• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sayı ve metin sıralama

Excel Vers. ve Dili
2007 Tr
neden sayılarla metinleri aynı sütunda sıralayamıyoruz ya hep sayı yada metinmi olması gerekiyor dosya ekte olup,yapılıp yapılmayacağı konusunda yardımlarınızı bekliyorum

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
neden sayılarla metinleri aynı sütunda sıralayamıyoruz ya hep sayı yada metinmi olması gerekiyor dosya ekte olup,yapılıp yapılmayacağı konusunda yardımlarınızı bekliyorum

Merhaba
Bahsettiğiniz gibi bir sıralama yapılır.
Zaten yapmışsınız.
Metin verilerinizi örneğin il isimleri yazarak deneyin.
Kendi hazırladığınız dosyayı irdelememiş olmanız gibi bir durum var.

Merhaba
Bahsettiğiniz gibi bir sıralama yapılır.
Zaten yapmışsınız.
Metin verilerinizi örneğin il isimleri yazarak deneyin.
Kendi hazırladığınız dosyayı irdelememiş olmanız gibi bir durum var.

Sayın Uzmanamele ilğinizden dolayı teşekkür etmek istiyorum ama sıralamayı a den z ye veya Z den A ya yapıyor peki makroda şart koşabilirmiyiz rakamlardan sonra gelecek bu metinlerden 1 de olabilir 3 te olabilir eğer
varsa 1.sıraya nm
varsa 2. sıraya dq
varsa 3. sıraya df
varsa 4.sıraya ds
12
15
18
nm
nm
dq
dq
dq
df
df
df
ds
şeklinde olabilirmi

Bende bu sorunun cevabını uzmanlarımızdan merakla bekliyorum. Belirlediğimiz sıraya göre sıralama yapmak acaba nasıl olur?

Sayın Uzmanamele ilğinizden dolayı teşekkür etmek istiyorum ama sıralamayı a den z ye veya Z den A ya yapıyor peki makroda şart koşabilirmiyiz rakamlardan sonra gelecek bu metinlerden 1 de olabilir 3 te olabilir eğer
varsa 1.sıraya nm
varsa 2. sıraya dq
varsa 3. sıraya df
varsa 4.sıraya ds
12
15
18
nm
nm
dq
dq
dq
df
df
df
ds
şeklinde olabilirmi

Konu güncel

Makro ile yapılabilir mi bilmiyorum ama verilerinizin yanına bir sütun açarak oraya eğerli formülle yapmak istediğiniz verileri numaralandırıp ona göre sıralama yaptırılabilir diye düşünüyorum.

Makro ile yapılabilir mi bilmiyorum ama verilerinizin yanına bir sütun açarak oraya eğerli formülle yapmak istediğiniz verileri numaralandırıp ona göre sıralama yaptırılabilir diye düşünüyorum.

Sayın Mustafa1205 ilginizden dolayı teşekkür ederim.
peki "O" sütununa dediğinizi yapsak sıralama makrosunu "n" sütununa göre değilde "o" sütununa yaptırdığımızda çalışmazmı

Sayın Mustafa1205 ilginizden dolayı teşekkür ederim.
peki "O" sütununa dediğinizi yapsak sıralama makrosunu "n" sütununa göre değilde "o" sütununa yaptırdığımızda çalışmazmı

Kod üzerinde "N" harfi yerine "O" yazmanız yeterli olacaktır. Siz bir olasılıkları girin sıralama yaptırmak zor olmaz.

Siz yapmak istediğiniz olasılıkların yazılı olduğu örneğinizi ekleyin beraber formulü yazalım.

Siz yapmak istediğiniz olasılıkların yazılı olduğu örneğinizi ekleyin beraber formulü yazalım.

Sayın mustafa1205
sonunda çözümü buldum :) makroda yapılmayacaksa uğraşmamaya karar verdim
bu kadar ustanın içerisinde :(sag el ile sol kulagı kaşımak gibi bir olay olsa gerek

Geri