• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sayı ve harf kombinasyonu yapmak

sırf sayılarda 6-7-8-9 haneli sayı kombinasyonları
sırf A dan Z ye harf kombinasyonu
Sayı ile harf karışık 6-7-8-9 haneli karışık kombinasyonlar excel ile yapılabilir mi, nasıl ?
saygılar

Elbette VBA ile yapılabilir. Bütün kombinasyonları listelemesinimi istiyorsunuz. Eğer böyle birşey ise istediğiniz, makronun çalışması günlerce sürebilir.

bilgisayarda sorgulama sistemini anlamak istiyorum.
ayrıca şifreleme ve şifre kırma meseleside buna dahil
korunma açısından da önemli

İşin içine şifre kırma konusu girerse bu, forumumuzda kurallarımız gereği yanıtlamadığımız bir sorudur.

Eğer şifre üretmek için sayı ve metin karakterlerini karıştırarak kullanmak istiyorsanız ben bir tane yaptım. Karakter sayısını istediğiniz kadar çoğaltıp kullanabilirsiniz. Delete tuşuna her bastığınızda D1 hücresindeki karakterlerin yenisi üretilecektir.

sayın ycimen
öncelikle kutlarım ve nasıl yaptınız merak ettim anlatır mısınız ?

sanırım yanlış anlaşıldım benim öğrenmek istediğim sayı ve harf kombinasyonları oluşturabilecek düzeneğin excel de nasıl yapılabilirliği
ayrıca ard niyetli değilim ama sağlam şifreler oluşturmak da gerekli günümüzde.
saygılarımla

Sayın astroman,

Faydalı olduysam ne mutlu bana.

Excel'de yerleşik fonksiyon olan S_SAYI_ÜRET() fonksiyonu ile rastgele sayı üretilmesi mümkündür. Metin karakterleri ise, yine rastgele üretilen sayıların karşılığındaki hücreden alınarak BİRLEŞTİR fonksiyonu ile sayılarla birleştirilerek böyle bir netice elde edilmiştir.

Ayrıca sayın leventm'in daha önce görmüş olduğum harika bir çalışması vardı. Forumda aradım ama bulamadım. Bu çalışmada, veriler şifrelenip, tekrar çözülülebiliyordu. Siz de aramayı deneyebilirsiniz.

Selamlar..

Evet, ta kendisi.. Bu çalışmanız (ve tabi diğer tüm çalışmalarınız) kendini excelde geliştirmek isteyen herkes (ve benim) için bulunmaz hazine değerinde.

Geri