorunlu dosyaları her ay açıp kaydetmem gerekiyor. ( aylık olarak yaklaşık sorunlu dosyadan bir kalörde yaklaşık 50-55 dosya var) bunun başka çözümü varmı?

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
halit bey
dediğiniz gibi yaptım oluyor sizi bayağı yorduk hakınızı helal edin Bu iki tip dosya her ay bana bu şekilde geliyor anladığım kadarıyla sorunlu dosyaları her ay açıp kaydetmem gerekiyor. ( aylık olarak yaklaşık sorunlu dosyadan bir kalörde yaklaşık 50-55 dosya var) bunun başka çözümü varmı?
Ekli dosyanın sayfa2 de komut düğmesi var bu dosyalarınızı açıp kayıt ediyor ve kapatıyor.

Ekli dosyalar

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
Veri Aktar Uygulamaları

Halit bey
çok teşekkürler düzenlediğiniz dosya tam istediğim gibi olmuş sağol
iyi çalışmalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Çalışma sayfasının ismine göre veri aktarma...

Herkese selamlar.
Öncelikle ilgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
İnşaat mühendisiyim.İşimi kolaylaştıracak basit bir excel programı yapmak istedim.Ama ana sayfadan çalışma sayfalarına,çalışma sayfalarının isimlerine göre veri aktarmayı yapamadım.Tabi o çalışma sayfasında ilgili katın olduğu yere aktarım yapılacak.Dosya ekte ve sorumu orada daha net aktarabildim galiba.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar