• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayı biçimi

Excel Vers. ve Dili
2007
Türkçe
Ekli dosya da ne demek istediğimi belirttim arkadaşlar, yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden tşk ederim.

Ekli dosyalar

Ekli dosya da ne demek istediğimi belirttim arkadaşlar, yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden tşk ederim.

Merhaba F2 hücresine bu kodu yazıp aşağı doğru çoğaltırmısınız sonrada onların toplamanı almayı deneyin.
Kod:
=EĞER(EĞERSAY(E2;"*B*")=1;BİRLEŞTİR("-";PARÇAAL(E2;1;7));EĞER(EĞERSAY(E2;"*A*")=1;BİRLEŞTİR("+";PARÇAAL(E2;1;6))))

merhaba
sorunuzu mümkün olduğunda konunun içinde açıklamaya özen gösteriniz
boş bir module kopyalayın ve çalıştırın
Kod:
Option Explicit
Sub topla()
Dim ts, kaplan
For ts = 2 To Cells(65536, "E").End(xlUp).Row
If Right(Cells(ts, "E"), 2) = "B)" Then
Cells(ts, "F") = Mid(Cells(ts, "E"), 1, InStr(1, Cells(ts, "E"), "(", _
vbTextCompare) - 1)
ElseIf Right(Cells(ts, "E"), 2) = "A)" Then
Cells(ts, "F") = "-" & Mid(Cells(ts, "E"), 1, InStr(1, Cells(ts, "E"), "(", _
vbTextCompare) - 1)
Cells(ts + 2, "E") = WorksheetFunction.Sum(Range("F:F"))
Range("F:F").ClearContents
End If
Next
End Sub

Merhaba F2 hücresine bu kodu yazıp aşağı doğru çoğaltırmısınız sonrada onların toplamanı almayı deneyin.
Kod:
=EĞER(EĞERSAY(E2;"*B*")=1;BİRLEŞTİR("-";PARÇAAL(E2;1;7));EĞER(EĞERSAY(E2;"*A*")=1;BİRLEŞTİR("+";PARÇAAL(E2;1;6))))

Teşekkür ederim üstad. Yalnız rakamların dönüştürülmesinde problem yok ama toplam alamıyorum. Bunu nasıl çözebiliriz

merhaba
sorunuzu mümkün olduğunda konunun içinde açıklamaya özen gösteriniz
boş bir module kopyalayın ve çalıştırın
Kod:
Option Explicit
Sub topla()
Dim ts, kaplan
For ts = 2 To Cells(65536, "E").End(xlUp).Row
If Right(Cells(ts, "E"), 2) = "B)" Then
Cells(ts, "F") = Mid(Cells(ts, "E"), 1, InStr(1, Cells(ts, "E"), "(", _
vbTextCompare) - 1)
ElseIf Right(Cells(ts, "E"), 2) = "A)" Then
Cells(ts, "F") = "-" & Mid(Cells(ts, "E"), 1, InStr(1, Cells(ts, "E"), "(", _
vbTextCompare) - 1)
Cells(ts + 2, "E") = WorksheetFunction.Sum(Range("F:F"))
Range("F:F").ClearContents
End If
Next
End Sub

Üstad sağolasın, örnek dosya da açıklama yapmamın nedeni, malumun çalışan insanlarız. çalışırken araya işler girdiği için ya yarım yamalak anlatabiliyorum ya da bir iş yoğunluğunda sayfayı kapatmak durumunda kalıyorum. o yüzden örnek dosya hazırlarken orda açıklama yapıyorum.

Üstad sağolasın, örnek dosya da açıklama yapmamın nedeni, malumun çalışan insanlarız. çalışırken araya işler girdiği için ya yarım yamalak anlatabiliyorum ya da bir iş yoğunluğunda sayfayı kapatmak durumunda kalıyorum. o yüzden örnek dosya hazırlarken orda açıklama yapıyorum.

yalnız sıkıntı oluyor bilen var bilmeyen var herkes dosya indirip soru ney acaba diye merak ediyor.
lütfen kitap'ta açıkladığınızı kopyalayıp buraya yapıştırın yoğunsanız öylede olur yani
kolay gelsin
:yazici:

Teşekkür ederim üstad. Yalnız rakamların dönüştürülmesinde problem yok ama toplam alamıyorum. Bunu nasıl çözebiliriz

E2 ve E3 deki değerleri nokta (.) ile değil virgül(,) ile ayırın örnek:253,50 ve toplama işlemini =(F2+F3) şeklinde yapın sorununuz çözülecektir :)

Geri