• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayıyı Metne Çevirmede İlginç Bir Hata!...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yegan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2016-TR
Arkadaşlar ekli resimde gördüğünüz hatayı alıyorum.6 sayfalık bir excel kitabında çalışıyorum diğer sayfalarda sorun yok.Ancak bu sayfanın toplamını metne çevirirken bu şekilde bir hatalı sonuç gösteriyor.Yardımlarınız rica ediyorum.Saygılarımla...
Not:Sitenin verdiği ytleklentisi.xla dosyasını kullanıyorum.Ayrıca çevirmem gereken rakamı elle yazarsam yani "114,00" rakamı elle yazılırsa hata vermiyor.Ancak "114,00" sayısı sayfadaki diğer değerlerin toplamı olursa hata veriyor...

Kesin bir cevap için dosyanızı eklermisiniz. Toplam olarak elde edilen sayı muhtemelen yuvarlanmış durumda görünüyor. Fonksiyonda yuvarlanmamış ilk değeri çeviriyor.

Microsoft Excel'de bir sayının görünümü, hücrede saklanan gerçek değerinden farklı olabilir. Sayının yuvarlanmış olarak göründüğü durumların çoğunda, sayının kendisi değil, görünümü yuvarlanır. Hesaplamalar, görünümün arkasındaki sayıyı kullanır.

Görünen sayı değerini istiyor iseniz. Araçlar < Seçenekler < Hesaplama sekmesinde < Duyarlılık görüntülendiği gibi şıkkını onaylamanız gerekir.

Not Hesaplamanın yapıldığı hüçreyi veya tüm sayfayı seçtiripte yapabilirsiniz.

Yuvarlama sorunu değil arkadaşlar.Toplam tam olarak doğru.Ancak sonuç toplama formülü ile elde edildiğinde çıkan sonuçta bu hata ortaya çıkıyor.El ile yazılırsa bu hata olmuyor.Nedenini ben de anlayamadım.Size tekrar dosyayı gönderiyorum.Yardımlarınız için çok teşekkürler...

Gerçekten ilginç bir durum. En üstteki 91,2 değerini silip, en alttaki ilk boş satıra yazdığınızda doğru sonuç veriyor. Sebebini çözemedim. Çözen bir üyemiz olursa burada açıklarsa bende memnun olacağım.

Uğraştım çözümü buldum derken üst satırlara baktım Sn Valuer cevabı vermiş.

Araçlar - Seçenekler - Hesaplama sekmesinde - Duyarlılık görüntülendiği gibi seçeneği aktif hale geldiğinde hesaplamayı doğru yapıyor.

Eklentinin kodlar&#305;nda herhalde bir durum var. Onun i&#231;ine de bakam&#305;yorum. &#350;ifreli.

Asl&#305;nda, yanl&#305;&#351; sonu&#231; vermiyor ( 113 YTL 100YKR=114 YTL). Sadece ilk y&#252;z kuru&#351;u liraya eklemiyor.

Bu fonksiyona ait bendeki kodlar&#305; ekledim.

Buna g&#246;re dosyan&#305;z ekte.

Eklentinin kodlarında herhalde bir durum var. Onun içine de bakamıyorum. Şifreli.

Aslında, yanlış sonuç vermiyor ( 113 YTL 100YKR=114 YTL). Sadece ilk yüz kuruşu liraya eklemiyor.

Şifre ilgili başlıkta verilmiştir yinede veriyorum: excelwebtrleventm

Kodlarda görünür bir hata yok zaten olsaydı direk elle 114 yazıldığında da hatalı sonuç verirdi. Sorun Int ve Round gibi VBA fonksiyonlarının sayfa üzerindeki veriyi duyarlılığı dikkate alarak hesaplamasından kaynaklanıyor. Bu ilk defa dikkatimi çeken bir durum oldu. Bu durumda bu fonksiyonları sayfa üzerindeki işlemlerde kullanmakta dikkatli olmak gerekiyor. Sn valuer'in açıklaması çok doğru. Böyle bir sorunu ortadan kaldırmak için kodlarda farklı bir kodlama kullanmakta fayda görünüyor.

Sayın leventm,

Evet haklısınız.

Geri