• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayıların yanına Parantez nasıl eklerim

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Arkadaşlar, benim word 2007 dosyası içerisinde 1. Text, 2. Text, 3. Text, 4. Text şeklinde ( Buradaki Text denilen çeşitli uzunluklarda düz metinlerdir ) 400 e yakın numaralı maddeler vardır. Ben bu rakamların yanında bulunan nokta yerine ) parantez yapmak istiyorum. " 1) Text, 2) Text, 3) Text, 4) Text " şeklinde. Bunları tek tek değiştirmek yerine tümünü birden 400 noktalı numaraları, nokta yerine parantez olarak nasıl değiştiririm. Bu belki bir word konusu ancak bunu bilen veya exelde yapılabiliyorsa bilgi veren olursa sevinirim. Böyle değişecek bine yakın word 2007 dosyam var. İlgilenenlere ve yardımcı olan dostlara şimdiden çok teşekkürler.

Son düzenleme:
Giriş sekmesi,Değiştir:Aranan . Yenideğer ) Tümünü değiştir.

Giriş sekmesi,Değiştir:Aranan . Yenideğer ) Tümünü değiştir.

ÇITIR, hocam evvela ilgine teşekkürler ancak aranan değeri . olarak verip yeni değeri ) olarak atayınca tüm maddelerdeki numaraların yanındaki noktalar değişip parantez oluyor ancak ayrıca mevcut textlerin içerisinde bulanan . larda değişip parantez oluyor. İşin en pis tarafı da bu. Ben sadece numaraların yanındaki noktalamaları parantezle değştirmek istiyorum. Metinlerin içerisindeki noktalamalar değişmemeli. Bu nasıl olur bunu çözemedim işte. Yine de ilgine teşekkürler...

Giriş sekmesi,Değiştir:Aranan . Text
Yenideğer ) Text Tümünü değiştir.

Ekli dosyanız olmadığı için tahmini cevaplar veriliyor. Benden de aynı şekilde.

Tüm satırları seçin, Giriş bölümünde yazı tipinin sırasındaki 123 den 1) olan düzeni seçin.

1. Text deki noktadan sonra bir boşluk olmalı.

Ekli dosyanız olmadığı için tahmini cevaplar veriliyor. Benden de aynı şekilde.

Tüm satırları seçin, Giriş bölümünde yazı tipinin sırasındaki 123 den 1) olan düzeni seçin.

1. Text deki noktadan sonra bir boşluk olmalı.

Madem öyle ekli dosya yerine, bir kaç örnek.

1. Şeker hastalığının tipik belirtileri çok su içmek, çok acıkmak, sık idrara çıkmaktır. Ayrıca iştahsızlık, halsizlik, çabuk yorulma, bulanık görme, açıklanamayan kilo kaybı, kaşıntı, inatçı enfeksiyonlar.
2. Örneğin diş eti iltihapları, kadınlarda tekrarlayan vajinal mantar enfeksiyonları ve başka birçok bulgu şeker hastalığının belirtileri olabilir.
3. Hasta şeker hastalığının vücuda verdiği zararlarla ilişkili belirtiler de yaşayabilir. Örneğin sinir yapısının zarar görmesi nedeni ile ayaklarda geceleri artan yanma, ağrı, his kaybı görülebilir.
4. Diyabet tedavisinin temelini doğru beslenme ve düzenli egzersiz oluşturur.
5. Erişkin yaşta diyabet olanların çoğunluğu uzun yıllar, sadece oral antidiyabetiklerle başarılı bir şekilde tedavi edilebilir.
6. ...............
7. ..............
500. ............ vb. GİBİ

Olay, burada madde başlarındaki sayıların yanındaki . noktaları Bir defada Parantez ile değiştirmek. Textin içindeki veya sonundaki noktalar doğal olarak kalacak. Hepsi bu. Şimdi bana, "arkadaş ne uğraşıyorsun, bırak noktalı kalsın " diyenlerinizde çıkabilir ancak karakter bu ya ayrıntıya çok önem veriyorum.

Yazınızı seçin Giriş;paragraf numaralandırılmış 123) seçin

Son düzenleme:
Madem öyle ekli dosya yerine, bir kaç örnek.

Olay, burada madde başlarındaki sayıların yanındaki . noktaları Bir defada Parantez ile değiştirmek. Textin içindeki veya sonundaki noktalar doğal olarak kalacak. Hepsi bu. Şimdi bana, "arkadaş ne uğraşıyorsun, bırak noktalı kalsın " diyenlerinizde çıkabilir ancak karakter bu ya ayrıntıya çok önem veriyorum.

Cevabımda çözüm de vardı. Denediniz mi?

Evet numaralandırılmış paragraflardaki sayı biçimlerinden olayı çözmeme yardımcı oldunuz bilgi verenlere çok teşekkürler.

