baya uzun zaman önce yazılmış olan bir kod var ve ben bunu kullanmak istiyorum ama bir türlü beceremedim.şimdi ben bu kodu excel içinde bir makro şeklinde kaydedeyim diyorum ama olmuyor.bu konuda rica etsem nasıl yapacağım konusunda bana yardımcı olurmusunuz....aslında belirtmiş "Bunu yapmak için aşağıdaki kodu bir module içine kopyalayın ve A2 ye =yaz(A1) yazın. A1 deki rakımı her değiştirdiğinizde A2 de bunun yazı ile yazılmış şeklini göreceksiniz." diye ama yapamadım.kusura bakmayın yardım rica ediyorum...
aslında bir adet zip uzantılı dosya varmış zamanında ama şimdi yok.yani indiremedim. "ytl2_267.zip" adında bir dosya
yazının orjinali ( http://www.excel.web.tr/f116/rakam-yazi-ile-yazd-rma-t651.html )Merhaba,
Makro soru-cevap bölümüne gelen bir soru üzerine @genesis isimli üyemizin sunduğu çözümün örnek bir çalışma olarak burada da yer alması gerektiğini düşündüm.
A1 hücresine bir rakam yazıyorsunuz ve A2 de de bunu yazıyla yazdırmak istiyorsunuz:
örnek ;
A1 -> 256
A2 -> İKİYÜZELLİALTI
Bunu yapmak için aşağıdaki kodu bir module içine kopyalayın ve A2 ye =yaz(A1) yazın. A1 deki rakımı her değiştirdiğinizde A2 de bunun yazı ile yazılmış şeklini göreceksiniz.
Teşekkürler @genesis.Kod:Function yaz$(sayi) Dim b$(9) Dim y$(9) Dim m$(4) Dim v$(15) Dim c$(3) b$(0) = "" b$(1) = "BİR" b$(2) = "İKİ" b$(3) = "ÜÇ" b$(4) = "DÖRT" b$(5) = "BEŞ" b$(6) = "ALTI" b$(7) = "YEDİ" b$(8) = "SEKİZ" b$(9) = "DOKUZ" y$(0) = "" y$(1) = "ON" y$(2) = "YİRMİ" y$(3) = "OTUZ" y$(4) = "KIRK" y$(5) = "ELLİ" y$(6) = "ALTMIŞ" y$(7) = "YETMİŞ" y$(8) = "SEKSEN" y$(9) = "DOKSAN" m$(0) = "TRILYON" m$(1) = "MİLYAR" m$(2) = "MİLYON" m$(3) = "BİN" m$(4) = "" a$ = Str(sayi) If Left$(a$, 1) = "" Then pozitif = 1 Else pozitif = 0 a$ = Right$(a$, Len(a$) - 1) For x = 1 To Len(a$) If (Asc(Mid$(a$, x, 1)) > Asc("9")) Or (Asc(Mid$(a$, x, 1)) < Asc("0")) Then GoTo hata Next x If Len(a$) > 15 Then GoTo hata a$ = String(15 - Len(a$), "0") + a$ For x = 1 To 15 v(x) = Val(Mid$(a$, x, 1)) Next x a$ = "" For x = 0 To 4 c(1) = v((x * 3) + 1) c(2) = v((x * 3) + 2) c(3) = v((x * 3) + 3) If c(1) = 0 Then e$ = "" ElseIf c(1) = 1 Then e$ = "YÜZ" Else e$ = b$(c(1)) + "YÜZ" End If e$ = e$ + y$(c(2)) + b$(c(3)) If e$ <> "" Then e$ = e$ + m$(x) If (x = 3) And (e$ = "BİRBİN") Then e$ = "BİN" s$ = s$ + e$ Next x If s$ = "" Then s$ = "SIFIR" If pozitif = 0 Then s$ = "" + s$ yaz$ = s$ GoTo tamam hata: yaz$ = "hata" tamam: End Function
:hey:
aslında bir adet zip uzantılı dosya varmış zamanında ama şimdi yok.yani indiremedim. "ytl2_267.zip" adında bir dosya
Son düzenleme: