Sayilarin baska bir hucrede 1ci.2ci.3.cu.4cu...diye derecelendirilmesi.

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01-09-2026
Sevgili Hocam size resim olarak atmış olduğum ekran görüntüsünde kırmızı yerde yazılı olan A2 hücresinden başlayıp j2 hücresine kadar devam eden karışık sayıların yan tabloda mavi Eğer de küçükten büyüğe göre hangisi gelmişse mesela 6 numara 1 gelmiş 2 numara 2 gelmiş gibi böyle onları Yüce eser olarak şemaya sembolik olarak numaralandırdım bunların ekranda hücrede bu şekilde yapılış puan formülünü fonksiyonunu rica edecektim Sevgili Hocam grafik olarak çekip yollayamadım Başaramadım anca ekran görüntüsü olarak çekip yolladım evvelden dosya ekle dediğimde böyle üzerinde yapabiliyorum şu an yapamadım Bununla ilgili eksiğim var kusura bakmayın yapabileceğim bir şey varsa yönlendirirseniz ona göre daha düzgün çekmeye çalışırım Sizin anlaşabileceği bir şekilde böyle birkaç kere denedim anca ekran görüntüsü yapabildim dosya olarak grafik şeklinde üzerinde yollayamadım onunla ilgili de olmazsa bilgilendirirseniz çok sevinirim

Ekli dosyalar

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Merhaba.
L2'ye kopyalayıp diğer hücrelere çoğaltın.
Kod:
=KAÇINCI(KÜÇÜK($A2:$J2;SÜTUN(A2));$A2:$J2;0)

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
Sayın hocam bir de tekrar rahatsız ettiğim özür dilerim kusura bakmayın forumun kurallarında probleminiz çözüldüğünde oldu diye teşekkür etmek babında ya da rapor vermek adına bir onay yeri vardı onu baktım bulamadım nereye yazacağım sorunumun çözüldüğü ile alakalı bu konuda da yönlendirirseniz çok teşekkür ederim en azından formun kurallarını yerine getirmiş olmak isterim çünkü çok yardımcı oldunuz sağ olun işim görüldü diye umursamamazlık asla yapamam sonuçta hepimiz vicdanen birbirimize karşı sorumlu insanlarız formun kurallarına uyup ben de her zaman size karşı sorumluluğumu yerine getirmek isterim çalışmalarınızda bundan sonraki hayatımıza da çok başarılar diliyorum hepinize hepiniz elinizden geldiğinizi yapıyorsunuz inanıyorum ayrı ayrı her birinize teşekkürü bir borç bilirim şahsım adına

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Bu linkteki adımları izleyerek konu başlığınızı çözüldü olarak işaretleyebilirsiniz. Deneyin. Düzeltme süresi sorunu yaşarsanız ben yardımcı olurum.

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Merhaba.
N2 Formülü

2. satır ile 27. satır arasına göre yaptım. Eğer son satır numarası farklıysa siz ona göre formülü değiştirin.
Kod:
=KAÇINCI(KÜÇÜK(B$2:B$27;SATIR(A1));B$2:B$27;0)

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Dosyanızı cevap yazılan kısmın altında bulunan Dosya Ekle butonuna tıklatarak ekleyebilirsiniz.
Dosa üzerinde kontrol etmek daha doğru olacaktır.

