• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayı getime

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Buradaki sorunum;
Sayı ve değişken olarak 2 farklı değişkenim var. Menu, Data1 ve Data2 olarak üç sekmem var. Menu sekmesinde sayıyı giriniz kısmına 100 ila 800 arasında bir sayı,Değişken giriniz kısmına da 1 ve 2 değerlerini girebiliyorum diyelim.
Yapmak istediğim olay; Sayıyı giriniz kısmına 100, değişkeni giriniz kısmına 2 yazdığımda değişken 2 olduğu için Data2 sekmesine gidip 100 ün yanında kaç değer varsa Menu sekmesinde d1 d2 d3 kısmının altına 100 satırının yanında yer alan değerleri otomatik girmesini, değişkeni giriniz kısmına 1 yazdığımda değişken 1 olduğu için Data1 sekmesine gidip 100 ün yanında kaç değer varsa Menu sekmesinde d1 d2 d3 kısmının altına 100 satırının yanında yer alan değerleri otomatik girmesini istiyorum.

Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler

http://www.filedropper.com/templateson

Son düzenleme:
. . .

DÜŞEYARA formülünü inceleyiniz.

Kod:
=EĞERHATA([COLOR="Blue"]DÜŞEYARA[/COLOR](B3;Data!A:B;2;0);"Yok")

. . .

. . .

Data sekmeniz 2 tane ise şu formülü kullanabilirsiniz.

E4 için formül, sağa doğru çoğaltın.
Kod:
=EĞERHATA(EĞER($B$4=1;DÜŞEYARA($B$3;Data1!$A$1:$N$9;SÜTUN(E1)-3;0);DÜŞEYARA($B$3;Data2!$A$1:$N$9;SÜTUN(E1)-3;0));"")

. . .

Hüseyin Bey çok teşekkür ederim verdiğiniz formül işime yaradı ama tablomu geliştirdikçe sorunlarımda büyüyor sanırım :)

Siz iki değişken için doğru ise data1 yanlış ise data2 sekmelerindeki değerleri kullanan bir formül verdiniz. Peki benim 3 yada 4 değişkenim olsa nasıl bir yol izlemem gerekiyor.

Örneğin Excel dosyamda Menu, Data1, Data6, Data10 ve Temp isimli 5 sekmem var

Menu kısmında "sayı giriniz" yazan yere ve "Data sekme numarası"na değişkenlerimi girmem gerekiyor.
Data sekme numarasına gireceğim değere göre, ait sayının verisini alıp temp sekmesine ilgili hücreye yazmasını istiyorum. Konu ile ilgili yine dosya gönderiyorum. Anlatarak biraz karışık oluyor sanırım. Şimdiden çok teşekkürler

http://www.filedropper.com/templateyeni

. . .

Temp sayfası D7 hücresi için formül, sağa doğru çoğaltın.

Kod:
=EĞERHATA(DÜŞEYARA(Menu!$B$3;DOLAYLI("Data"&Menu!$B$4&"!$A$1:$N$100");SÜTUN(D1)-2;0);"")

. . .

Farklı bir tablo üzerinde çalışıyorum. Bir türlü işin içinden çıkamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler

No1 ve no 2 değerlerini girdiğimde Plan seklemelerindeki tablo içeriğine göre iç ve dış sayı değerlerinin değişmesini istiyorum.
Şöyle ki; Plan Satırına 1 girersem Plan1 Sekmesinin değerlerini çekmek, 5 girersem Plan5 Sekmesinin değerlerini çekmek, 10 girersem Plan10 Sekmesinin değerlerini çekmek istiyorum.
Örneğin No1 e 200 No2 ye 150 değerlerini girdim diyelim

Plan sekmelerinde A kolonunda 200 ün aralığında B kolonunda 150 yazan satırı baz alıp C,D,E ve F kolonlarındaki değerleri MENU sekmesinde ilgile yere yazdırmak istiyorum

İlgili Excel Dosyası linki aşağıdadır.
http://www.filedropper.com/templatesquare

Geri