• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayı Biçimlendirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aserin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Sayılar girilirken kuruşlar (nokta) ile girilmiş.Bu nedenle bunlar üzerinde matematiksel işlem yapamıyorum.Bu sayıları virgülle ayrılmış hale nasıl getirebilirim.

Ekli dosyalar

Ctrl+f tuşu ile aranan . olarak belirtin , değiştirilmiş kısmınada , yazın

Tümünü değiştire tıkladığınızda hepsini makro kullanmadan değiştirirsiniz.

Merhabalar. Elimde tırnak içinde yazılmış olan (Yani "100" gibi) binlerce sayı değeri var. Bunları otomatik olarak tırnaksız yapmak istiyoruz. (Yani 100 gibi). Yardımcı olursanız seviniriz...
Teşekkürler...

Ctrl+f tuşu'na bastığınızda bulma ve dğiştirme bölümü çıkacaktır ordan değiştire gelim aranan bölüme (100) de neni değere 100 yazın tümünü değiştir deyin bu şekilde tamamının değiştiğini göreceksiniz
iyi çalışmalar

Nokta

Birbirinden farklı binlerce sayı var. Örnekte de gösterdim. Buna göre nasıl formülize ederiz? CTRL-F' yi denedik ama malesef istediğimiz gibi olmadı...
Yardımcı olursanız seviniriz...

Ekli dosyalar

ozaman yine aynısını yapın
aranan yere " yazın
yeni değeri boş bırakın
tüm " lerin gittiğini göreceksiniz

örnek resim ekliyorum

Ekli dosyalar

• bul değiştir.jpg
    bul değiştir.jpg
    93.5 KB · Görüntüleme: 19
Birbirinden farklı binlerce sayı var. Örnekte de gösterdim. Buna göre nasıl formülize ederiz? CTRL-F' yi denedik ama malesef istediğimiz gibi olmadı...
Yardımcı olursanız seviniriz...

Ctrl+F değil Ctrl+H

Tek Tırnak değil Çift Tırnak bunlara dikkat etmelisiniz.

Hocam ellerinize sağlık.. "sayı" olayını çözüme kavuşturduk yardımlarınızla. Yalnız bu kez de ( şu an vuku bulan bir şey ) bazı noktaların sağında ve solunda harfleri farkettik. Bu harflerinde kaldırılmasını istiyorum. Yani sayım "100L" ve "S100" şeklinde bir sayı.
Bu konuda da yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkür ederim...

Nokta biçimlendirme

Örnek ektedir... Peşinen teşekkürler... :)

Merhaba;

CTRL + H (çiftırnak " bir kere yazacaksınız) şeklinde yazıp tümünü değiştir deyin.

Ekli dosyalar

• CTRL + H.jpg
    CTRL + H.jpg
    25 KB · Görüntüleme: 4
Nokta biçimlendirme

Örneği gönderdiğimi sanmıştım. Şimdi gönderiyorum. İncelerseniz sevinirim...

Ekli dosyalar

Tamam hocam çok teşekkür ettim. Çözdüm mevzuyu. Tekrar teşekkürler...

=PARÇAAL(A1;3;3)
harfler sağda ve solda olanlar olarak sıralayıp sonra bu formülle istegidinizi alıp istemediğiniz bırakabilirsinz. 3;3 bu sayıları metne göre değiştirin 3. harften itibaren 3 karakter alınacak demek bu

Çok teşekkür ettim ben ve benim gibi sizler tarafından öğrenen arkadaşlar adına...
Allah yar ve yardımcınız olsun...

Geri