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
Sevgili hocam öncelikle hayırlı çalışmalar diliyorum birkaç gündür yazamadım size cevap da veremedim anca deneme ve karşılaştırma fırsatım olabildi şimdi sevgili hocam ben daha önce size dosya yüklemesini yapamıyorum böyle ekran görüntüsü çekip yolluyordum sizi de zora sokuyorum kendim bile ancak becerebilmeye çalışıyorum bu konudaki sıkıntıyı anca halledebildim şimdi sevgili hocam ilk önce size sorduğum yukarıdaki bir kopyalayıp attığım bir tablo vardı o tablonun dosyasını düzenleyip indirdim şimdi burada sayın hocam birden 15'e kadar değişik sayılar var A2 ücretinden başlayıp O2 hücresine kadar devam eden karışık sayılar var bu sayıların içerisinde l2,M2,N2,O2, hücrelerinde 55 sayısı bulunmakta bu sayılarda diğer mavi renkli hücrede Q2'den başlayıp AD 2 hücresine kadar olan yerde derecelendirmesi yapılırken bunlar sayın hocam kendi içinde karşılaştırmalı olarak mesela , l2 hucresinde 9 numarada 55 sayısı bulunduğu hücre diğer benzer sayılarla karşılaştırarak ona göre mavi renkli hücrede böyle karşılaştırmalı olarak yapabilmek istiyorum hocam,
O daha önceki ilk verdiğiniz formül de burada ı2 hücresinde 55 sayısı 9 numara da gözüküyor ondan sonraki m2 N2 ve q2'deki sayılarda 55 olduğu için onları da aynı 9 numara olarak değerlendiriyordu bu şekilde değerlendirilmesini değil aynı sayılarda olsa birbirine benzeyen iki sayı da olsa 5 sayı da olsa hangi hücrede ve hangi derecede denk gelip başladıysa aynı şekil numarasına göre birden 15'e kadar sıralanmasını yapmak istiyorum mavi tabloda olduğu gibi.
Yani sayın hocam 1'den 15'e kadar olan sayılarda iki tane de benzerse iyi çıkabilir 10 tane de benzer sayı çıkabilir ilk benzer sayıların kaçıncı numarayı tekabül ediyorsa diğerleri de onun devamında o sayıları yazmasını istiyorum hocam aynı sayılardan benzer nasıl ki 55 sayısı 4 tane varsa 9 numaradan başlayıp 13 14 15 numarayı kapsıyorsa aynı şekil benzer sayılar ilk hangi numaradan başladıysa ona göre karşılaştırma yaparak yapmak istiyorum..

Ekli dosyalar

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
Sayın hocam yukarıda böyle kendimce acizane birkaç kere değişik şekilde açıklamalı olarak tarif etmeye çalıştım umarım merakımı anlatabilmişimdir öbür türlü ilk zamanki ilk verdiğiniz tablo ve formül güzel işime yaradı ama aynı numaralar 3-4 tane 5 tane veyahut 10 tane aynı numara çıktığında o derecelendirmeler ilk bir tanesinde sayının çıktığında diğerleri de hepsi aynı sayı çıkınca orada biraz istediğim gibi olmadı hocam o yüzden tablo olarak düzenlemeye çalıştım dosya olarak umarım doğru ifade edebilmeyi başarabilmişimdir...

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
Sevgili hocam ben kendimce dosya olarak hazırlayıp yollamaya çalıştım umarım hızlı açılır eğer bir açılmazsa normal bir sayfayı tablo olarak tekrar başka şekilde deneyip ya da başka birilerine bunu bu şekil tablo olarak size atmaya çalışacağım tekrardan hocam..

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Merhabalar,

Size özel mesajla bildirdim. Fakat sanırım görmediniz.

Profilinizde yazan;

Excel Vers. ve Dili karaca

Rica etsem profilinizdeki ofis sürümü ve dili bilgisini linki inceleyerek uygun şekilde güncellermisiniz.

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
Excel Vers. ve Dili karaca.
Sayin hocam , ozur dilerim burada ne demek istediginizi anlayamiyorum,buna benzer herhangi bir ornek verebilirseniz cok sevinirim,nerde nasil bir eksikligim var onu bilmiyorum, yaklasik 10 yildir sisteminizde. Uzakim, o yüzden yapilan bazi yenilikleride anlamakta zorlandigimi itiraf ediyorum, o yuzden neyi nasil duzeltmem gerektiginle alakali orneklerle yonlendirilmeyi tarafinizdan istirham edecegim hocam size zahmet,bu konuda yardiminiza simdiden teşekkür ediyorum.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Mesaj yazdığınız bu pencerede isimlerimiz ve bazı bilgilerimiz görünmektedir.

Kastettiğim bölüm görseldeki bölümdür.

