Scrollarea kısıtlaması

Excel Vers. ve Dili
2007-Türkçe
Merhaba,
Scrollarea değeri ile kısıtlanan bir sayfada zoom azaltarak seçilemeyen alanlar da görüntülenebiliyor. Bunu engelleyebilir miyiz acaba?
Yakınlaştırma kaydırıcısını kaldırsam bile farenin topuyla ya da ctlr tuşuyla yine küçültülebiliyor. örnek dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

İlk aklıma gelen. İstemediğiniz satır ve sütunları gizleyerek bu istediğinizi yapabilirsiniz.

S

Skorpiyon

Misafir
Benimki çözüm değilde, aklıma geleni bende yazayım dedim. Belki başka fikir verir Siz'e.

1. Verilerinizin yazı tipi rengini BEYAZ yapın. böylece görünmez olacaklardır.
2. Sayfanın koduna aşağıdakini yazabilirsiniz. Elbette Ctrl ve zoom özelliği ile değişim yapılabiliyor yine. Ama hücrenin bir noktasına tıklandığında zoom'u eski haline getiriyor.

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
ActiveSheet.ScrollArea = "a1: k26"
If ActiveWindow.Zoom <> 100 Then
MsgBox "Hişttt. Oynamaaaaa :) "
ActiveWindow.Zoom = 100
End If
End Sub

S

Skorpiyon

Misafir
Veya ;

Verilerinizi Sayfa2'ye alın. Ve ThisWorkbook'a aşağıdaki kodu yazın. Kimse sayfa2'ye geçemesin :)

Private Sub Workbook_SheetDeactivate(ByVal Sh As Object)
If ActiveSheet.Name = "Sayfa2" Then Sheets(1).Select
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2007-Türkçe
sayın ömer bey ve skorpiyon değerli görüş ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. ama tam olarak çözüm olmuyor ne yazıkki. Çünkü o fazla satır ve sütunları başka formlarda import ediyorum. O nedenle gizleyemem. yada renklerini değiştiremem. Keşke verilerim örnek dosyamdaki gibi olsaydı, o zaman başka sheete taşırdım ama gerçekte binlerce satır, grafik vs. Zoom değişince uyarı çıkması güzelmiş ama o da çözüm olmadı.

Excel Vers. ve Dili
2007-Türkçe
bu konuda yardımcı olabilecek kimse yok mu acaba? zoom'un değiştirilmesini engellemek istiyorum özetle.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Merhaba

Zoom ID no'yu bulup, zoom özelliğini False yapın.
Çıkışta True yapmayı unutmayın.

Excel Vers. ve Dili
2007-Türkçe
bu ID leri görüntüleyebileceğim bir alan var mı acaba? Yabancı birkaç forumda 2 ID buldum zoomla ilgili ama açıkçası bu numaralar hakkında çok bir bilgim olmadığı için nasıl kullanacağım konusunda tıkandım.
Rica etsem bulduğum ID nin kullanımıyla ilgili bir örnek yazabilir misiniz?

"there are two Zoom controls with IDs 1733 and 925"