• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

#SAYI/0! hatası

Excel Vers. ve Dili
excell 7
Arkadaşlar Merhaba,

Ben bir formülün içine eğer eklemek istiyorum ama nasıl yapacağım bilemedim

=ÇOKETOPLA(DATA!$O:$O;DATA!$I:$I;$H:$H;DATA!$A:$A; $C$1;DATA!$C:$C;$D$1;DATA!$D:$D;$E$1)/J5

burdaki J sütunu 0 olunca #SAYI/0! hatası veriyor
#SAYI/0! yerine 0 nasıl yapabilirim

Teşekkürler

Formülünüzü aşağıdaki gibi düzenleyin.

=EĞER(J5=0;0;ÇOKETOPLA(DATA!$O:$O;DATA!$I:$I;$H:$H;DATA!$A:$A; $C$1;DATA!$C:$C;$D$1;DATA!$D:$D;$E$1)/J5)

hocam çok teşekkür ederim :)
eğeri bi türlü nereye koyacağımı bilemedim :)
sorumu aslında eksik sormuşum şimdi fark ettim
eğer J sütunu 0 sa 0 yaz
ama 0 değilse kalsın nasıl yapabiliriz...

Merhabalar,

Formül J5 hücresi sıfırsa 0 sonucu verir eğer yanlı değerine bir değer vermek istiyorsanız,

=EĞER(J5=0;0;"Dİlediğiniz değeri verebilirsiniz")

Koyu belirtdiğin yeri kendinize göre değiştirebilirsiniz,

Doğrumu anladım ?

Son düzenleme:
Hocam merhaba,

ya tekrar rahatısz ediyorum fakat yapamadım ya

"Telefon Çalma Süresi (Agent Ring Time)" da yazan #SAYI/0! hatasını düzeltemedim.

istediğim şu;

"Çağrı Adedi (ACD Calls)" eğer - 0 ise - "Telefon Çalma Süresi (Agent Ring Time)" da - 0 - olsun.

Fakat

"Çağrı Adedi (ACD Calls)" eğer - 0 değil ise - "Telefon Çalma Süresi (Agent Ring Time) formul hesaplamasını yapsın

Teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Hocam merhaba,

ya tekrar rahatısz ediyorum fakat yapamadım ya

"Telefon Çalma Süresi (Agent Ring Time)" da yazan #SAYI/0! hatasını düzeltemedim.

istediğim şu;

"Çağrı Adedi (ACD Calls)" eğer - 0 ise - "Telefon Çalma Süresi (Agent Ring Time)" da - 0 - olsun.

Fakat

"Çağrı Adedi (ACD Calls)" eğer - 0 değil ise - "Telefon Çalma Süresi (Agent Ring Time) formul hesaplamasını yapsın

Teşekkür ederim
Merhaba,

Kod:
[COLOR=Red]=EĞER(J4=0;0;[/COLOR]ÇOKETOPLA(DATA!$Q:$Q;DATA!$K:$K;$H:$H;DATA!$A:$A;$C$1;DATA!$C:$C;$D$1;DATA!$D:$D;$E$1)/J4)

:) yani bi yazmadığım bu kalmıştı herhalde =EĞER(J4=0;0;
20 şekil yazdım nerdeyse olmamıştı
Vallahi çok teşekkür ederim
süpersinizzz:))

Birde tecrübenizden faydalanarak bişey soracağım tekrar,

dosyamın boyutu 1.6 mb oluyor
bunu hangi formatta veya nasıl kaydedersem boyutunu küçültebilirim

Tekrar Teşekkürler :)

MERHABALAR;

=ÇOKETOPLA('C:\Documents and Settings\user\Belgelerim\Downloads\[Dist Raporu.xlsm]Final Data'!$K:$K;'C:\Documents and Settings\user\Belgelerim\Downloads\[Dist Raporu.xlsm]Final Data'!$A:$A;$B$1;'C:\Documents and Settings\user\Belgelerim\Downloads\[Dist Raporu.xlsm]Final Data'!$I:$I;H6;'C:\Documents and Settings\user\Belgelerim\Downloads\[Dist Raporu.xlsm]Final Data'!$E:$E;G$2;'C:\Documents and Settings\user\Belgelerim\Downloads\[Dist Raporu.xlsm]Final Data'!$H:$H;$E$1)

YUKARIDA YAZMIŞ OLDUĞUM FORMÜLDE NE YAPMAK İSTENİYOR ACABA, BANA YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ, ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜRLER.

Merhaba,

"Dist Raporu" isimli dosyanın "Final Data" isimli sayfasında "A-I-E-H" sütunlarındaki kriterlere göre "K" sütunundaki verilerin toplamını alıyor.

Geri