Bu bölümü düzenlemek için forumun sağ üst kısmında ismini göreceksiniz. Oraya tıkladığınızda bir menü açılacaktır. KİŞİSEL DETAYLAR yazısına tıkladığınızda profiliniz açılacaktır. Orada KARACA yazan yere kullandığınız ofis sürümü ve dili bilgisini bir önceki mesajda paylaştığım linkte tarif edildiği şekilde düzenlemeniz gerekmektedir.

258972

Tevfik_Kursun

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro - Türkçe 64 Bit
12-02-2029
24 sütun 40 satır olarak hazırladığım makrolu örnek ekte. Makro ile çalışamıyorsanız fonksiyon ile hazırlarım.
İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
Sayın hocam ben Makro falan bir kullanmıyorum yani benim kullandığım hatta Excel programı eski sürüm 2003 sürümü ile çalışıyorum yenilemedim o yüzden bana normal formülle fonksiyonlar olarak yapabilip yollarsanız çok sevinirim hocam çünkü açmaya çalıştım WPN sisteminde açıldı excel'de bile açılmadı. Birkaç çeşit denedim aç kapa yaptım ama istediğim gibi benim formül olarak yukarıdakiler izah ettiğim gibi bir olmadı hocam o yüzden bu Makro falan herhalde benim hiç işime yaramıyor yarar illaki tabii ki ama yani ben kendime uyarlamasını beceremedim diyeyim daha doğrusu hocam yanlış anlaşılmadan..

Ekli dosyalar

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
WPS ofis olarak açılıyor,excel taplosu olarak acamadim hocam.
WPS olarakta acilinca yukaridaki sade bir sayfa olarak cikiyor..

Tevfik_Kursun

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
12-02-2029
Deneyiniz ...
A2:X41 arasını değiştirdikçe AY2:BV41 arası otomatik değişecektir.
Yine uygulayamazsanız dosyanızı ekleyin lütfen.
Not: Korhan Hocanın hatırllattığı "karaca" kelimesi yerine "2003" yazsanız arkadaşlarımız sorularınıza daha kolay cevap verir.

Ekli dosyalar

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
Tamam hocam saolun,korhan hocamizin dedigi o ayrintiyida boyle tam olarakta anlamis oldum, çünkü nerdeyse 10 yila yakindir girdigim yoktu, boyle bazi yenilikleri ve degisiklikleride hem bilgim hemde boyle yeteribce takibini yapamadigim icin bircok eksikliklerim oluyor,umarim boyle kisa zamanda boyle eksikliklerimide tamamlayabilirim sayenizdede insalah.
Denemelerimin sonucunu olumlu yada olumsuz tarafiniza geri dönüş yapacagim hocam.

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
Sevgili hocam hayırlı çalışmalar diliyorum öncelikle sayın hocam şimdi verdiğiniz bu tabloda dediğiniz gibi üzerinde aA2,den ilk sütunundan X2 kadar burada üzerinde yaptığım harf değişiklikleri yaptığında sizin dediğiniz gibi AY2 den sonraki değerlendirmelerde dereceler değişiyor o konuda çok güzel ama sayın hocam ben bu formülü sadece burada tablo üzerinde görebiliyorum yapabiliyorum ama benim kendi bilgisayarımdaki yapmak istediğim programda yapamıyorum yapamadım da sizin söylediğiniz gibi Z2 ve AV2 arasındaki o ekranda görünmeyen saklı olan formülü de rica edeceğim bilgisayarımda o formülü işlemem gerekiyor üstünde o formülü de iş dediğimde ondan sonra umarım istediğim sonucu ulaşabileceğim inşallah şimdi bu şekilde kendi bilgisayarımda tabloda yapmak istediğimi yapamıyorum...
Eğer yeniden hocam bu tablo üzerinde i Z2 ile AV2 arasındaki o formülü de ekleyerek tekrar yollarsanız o şekilde bir deneyeceğim hocam umarım hoş o zaman olur inşallah yoksa şu anki düzenlediğiniz şekil çok güzel tam istediğim gibi ama bu cep telefonundaki excel'imde yapılıyor bilgisayardaki programımda Z2 ile AV2 arası olmayınca yapamıyorum...
Ama hocam şunu itiraf edeyim çok harika Allah razı olsun buradaki cep telefonundaki program ve tablo üzerinde verdiğiniz şekil aynen yapılıyor çok harika inşallah o aradaki eksik kalan yani saklı kalan hücredeki formülleri de görünür şekilde eklendiğinde İnşallah benim de bilgisayarımda aynı şekilde çalışir program, şu an tek umudum o oldu, çünkü burada şu anki yolladığınız tablo üzerinde çalışınca sevindim mutlu oldum İnşallah bilgisayarda da oradaki programımda da o aradaki işlem görevini yapan hücreleri ve formülleri ekleyince aynı şekilde çalışır umutlandım bayağı sayenizde çok teşekkür ederim inşallah sayın hocam ben de bir an evvel bu yapmak istediğimi yaparim sayenizde İnşallah hocam çok teşekkür ederim şimdiden buraya kadar geldi bundan sonra da az kaldı tamamlanacağına inanıyorum sayenize..

