• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayı biçimi-Değer hatası

formüller şeçeneğinden etkilenleri izle -Hata denetimi-sayıya çevir.şeklinde deneyebilir misiniz.

Sizin söylediğinizi denedim ama etkilenen yok ve ayrıca hata vermiyor ki hücreler. Burada resim görüntülü sayılar var galiba.

Sayı Hatası - Formüle gerek yok.

Merhabalar !...

B2 - J19 aralığını fareyle seçin, B2 hücresinin sol üstünde çıkan ünlem işaretini fareyle tıklayın, açılan menüde "Sayıya Dönüştür"ü seçin tamamdır.
Formüle filan ihtiyaç yok.

Ekteki resme bakınız.
İyi günler.

Ekli dosyalar

• sayı hatası.jpg
    sayı hatası.jpg
    91.6 KB · Görüntüleme: 9
Bende ünlem işareti çıkmıyor. Bölgesel ve dil ayarlarım Ondalık=, basamak=. şeklinde. Excel de; excel seçenekleri\Gelişmiş bölümünde ise "sistem ayırıcılarını kullan" kutucuğu işaretli değil. Ünlem olmadığı için söylediğinizi yapamadım.

.

Yöntemlerden biri daha.

Boş bir hücreye 1 yazıp kopyalayın. Sayı görüntülü alanı seçerek, Özel Yapıştır> Çarp'ı kullanın.

.

Boş bir hücreye 1 yazıp; 1 in olduğu hücrede iken kopyala, en sol üstteki değer olan 18,20 ile özel çarp\Tümünü ve İşlem-Çarp olarak seçtim 18,20 değeri değişmedi. Tersi olarak 18,20 hücresinde iken kopyalayı seçip 1 ile özel yapıştır/çarp ta sonuç vermedi. Nasıl yapıldığını anlayamadım galiba.

.Yöntemlerden biri daha.
Boş bir hücreye 1 yazıp kopyalayın. Sayı görüntülü alanı seçerek, Özel Yapıştır> Çarp'ı kullanın.

Boş bir hücreye 1 yazıp; 1 in olduğu hücrede iken kopyala, en sol üstteki değer olan 18,20 ile özel çarp\Tümünü ve İşlem-Çarp olarak seçtim 18,20 değeri değişmedi. Tersi olarak 18,20 hücresinde iken kopyalayı seçip 1 ile özel yapıştır/çarp ta sonuç vermedi. Nasıl yapıldığını anlayamadım galiba.

Sayın yurttaş'ın söylediği yöntemin uygulaması için ekteki resme bakınız.

Ekli dosyalar

• sayı hatası2.jpg
    sayı hatası2.jpg
    71.3 KB · Görüntüleme: 5
  • sayı hatası3.jpg
    sayı hatası3.jpg
    82.9 KB · Görüntüleme: 2
Bendeki excelde olmuyor. hücrelerin sol üstünde yeşil ikaz zaten çıkmıyor. Teşekkürler.

Aslında sana sunulan daha kolay bir yöntem ama zor olanı ise hepsine tek tek F2 yap uzun sürer
ama işini görür.

Kolay Gelsin

Geri