EYVAHHHH;
Hocalar bazı word dosyalarında ise, bu metinler yukarda verdiğim örnekteki gibi satır satır ve paragraf halinde değil. Mesela alttaki gibi iç içe ard arda da olanlar var,

1. Şeker hastalığının tipik belirtileri çok su içmek, çok acıkmak, sık idrara çıkmaktır. Ayrıca iştahsızlık, halsizlik, çabuk yorulma, bulanık görme, açıklanamayan kilo kaybı, kaşıntı, inatçı enfeksiyonlar. 2. Örneğin diş eti iltihapları, kadınlarda tekrarlayan vajinal mantar enfeksiyonları ve başka birçok bulgu şeker hastalığının belirtileri olabilir. 3. Hasta şeker hastalığının vücuda verdiği zararlarla ilişkili belirtiler de yaşayabilir. Örneğin sinir yapısının zarar görmesi nedeni ile ayaklarda geceleri artan yanma, ağrı, his kaybı görülebilir. 4. Diyabet tedavisinin temelini doğru beslenme ve düzenli egzersiz oluşturur. 5. Erişkin yaşta diyabet olanların çoğunluğu uzun yıllar, sadece oral antidiyabetiklerle başarılı bir şekilde tedavi edilebilir.

Bu durumda wordda bahsedilen bu formül işe yaramıyor. Şöyle bir çözüm aklıma geldi. Word sayfasında yazılı tüm metni kopyalayıp Excelde, mesela A1 hücresine yapıştırsam ve burada bir makro ile o metin içerisinde bulunan 1. , 2. , 3. 50. vb gibi sayıları bulup bunların yerine 1) 2) 3) 50) şeklinde düzenleyecek bir makro yapılabilirmi veya varmı veya bu formül Worda da mevcutmudur. Worda bul ve değiştir var ancak bunu sadece tek veri için yapabiliyorsunuz aynı anda birden çok veri deniyorum olmuyor. Çare ne dostlar...

..metin içerisinde bulunan 1. , 2. , 3. 50. vb gibi sayıları bulup bunların yerine 1) 2) 3) 50) şeklinde düzenleyecek bir makro yapılabilirmi veya varmı veya bu formül Worda da mevcutmudur. Worda bul ve değiştir var ancak bunu sadece tek veri için yapabiliyorsunuz aynı anda birden çok veri deniyorum olmuyor. Çare ne dostlar...

Aşağıdaki makroyu word de çalıştırın. 6 haneye kadar parantez ekleme yapar.

Makrosuz yapmak isterseniz,
* Word de ctrl+H yapın.
* Tüm seçenekler
* Joker karakter kullan işaretleyin
* Arananan tek haneli sayılar için (.) ([0-9])(.)
* Yeni Değere . \2)

* Arananan iki hane ve daha fazlası için tekrarlayın (.) ([0-9][0-9])(.)

Kod:
Sub parantezekle()
  bul2 = ""
  For i = 1 To 6
    bul1 = "(.) ("
    bul2 = bul2 & "[0-9]"
    bul3 = ")(.)"
    bul = bul1 & bul2 & bul3

Selection.Find.ClearFormatting
    Selection.Find.Replacement.ClearFormatting
    With Selection.Find
        .Text = bul
        .Replacement.Text = ". \2)"
        .Forward = True
        .Wrap = wdFindContinue
        .Format = False
        .MatchCase = False
        .MatchWholeWord = False
        .MatchAllWordForms = False
        .MatchSoundsLike = False
        .MatchWildcards = True
    End With
    Selection.Find.Execute Replace:=wdReplaceAll
 Next i
End Sub

Son düzenleme:
bunun gibi sorunların en güzel çözümü baştan madde sıralı listeleri kullanmaktır.
attachment.php

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    17.9 KB · Görüntüleme: 11
Son düzenleme:
Aşağıdaki makroyu word de çalıştırın. 6 haneye kadar parantez ekleme yapar.

Makrosuz yapmak isterseniz,
* Word de ctrl+H yapın.
* Tüm seçenekler
* Joker karakter kullan işaretleyin
* Arananan tek haneli sayılar için (.) ([0-9])(.)
* Yeni Değere . \2)

* Arananan iki hane ve daha fazlası için tekrarlayın (.) ([0-9][0-9])(.)

Kod:
Sub parantezekle()
  bul2 = ""
  For i = 1 To 6
    bul1 = "(.) ("
    bul2 = bul2 & "[0-9]"
    bul3 = ")(.)"
    bul = bul1 & bul2 & bul3

Selection.Find.ClearFormatting
    Selection.Find.Replacement.ClearFormatting
    With Selection.Find
        .Text = bul
        .Replacement.Text = ". \2)"
        .Forward = True
        .Wrap = wdFindContinue
        .Format = False
        .MatchCase = False
        .MatchWholeWord = False
        .MatchAllWordForms = False
        .MatchSoundsLike = False
        .MatchWildcards = True
    End With
    Selection.Find.Execute Replace:=wdReplaceAll
 Next i
End Sub

ASRİ Hocam bilginize, beyninize sağlık. Makrosuz seçeneğinizle, İstediğim gibi sonuç aldım. Bilgi çok değerli bir şey yaww. Allah razı olsun

ASRİ Hocam bilginize, beyninize sağlık. Makrosuz seçeneğinizle, İstediğim gibi sonuç aldım. Bilgi çok değerli bir şey yaww. Allah razı olsun

Cümlemizden.

Geri