• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayıyı saat olarak değiştirme hk.

Excel Vers. ve Dili
microsoft office excel 2003
Merhaba arkadaşlar, Excel'de örneğin;23.50 sayısını 23:50 olarak saat yapmak istiyorum ve bunu bir çok satırda farklı sayılarda toplu olarak nasıl uygulayabilirim ?
Teşekkürler.

ilgili hücreleri seçerek, CTRL+H yapıp aranan değere "." yeni değere ":" yapıp tümünü değiştir yapabilirsiniz..

23,50 sayısının matematiksel değeri; "yirmiüçbuçuk" tur.
Aynı sayıyı başka bir hücrede 24 e bölüp, çıkan sonucu saat formatında yazdırınca; 23:30:00 olur.

23,50 nin A1 hücresinde olduğunu farz ederek;
=A1/24

Ancak siz 23,50 değerini 23:50:00 gibi istiyorsunuz sanırım.

Sayın tirEdsOul,

dediğinizi yapınca sistem yeni değeri 23:5 olarak algılayıp otomatik olarak 23:05 düzeltmesi yapar.

Merhaba arkadaşlar, Excel'de örneğin;23.50 sayısını 23:50 olarak saat yapmak istiyorum ve bunu bir çok satırda farklı sayılarda toplu olarak nasıl uygulayabilirim ?
Teşekkürler.
Merhaba.

Aşağıdaki formül istediğiniz sonucu verecektir.
Belirtilen değer 23.50 değil 23,50 şeklinde ise; formüldeki YERİNEKOY(A1;".";",") kısımlarının yerine A1 yazabilirsiniz.
.
Kod:
=TAMSAYI([COLOR="Blue"]YERİNEKOY(A1;".";",")[/COLOR])/24+100*MOD([COLOR="Blue"]YERİNEKOY(A1;".";",")[/COLOR];1)/(24*60)

Sayın tirEdsOul,

dediğinizi yapınca sistem yeni değeri 23:5 olarak algılayıp otomatik olarak 23:05 düzeltmesi yapar.

uyarınız için teşekkürler Sayın umitumit, fakat ben uyguladığımda doğru sonuç almıştım ve sizin uyarınızdan sonra acaba yanlış mı gördüm diye tekrar denedim ve sonuç yine olumlu.. office sürümünden midir bilemiyorum ama ben office 2013 kullanıyorum ve herhangi bir problem çıkmadı..

Geri