• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfayı Klasöre Özel Kopyalama

Excel Vers. ve Dili
2000 - 2003 - 2007
Merhabalar ekteki sunduğum dosyada 2 sayfa var. Birinde fiyatlar var veritabanı gibi kullanıyorum diğer sayfa ise fiyatlandırma için kullandığım sayfa.

Şimdi ben fiyatlandırmayı yaptıktan sonra Sayfanın üst köşesindeki KAYDET Butonuna tıkladığımda Masaüstündeki MÜŞTERİ klasörüne excel sayfasındaki müşteri adı ile sadece Fiyatlandırmanın değerlerini, formu yapıyı şekli bozmadan değerleri kopyalamak istiyorum. Yani Formüller kopyalanmayacak. Eğer aynı adda klasör varsa uyarsın istiyorum.

Forumda bunun gibi örnekler var ama ne yazıkki becerip yapamadım. Yardımcı olursanız seviniriz. Şimdiden emeği geçen herkese teşekkürler.

Ekli dosyalar

Tamamdır ben kendim yaptım lazım olan arkadaşlar için kodu aşağıya yapıştırıyorum

Sub Düğme3_Tıklat()
Dim AD As String
Dim Tarih As String
Dim sayfa As String

AD = Range("I7").Value
Tarih = Range("O7").Value
sayfa = AD & " " & Tarih

ActiveSheet.Copy
Cells.Copy
Cells.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues
[A1].Select
Application.CutCopyMode = False
ActiveSheet.Shapes("Button 1").Delete
Application.DisplayAlerts = False
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:=CreateObject("Wscript.Shell").SpecialFolders.Item("Desktop") & "\MÜŞTERİLER\" & sayfa & ".xls", FileFormat:=xlNormal, _
Password:="", WriteResPassword:="", ReadOnlyRecommended:=False, CreateBackup:=False
ActiveWorkbook.Close True

End Sub

Peki buna MÜŞTERİLER Klasöründe aynı dosya isimli bir dosya varsa uyarı vermesini ve kopyalamadan geri dönmesini ve ismi değiştirmesini istemesini nasıl sağlarız?

Geri