• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayıya Denk Gelen Ay ve Veri Doğrulama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan unsal_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
exel 2010 türkçe
Arkadaşlar merhaba dosya içinde iki tane örnek var.yardımlarınızı bekliyorum.
1. a hücresine 1,2,3...12 yazarsam b hücresine sayıya denk gelen ay ismini yazması lazım.

2.veri doğrulama ile bir hücreye il seçersem yan hücreye ilgili ilin ilçe isimleri gelmesini istiyorum.

Dosyada daha iyi anlaşılır.

Ekli dosyalar

Hayırlı günler,
İlgili numaralardan ay isimlerini bulmak için,
Kodlama ile
Kod:
Function ayadi(ayno As Integer) As String
If ayno > 0 And ayno < 13 Then
    ayadi = MonthName(ayno, False)
Else
    ayadi = ""
End If
End Function
ARA Fonksiyonu ile
Kod:
=ARA(A2;{1;2;3;4;5;6;7;8;9;10;11;12};{"ocak";"şubat";"mart";"nisan";"mayıs";"haziran";"temmuz";"ağustos";"eylül";"ekim";"kasım";"aralık"})
ELEMAN Fonksiyonu ile
Kod:
=ELEMAN(A2;"ocak";"şubat";"mart";"nisan";"mayıs";"haziran";"temmuz";"ağustos";"eylül";"ekim";"kasım";"aralık")
Şeklinde uygulayabilirsiniz.

Seçilen İl'e göre ilçe isimlerinin gelmesi için örnek dosyaya bakınız.Sayfa2,Sayfa3 ü inceleyiniz.
Kendi dosyanıza uyarlamadan önce "Ad Yöneticisine" bakınız.Ordaki uygulamaları kendi dosyanıza uyarlayınız.Yoksa kendi dosyanızda çalışmaz.
Olumlu yada olumsuz görüş bildirirseniz diğer arkadaşlar duruma göre yardımcı olacaklardır.
Ayrıyetten, http://www.excel.web.tr/f47/veri-doorulama-yardym-t130760.html#post710607 İl ve İlçe ile ilgili linki inceleyiniz.
Not:Başka yolla yapan arkadaşlar olursa öğrenmek isterim.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar merhaba dosya içinde iki tane örnek var.yardımlarınızı bekliyorum.
1. a hücresine 1,2,3...12 yazarsam b hücresine sayıya denk gelen ay ismini yazması lazım.

2.veri doğrulama ile bir hücreye il seçersem yan hücreye ilgili ilin ilçe isimleri gelmesini istiyorum.

Dosyada daha iyi anlaşılır.

Ekli dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Sayın turist , bzace çok teşekkür ederim.

Rica ederim.Kolay gelsin.

Geri