• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sbs için tercih yapma

sirkülasyon

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2021 LTSC TR
abiler ellerinizden öper bir yeğeniniz var.
2012 yılı sbs sonuçları açıklandı. Bende internette 2011 yılına ait verileri buldum excele attım. Yine internette bu tercih robotu denilen iki üç programa baktım. puana veyahut % dilime göre arama yapıyor.
Bizde buna göre birşey yapabilirmiyiz. Bir bakın abiler

Ekli dosyalar

• SBS.xls
    SBS.xls
    25.5 KB · Görüntüleme: 10
Rica ederim. Rabbim hepimizden razı olsun inşallah.

Bu arada 1.mesaja istinaden, yaşınızı merak ettim doğrusu.

sayın excelF1 hocam öncelikle bu güzel çalışma için teşekkürler.bu proğramı samsuna uygulamaya çalıştım kopyalayıp yapıştırdım daha doğrusu ama olmadı.makroları belli satırla sınırlandırılmış mı acaba

Son düzenleme:
Aslında kodlar çalışıyor. Yalnız dikkat etmeniz gereken bir husus söz konusu.

Sayfa 1'de bulunan taban puanlar ve yüzdelik dilimleri aslında birer SAYI değil METİN olarak saklanmış veri. Bunu hücrelerin sol üst köşesindeki yeşil renkli kısımdan anlayabilirsiniz.

Buradaki METİN olan ifadeleri SAYIYA çevirmek için;

- Sayfa 1'e geçin.
- E1 hücresine gelin (Boş başka bir hücrede olabilir) ve hücreye 1 yazın, entere basın.
- Fare ile 1 rakamı üzerine sağ tuş yapın ve KOPYALA deyin.
- Daha sonra E5 'ten G110 'a kadar (Yani taban puanların ve yüzdelik kısımların yazdığı alan) olan alanı fare ile seçili hale getirin.
- Seçili alan üzerinde fare ile sağ tuş yapın ve ÖZEL YAPIŞTIR'ı seçin.
- Açılan pencereden ÇARP 'ı seçin.

Bu işlem ile sayfada bulunan (aslında rakam görünen) METİNSEL değerler, SAYISAL değere dönüşecektir.

Sayfa2'ye geçin butonlara basarak sonuçları gözlemleyin.

Ben düzeltilmiş örneği ekliyorum. Sizde kendi eklemiş olduğunuz dosyada bahsedilen değişiklikleri yaparak deneyiniz.

Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

• SBS.xls
    SBS.xls
    65.5 KB · Görüntüleme: 24
sayın excelF1 hocam bu güzel bilgilendirmeniz sayesinde yeni bir şey daha öğrendim ve proğram çalıştı çok teşekküler.

Rica ederim, kolay gelsin.

Geri