• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

#SAYI/0! .. hatası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zaym1n
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
office Excel 2010 türkçe
Formüllü hücrede , formülün kullanacağı satırlarda değer yoksa sıfıra bölünme hatası diye bu sorun ortaya çıkıyor. bunu nasıl görünmez yaparım ve eğer komutunda yardıma ihtiyacım varr..

EĞER FORMÜLÜ YARDIM - #SAYI/0! hatası acil yardım

KARNE ORT. HESAPLAMA HAZIRLIYORUM,
EĞER FONK. KULLANMAM LAZIM ; MESALA MATEMATİK ORT. 89 OLAN Bİ ÖĞRENCİ 5LİK SİSTEMDE 5 ALIYOR YA: ONUN GİBİ..

J4 = (ORTALAMANIN YAZILI OLDUĞU HÜCRE)

J4>84,99;J4<101;"5"
J4>69,99;J4<85;"4"
J4>54,99;J4<70;"3"
J4>44,99;J4<55;"2"
J4>24,99;J4<45;"1"
J4>0;J4<25;"0"

Ayriyeten çıkan sonuç "0" ve "1" ise hücre kırmızı rengini alabilirmi?( komutu yazarsanız çok makbule geçer)(forumda araştırdım buldum bi kaç şey ama denedim beceremedim..)
şimdiden çok teşekkürler, dosyayı aşağıya ekliyorum yardım pls..

Son birşey daha ortalam hesaplarken değer yerleri boşken formül hücresinde "#SAYI/0!" diye yazı çıkıyo "sıfıra bölünme hatası imiş. onun giderilmesi ...

acill ..

Ekli dosyalar

Buyrun dosyanız hazır

KARNE ORT. HESAPLAMA HAZIRLIYORUM,
EĞER FONK. KULLANMAM LAZIM ; MESALA MATEMATİK ORT. 89 OLAN Bİ ÖĞRENCİ 5LİK SİSTEMDE 5 ALIYOR YA: ONUN GİBİ..

J4 = (ORTALAMANIN YAZILI OLDUĞU HÜCRE)

J4>84,99;J4<101;"5"
J4>69,99;J4<85;"4"
J4>54,99;J4<70;"3"
J4>44,99;J4<55;"2"
J4>24,99;J4<45;"1"
J4>0;J4<25;"0"

Ayriyeten çıkan sonuç "0" ve "1" ise hücre kırmızı rengini alabilirmi?( komutu yazarsanız çok makbule geçer)(forumda araştırdım buldum bi kaç şey ama denedim beceremedim..)
şimdiden çok teşekkürler, dosyayı aşağıya ekliyorum yardım pls..

Son birşey daha ortalam hesaplarken değer yerleri boşken formül hücresinde "#SAYI/0!" diye yazı çıkıyo "sıfıra bölünme hatası imiş. onun giderilmesi ...

acill ..

Tam olarak istediklerinizi anladım ve dosyaya ekledim, iyi çalışmalar hocam ;)

Ekli dosyalar

Tam olarak istediklerinizi anladım ve dosyaya ekledim, iyi çalışmalar hocam ;)

Hocam Çok Saolun. Bitirdim Hallettim tek bir şey kaldı onuda kendim halletmek istiyorum. TAKDİR OLUNCA "TAKDİR" YAZISI KIRMIZI İLE GÖZÜKSÜN ? YARDIM :)

EMEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER..

Son düzenleme:
Hocam Çok Saolun. Bitirdim Hallettim tek bir şey kaldı onuda kendim halletmek istiyorum. TAKDİR OLUNCA "TAKDİR" YAZISI KIRMIZI İLE GÖZÜKSÜN ? YARDIM :)

EMEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER..
Merhaba,

Koşullu biçimlendirme ile yapabilirsiniz.

Merhaba,

Koşullu biçimlendirme ile yapabilirsiniz.

şu anda mobilden giriyorum da, açıp bakamıyorum. Formül yazmama gerek yok demi? Ve 3 tane değeri eğer yazmam lazım? Örnek fi formül. Yanlış degerler olmayacak..

Koşullu biçimlendirme ile
hücreyi işaretle , eşit ,"takdir" tamam dediğinizde şekil bu

Ekli dosyalar

Merhaba, Excel 2010 da ortalaması 180, standart sapması 30 olan 30 ile 420 arasında sayılar üretmek için kullanabileceğim bir formülasyon hakkında bilgi edinmek istiyorum.

S_SAYI_ÜRET()*(420-30)+30

standart sapmayı ve ortalamayı nasıl ekleyebilirim?

Yardımlarınız için Teşekkürler..

Son düzenleme:
zaym1n, öncelikle rica ederim.

renk değiştirme işlemine gelince
renginin değişmesini istediğin hücreleri seçip;

"koşullu biçimlendirme - hücre kurallarını vurgula - eşittir"
yolunu izledikten sonra "şuna eşit olan hücreleri biçimlendir" yazan yerin altındaki
küçük alana TAKDİR yaz, sağdaki biçim yazan yerdeki seçeneklerden özel biçimi seç orada
ister yazı tipini mor yap, ister hücre dolgusunu renklendir.

TAKDİR ve TEŞEKKÜR yazısına da gelince zannedersem 85 ortalamanın üzerindeyse TAKDİR, 85 notunun üzerinde değilse teşekkür demişsiniz. ortalaması 50 olan öğrenciyede teşekkür yazar bu sistemde :) düzenlemeniz gerekecek.

zaym1n, öncelikle rica ederim.

renk değiştirme işlemine gelince
renginin değişmesini istediğin hücreleri seçip;

"koşullu biçimlendirme - hücre kurallarını vurgula - eşittir"
yolunu izledikten sonra "şuna eşit olan hücreleri biçimlendir" yazan yerin altındaki
küçük alana TAKDİR yaz, sağdaki biçim yazan yerdeki seçeneklerden özel biçimi seç orada
ister yazı tipini mor yap, ister hücre dolgusunu renklendir.

TAKDİR ve TEŞEKKÜR yazısına da gelince zannedersem 85 ortalamanın üzerindeyse TAKDİR, 85 notunun üzerinde değilse teşekkür demişsiniz. ortalaması 50 olan öğrenciyede teşekkür yazar bu sistemde :) düzenlemeniz gerekecek.

evet biliyorum ama yapamadım :)

Geri