• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sayısal hücrelerden grafik görme

Excel Vers. ve Dili
2003
ingilizce
değerli forum dostları,

kullandığım bir mali analiz tablosunun hemen her hücresinde bir grafik göstermem gerekiyor.
hangi hücrenin üzerine gelirsem veya tıklattıysam o hücre için hazırladığım grafik ortaya çıkmalı. hücrenin üzerinden ayrıldığımda da bu grafik kaybolacak. grafiklerin tabloları diğer bir sheet içinde bulunacak.

"comment" kutucuğunun içine grafik yerleştirmeye çalıştım ama olmadı.
çok basit bir tabloyu eke koydum.

sağlıcakla kalın..

Ekli dosyalar

değerli forum dostları,

kullandığım bir mali analiz tablosunun hemen her hücresinde bir grafik göstermem gerekiyor.
hangi hücrenin üzerine gelirsem veya tıklattıysam o hücre için hazırladığım grafik ortaya çıkmalı. hücrenin üzerinden ayrıldığımda da bu grafik kaybolacak. grafiklerin tabloları diğer bir sheet içinde bulunacak.

"comment" kutucuğunun içine grafik yerleştirmeye çalıştım ama olmadı.
çok basit bir tabloyu eke koydum.

sağlıcakla kalın..

.

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

sayın Yurttaş,

hazırladığınız çalışma tam istediğim gibi olmuş. size çok teşekkür ederim.
bu hücresel grafik gösterimini bütün bir tabloya nasıl uygulayacağımı da söyleyebilirseniz çok memnun olurum

sağlıcakla kalın

sayın Yurttaş,

hazırladığınız çalışma tam istediğim gibi olmuş. size çok teşekkür ederim.
bu hücresel grafik gösterimini bütün bir tabloya nasıl uygulayacağımı da söyleyebilirseniz çok memnun olurum

sağlıcakla kalın

.

Yapılan dosya üzerinden açıklıyorum. Çünkü Kodlarda gerekli uygun değişiklilkler yapabilirsiniz.

1. Resim sayfasında grafikleri yapın. Her grafiğn Chart1, Chart2 ... gibi numaralandığını göreceksiniz.

2. Resim olarak kaydedeceğiniz grafiklere vereceğiniz adlar da Sheet1'in U1'den başlamak üzere U sütununa kaydedin.

3. Yapılan her grafik için aşağıdaki kodlarda gerekli değişiklikleri yaparak çoğaltın.

Kod:
Sheets("resim").ChartObjects(3).Activate
ActiveChart.Export ("C:\karalama\3.jpg")

.

Sayın Yurttaş,

hazırladığınız grafik gösterme programına 3 adet daha grafik ekledim. siz L4-L5-L6 için yapmıştınız, bunlara K4-K5-K6 hücrelerini de ilave ettim. dediğiniz değişiklikleri de yaptım. ama hala sizin yaptığınız 3 adet grafiği gösteriyor.
sizin yolladığınız tabloda "grafik ekle" butonunu tıkladığımda "run time 1004 /method export of object-chart failed" arıza kodunu veriyordu. ben ilaveleri yaptığımda da aynı hatayı veriyor.

bu güzel çalışmayı kullanamazsam yazık olur. sizden rica ediyorum, K4-K5-K6 hücreleri için de 3 adet grafik gösterimini ilave edebilirseniz çok memnun olurum. ilave dosya ektedir.

sağlıcakla kalın

Ekli dosyalar

Sayın Yurttaş,

hazırladığınız grafik gösterme programına 3 adet daha grafik ekledim. siz L4-L5-L6 için yapmıştınız, bunlara K4-K5-K6 hücrelerini de ilave ettim. dediğiniz değişiklikleri de yaptım. ama hala sizin yaptığınız 3 adet grafiği gösteriyor.
sizin yolladığınız tabloda "grafik ekle" butonunu tıkladığımda "run time 1004 /method export of object-chart failed" arıza kodunu veriyordu. ben ilaveleri yaptığımda da aynı hatayı veriyor.

bu güzel çalışmayı kullanamazsam yazık olur. sizden rica ediyorum, K4-K5-K6 hücreleri için de 3 adet grafik gösterimini ilave edebilirseniz çok memnun olurum. ilave dosya ektedir.

sağlıcakla kalın

.

Dosyanız ekte.

Yapılan değişikliklere dikkat ederseniz, mantığını çözersiniz.

.
.

Ekli dosyalar

tesekkur ederim

sağlıcakla kalın

Geri