DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Ekli dosya da ne demek istediğimi belirttim arkadaşlar, yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden tşk ederim.
=EĞER(EĞERSAY(E2;"*B*")=1;BİRLEŞTİR("-";PARÇAAL(E2;1;7));EĞER(EĞERSAY(E2;"*A*")=1;BİRLEŞTİR("+";PARÇAAL(E2;1;6))))
Ekli dosya da ne demek istediğimi belirttim arkadaşlar, yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden tşk ederim.
Option Explicit
Sub topla()
Dim ts, kaplan
For ts = 2 To Cells(65536, "E").End(xlUp).Row
If Right(Cells(ts, "E"), 2) = "B)" Then
Cells(ts, "F") = Mid(Cells(ts, "E"), 1, InStr(1, Cells(ts, "E"), "(", _
vbTextCompare) - 1)
ElseIf Right(Cells(ts, "E"), 2) = "A)" Then
Cells(ts, "F") = "-" & Mid(Cells(ts, "E"), 1, InStr(1, Cells(ts, "E"), "(", _
vbTextCompare) - 1)
Cells(ts + 2, "E") = WorksheetFunction.Sum(Range("F:F"))
Range("F:F").ClearContents
End If
Next
End Sub
Merhaba F2 hücresine bu kodu yazıp aşağı doğru çoğaltırmısınız sonrada onların toplamanı almayı deneyin.Kod:=EĞER(EĞERSAY(E2;"*B*")=1;BİRLEŞTİR("-";PARÇAAL(E2;1;7));EĞER(EĞERSAY(E2;"*A*")=1;BİRLEŞTİR("+";PARÇAAL(E2;1;6))))
merhaba
sorunuzu mümkün olduğunda konunun içinde açıklamaya özen gösteriniz
boş bir module kopyalayın ve çalıştırın
Kod:Option Explicit Sub topla() Dim ts, kaplan For ts = 2 To Cells(65536, "E").End(xlUp).Row If Right(Cells(ts, "E"), 2) = "B)" Then Cells(ts, "F") = Mid(Cells(ts, "E"), 1, InStr(1, Cells(ts, "E"), "(", _ vbTextCompare) - 1) ElseIf Right(Cells(ts, "E"), 2) = "A)" Then Cells(ts, "F") = "-" & Mid(Cells(ts, "E"), 1, InStr(1, Cells(ts, "E"), "(", _ vbTextCompare) - 1) Cells(ts + 2, "E") = WorksheetFunction.Sum(Range("F:F")) Range("F:F").ClearContents End If Next End Sub
Üstad sağolasın, örnek dosya da açıklama yapmamın nedeni, malumun çalışan insanlarız. çalışırken araya işler girdiği için ya yarım yamalak anlatabiliyorum ya da bir iş yoğunluğunda sayfayı kapatmak durumunda kalıyorum. o yüzden örnek dosya hazırlarken orda açıklama yapıyorum.
Teşekkür ederim üstad. Yalnız rakamların dönüştürülmesinde problem yok ama toplam alamıyorum. Bunu nasıl çözebiliriz