• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayıların belli duruma göre yoğunluğunu hesaplama.

Excel Vers. ve Dili
Excell 2010
Merhaba ekli dosyada 54 hafta içerisinde 6lı gruplar halinde 324 rastgele rakam arasında 3 tek 3çift gelen sayıların 1-10, 10-20, 20-30, 30-49 arası gelme yüzdesini hesaplamak istiyorum lakin içinden çıkamadım :) yardımcı olabilirmisiniz..

Ekli dosyalar

selam,
eki inceleyiniz..
kolay gelsin..

Son düzenleme:
selam,
eki inceleyiniz..
kolay gelsin..

Üstadım tabloda toplam 54 hafta var 3ç-3t 22 kez gelmiş 54/22 % dediğimizde %40,74 oranı var, 1-10 arası rakamların gelme yüzdesini 9,47 almışsınız bunun hesabını anlayamadım çok fazla çift tırnak ve $ var :), ikinci sormak istediğim 1-ile 10 arası 11-20 ... rakamlarında 54 haftada çiftler ve tekler ayrımı (yani 54 haftada 3ç-3t gelen haftaların içinde 1le 10 arası gelen sayılardan en çok gelen hangi tek çift sayı ayrımını yapabilir miyiz excelde acaba

selam,
Buradaki mantık, saydırılacak çift-tek sayı adedine göre , seçilen saydırma aralığında gelen sayıların oranları ve listelenmesidir.
çift-tek sayı adetleri ve bunların % oranları zaten tarafınızdan yapılmış.
Listelemeye , saydırma aralıklarına göre , en çok ve en az gelen sayılar ve bunların adetleri de eklenmiştir. inceleyiniz..

Son düzenleme:
selam,
Buradaki mantık, saydırılacak çift-tek sayı adedine göre , seçilen saydırma aralığında gelen sayıların oranları ve listelenmesidir.
çift-tek sayı adetleri ve bunların % oranları zaten tarafınızdan yapılmış.
Listelemeye , saydırma aralıklarına göre , en çok ve en az gelen sayılar ve bunların adetleri de eklenmiştir. inceleyiniz..

Merhabalar ileti olarak size attığım tabloda dikkatimi çeken 1 sayısının döngüsünün hep aynı kalması yani hangi tek çift oranın seçerseniz seçin 1 sayısı nın addedi sabit kalıyor yanlış görmediysem ilginiz için çok teşekkürler

Geri