• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayısal sonucunu tahmin listesinden tarama

snx111

Banned
Excel Vers. ve Dili
2010 office tr
EK te listem var kombinasyon yaparak hazırladım ; ve yan tarafa şimdiye kadar çıkan sonuçları bulup yapıştırdım ; istiyorum ki.

sonuçlardaki ilk 6 lı sonuç sona kadar listemde taransın varsa ; yanındaki h yada j hücresine kaçı tuttuysa yazılsın diyelim 4 tutmuş h hücresine ; tahminin yanına 4 yazsın,

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,
=TOPLA.ÇARPIM(--ESAYIYSA(KAÇINCI(A2:F2;K2:P2;0)))
formülünü kullanınız.

Merhaba,
=TOPLA.ÇARPIM(--ESAYIYSA(KAÇINCI(A2:F2;K2:P2;0)))
formülünü kullanınız.

Formulunuz satırı satrıra eşleştiriyor ; tüm listede arama yapsa istiyorum; bu da makro ile mümkün ;

Yani sonuç bir "(k2:p2) aralıgı " ; kendi satırında tutmamış olabilir ama atıyorum 125 ci satırda 5 tutmuş olabilir _?

Son düzenleme:
Siz maksimum doğru tahmini bulmak istiyorsunuz sanırım. Örneğin 1.tahmin satırınız 13. sonuçta 3 doğru tahmin var. 50. sonuçta 4 doğru tahmin var. O zaman 4 mü yazacak?

evet büyük olan geçerli "h1" hücresinde kısa bir açıklama mevcut

Evet açıklamayı görmemişim. Umarım cevap bulursunuz. Ben biraz uğraştım ama çok dolanbaçlı ve amatörce oldu.

Sub Düğme2_Tıklat()
For i = 2 To 4
Range("t2") = i
Range("h" & i & ":h742") = "=sumproduct(--isnumber(match(indirect(""A""&T$2&"":F""&T$2),K2:P2,0)))"
Range("h" & i) = WorksheetFunction.Max(Range("h" & i & ":h742"))
Range("h" & i + 1 & ":h742") = ""
Next
End Sub

amatörce demiştim. Sadece fikir açısından paylaşıyorum. Uzman arkadaşlar eminim daha pratik bir yol bulurlar.

Olsun yazdıgınız makroyu yinede alabilirmiyim ;

sizin formulü kullanmadan önce TOPLA.ÇARPIM((A2:F2=K2:P2)*(K2:P2=A2:F2)) bunu kullanıyordum;

aradaki fark nedir bagzen 1 sayı farklı gösteriyorlar
bendeki 1 ama sizdeki 2 gösteriyor sizdeki doğru olanı.. TOPLA.ÇARPIM(--ESAYIYSA(KAÇINCI(A2:F2;K2:P2;0)))

Sizin formülde sayılar aynı sırada olması gerekiyor. Örneğin tahmin 6,12,15... sonuç 8,9,12... ise 12 ler aynı sırada (tahminde 2.sıra, sonuçta 3.sıra) olmadığından bunu saymaz.

siz yazmadan 10 saniye önce keşfettim yazmadan onaylamanız iyi oldu teşekkür ederim .

gelelim makroya hata verdi application defined error formulun yazılı oldugu satır sarı

Rica ederim. Belki sonuç için makroya ihtiyaç duyulmayabilir. Tam emin değilim ama buna benzer bir soruya cevap verilmişti. Ama soru aynı mıydı bilmiyorum.

sorun forumdaki textbox tan kaynaklanıyor bağzen uzun satırlarda kafasına göre boşluk atıyor ;
p harfinden sonra bir boşluk koyup 2 yazmış ama makroda boşluk yok ...

mesaj 7

Evet forumda formüller yada makrolar arasına boşluk atabiliyor.

son durum durum

Ekli dosyalar

• lotos.jpg
    lotos.jpg
    100.9 KB · Görüntüleme: 5
  • makros.jpg
    makros.jpg
    81.2 KB · Görüntüleme: 2
Geri