• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfayı pdf kaydedip mail olarak göndermek

Merhaba arkadaslar

H sutununda bos olan hucrelerin sirasini silmek istiyorum , anck hepsini degil sadece 2 sira bosluk birakarak.Yani en son bos hucrenin uzerindeki iki siraya kadar.

Elimdeki kod hepsini siliyor, bu kodu nasil uyarlayabilirim?

Sub DeleteRowWithContents()
Columns("H:H").SpecialCells(xlCellTypeBlanks).EntireRow.Delete
End Sub

Saygilar sunuyorum

Tam olarak anlayamadım o iki satır mevzusunu falan. Örnek dosyanızı dosya.tc ile yüklerseniz yardımcı olmaya çalışayım

Yesil alani silmek istiyorum, gercek dosyada orada renk yok, sadece gostemek icin ve bu alan durmadan degisiyor.

ilginize tesekkurler

Ekli dosyalar

ek olarak değilde dosya.tc ye falan upload eder misiniz zahmet vereceğim ama

Yesil alani silmek istiyorum, gercek dosyada orada renk yok, sadece gostemek icin ve bu alan durmadan degisiyor.

ilginize tesekkurler

Merhabalar ;
Kod:
Sub Sil()
'H sütununda bulunan boş hücreleri silerek dolu hücreleri bir üst satıra taşır.
Range("H:H").SpecialCells(xlCellTypeBlanks).Rows.Delete xlUp
End Sub

Deneyiniz.

Kod:
Sub DeleteRowWithContents()
    Dim Say As Long
    Say = Columns("H:H").SpecialCells(xlCellTypeBlanks).Rows.Count
    If Say > 2 Then
        Columns("H:H").SpecialCells(xlCellTypeBlanks).Resize(Say - 2).EntireRow.Delete
    End If
End Sub

Deneme yaptim fakat,

Hata verip bu mesaji cikariyor ve asagidaki sirada "say" kelimesini isaretliyor.

"say = Columns("H:H").SpecialCells(xlCellTypeBlanks).Rows.Count"

Compile error:

Variable not defined

Korhan bey Say değişkeninin ilk harfini büyük yazmış, siz küçük. Ondan olabilir mi acaba?

Kodu revize ettim. Tekrar deneyiniz.

calismadi maglesef , hucreler bulunamadi diyor ama size sayfanin resminu gonderdim, amacim degisken olan bu sayfalarda "Total outsatanding" sirasiyla yukariya kadar olan bos siralari silmek cizgiler haric.sari ile isaretledim. Bu macro calismadi, aydinlatirsaniz cok sevinirim, ilginize cok tesekkurler..

Ekli dosyalar

• Capture ornek.JPG
    Capture ornek.JPG
    171 KB · Görüntüleme: 5
Birde aşağıdaki kodu deneyiniz.

Kod:
Sub Sil()
    Dim Bul As Range, X As Long

Application.ScreenUpdating = False
    Application.Calculation = xlCalculationManual

Set Bul = Range("A:A").Find("Total outstanding", , , xlWhole)
    If Not Bul Is Nothing Then
        For X = Bul.Row - 3 To 1 Step -1
            If Cells(X, "H") = Empty Then
                Rows(X).Delete
            End If
        Next
    End If

Application.ScreenUpdating = True
    Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
End Sub

her seyi siliyor resime bakarsaniz gorebilirsiniz

Ekli dosyalar

• Capture ornek 2.JPG
    Capture ornek 2.JPG
    37.9 KB · Görüntüleme: 7
Son önerdiğim kod "H" sütunundaki hücreler tamamen boş ise sonuç verecektir. Sizin asıl dosyanızda durum farklı olabilir.

Bu sebeple dosyanızı eklerseniz daha hızlı sonuca ulaşabiliriz.

Dosyayi ekledim

yapmak istedigim elimdeki fatura listelerinini musteriye email olarak gondermek. bu liste buyuyor veya kuculuyor o yuzden fatura listesiyle "Outstanding total" arasinda bosluk olusuyorbu boslugu kaldirmak istiyorum.

Hatta bu listeyi emaile aktarmak yerine olusan dosyayi PDF olarak emaile ekletebilirseniz cok daha makbule gecer.

2. bir dosya daha ekledim "Send Active Sheet as PDF" , bunun gibi yapabilirsek cok daha super olur

saygilarimi sunuyorum

Ekli dosyalar

Dosyayi ekledim

yapmak istedigim elimdeki fatura listelerinini musteriye email olarak gondermek. bu liste buyuyor veya kuculuyor o yuzden fatura listesiyle "Outstanding total" arasinda bosluk olusuyorbu boslugu kaldirmak istiyorum.

Hatta bu listeyi emaile aktarmak yerine olusan dosyayi PDF olarak emaile ekletebilirseniz cok daha makbule gecer.

2. bir dosya daha ekledim "Send Active Sheet as PDF" , bunun gibi yapabilirsek cok daha super olur

saygilarimi sunuyorum

dosyanız çok uzadığında yada kısaldığında ayrı işlem yapmaktansa aktif sayfayı pdf olarak kaydedip onu gönderseniz daha makul bir çözüm olur gibi bence

Merhaba,

Eklediğiniz dosyada bahsettiğiniz toplam satırını göremedim. Tekrar kontrol ediniz.

Macro calistiginda bir gecici safa olusuyor ve resimdeki sekil son hali oluyor ve bu halden ya emaile liste olarak aktarmayi yapacagim yada PDF'e donusturup emaile ekleyecegim.

PDF'e donustururkende sorun aktif sayfayi 4 e boulyor bir sayfa olarak vermiyor onu da cozmem lazim.

her hangi birine cozum bulabilirsem cok mutlu olacagim, yardim edebilirseniz.

saygilar

Ekli dosyalar

• Capture ornek 3.JPG
    Capture ornek 3.JPG
    193.9 KB · Görüntüleme: 7
Sayfa kopyalandıktan sonra "J" sütunundan sonrada veriler oluşuyor. Fakat siz resimde "I" sütununa kadar baz almışsınız. Geri kalan sütunlar silinecek mi?

Geri