sayı hücrede farklı ,textboxta farklı görünüyor...

Excel Vers. ve Dili
2003-Türkçe
Merhaba arkadaşlar,
userform_activate event inde textboxa, çalışma sayfasındaki bir sayısal değeri aktardığımda ondalık ayıracı binlik ayıraçmış gibi algılıyor ve userformdaki hesaplamaların hepsi yanlış oluyor.Örneğin çalışma sayfasındaki 1.6484 lük değeri 16484 olarak algılıyor.Programın binlik ve ondalık ayıraç işaretlerini de değiştirdim ama problem düzelmedi.Bu konudaki tavsiyelerinizi bekliyorum.
Şimdiden çok teşekkürler.

Ayhan Ercan

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365- Türkçe
Merhaba,
Benzer bir soru sormuş ve cevabını yazmıştım. Ama cevaptan sonra herhnagi bir açıklamada bulunmamışsınız.
Aşağıdaki örneği inceleyiniz....

Kod:
TextBox1.Value = Format(Sheets("Sayfa1").Range("A1").Value, "#,##0.00")

Excel Vers. ve Dili
2003-Türkçe
Erhan Bey,
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
İyi Çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2003-Türkçe
Ayhan Bey, isminizi yanlış yazmışım özür dilerim.
Gösterdiğiniz formatı uyguladım,durum düzelmişti fakat programı kapatıp açtığımda yine eski durumuna döndü.Programda kur bilgilerinin güncellendiği bir sayfa var.Problem buradan kaynaklanıyor diye düşünüyorum.Querytable için format belirleyebiliyor muyuz?

Ayhan Ercan

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365- Türkçe
Mümkünse örnek bir dosya ekleyiniz...

Ayhan Ercan

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365- Türkçe
Kusura bakmayın ama örnek dosyada sorunuz ile ilgili ne yapmak istediğinizi anlayamadım...

Excel Vers. ve Dili
2003-Türkçe
Ayhan Bey,
Kurlar sayfasında internet üzerinden döviz kurlarını alan bir querytable var.Ve userform1 textbox7-8 alanlarına bu değerler userform1_activate eventi ile alınıyor.fakat worksheet üzerinde kur değerleri beklediğim değerler olduğu halde textbox üzerinde sayılar değişiyor.Ve tabiki bu kur değerlerini kullanan hesaplamalar da yanlış oluyor.
İyi çalışmalar.