Tevfik_Kursun

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
12-02-2029
Merhaba,
Gönderdiğim dosya elinizde. Resim Aza1.jpg te görüldüğü gibi Y:AY sütunlarını tutup farenin sağ tuşuna basıp Göster maddesine basın, aradakiler görülecektir. Kendi dosyanızda A:X arasında kaç satır doldurdu iseniz Resim Aza2.jpg te görüldüğü gibi Z:BV arasında o kadar satırı tutup Ctrl+C tuşlarına basarak tuttuğunuz bölgeyi kopyalayın. Kursörü kendi dosyanızda Z2 hücresine koyup Ctrl+V tuşlarına basarak tuttuğunuz bölgeyi kaydedin. Dosyanızda oluşturmak istediğiniz oluşacaktır. Yine de oluşturamazsanız, dosyanıza 2 bölümlük sayı grubunu koyarak buraya yükleyin. Uygun olduğumda hemen çözümleyip gönderirim.
İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
Sayın hocam tekrardan hayırlı çalışmalar diliyorum şu an size çalışma tablomu attım bunun üzerinde işte
A2 ile X2 hücrelerin olduğu yeşil alan normal farklı sayıların manuel elle girdiğim şekildeki alan. Yan taraftaki kahverengi olan tabloda Z 2'den AV 2'ye kadar olan kahverengi sütunda derecelendirilmiş birden 24'e kadar ki hallerini yapmak istiyorum hocam burada aynı şekilde dediğim gibi her numaranın derecelendirilmesi bulunmakta,, yeşil alanda bazı sayılar 2 tane 3 tane 5 tane aynı benzer sayıları olsa da bu benzer sayılar hangi numarayı temsil ediyorsa kahverengi alanda o numarayı görmek istiyorum hocam örnek vermek gerekirse tekrardan hocam 9 numarada diyelim 55 sayısı var 13'de 55 sayısı 14-15'de de 55 sayısı var bunlar ilk önce diğer derecelendirmelerin içinde 55 sayısı olan 9 kaçıncı sıradaysa 8 10 her neyse sıra değilse oradan başlayıp diğerlerini de aynı şekilde numaralandırarak derecelendirmesini yapmak istiyordum hocam daha önceki formüllerde 9 numara da 55 olduğunda 13 14 15'te 55 olduğunda hepsini 9 numara gibi gösteriyordu 13 14 15 şeklinde göstermiyordu yani sayın hocam her bir sayıyı 1'den 24'e kadar olan sıralamayı bir kere kahverengi tabloda bir numarada şu 5 numarada şu gibi yapmış olduğunuz önceki tablodaki gibi aynı şekilde yapmak istiyorum hocam, zaten önceden tabloyu hazırladığınız için buradaki çalıştığım tabloda da daha kolay üzerinde değişikliği işlemleri yapacağınızdan eminim İnşallah hayırlısıyla önceki yaptığınız tablo çok zordu benim için bu daha kolay olur umarım bu çalıştığım tam ve üzerinde yaparız umarım hocam teşekkür ederim her şey için Allah razı olsun gösterdiğiniz işten samimiyetle yardımcı olmanıza her türlü Allah razı olsun hocam..

Ekli dosyalar