• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sayfayı boyutlandırma ve yazdırma

Excel Vers. ve Dili
EV:EXCEL 2010-TÜRKÇE
İŞ:EXCEL 2010-TÜRKÇE
arkadaşlar ekteki dosyanın sayfalarını çıktı almaya çalıştığımda resimdeki gibi çıkıyor.bunu a4 boyutunda tüm sayfayı kaplayacak şekilde nasıl yapabiliriz?

Ekli dosyalar

desteklerinizi bekliyorum.

Bu durum hangi sayfada oluyor acaba?
Ben daha önce baktım ve baskı ön izleme yaptığımda sorun görünmüyordu.

üstad bütün sayfalarda oluyor.tek sayfa çıkıyor fakat çok küçük yazılar birde a4 kağıtta sağdan ve alttan çok boşluk kalıyor.benim amacım a4 sayfasını tam doldurması

üstadlar yok mu bunun bir çözümü

78 sütun - 68 satırlık bir belgeyi bir A4 sayfasına sığdırmayı ve yazıların da okunmasını istiyorsunuz.
Doğru mu anlıyorum acaba?

Üstten ilk yedi satırı üstte tekrarlanacak satırlar olarak ve A:F sütunlarını solda tekrarlanacak sütunlar olarak ayarlayıp kenar boşluklarını iyice küçültünce dahi 4 A4 sayfasına sığar gibi görünüyor. Bilginiz olsun.

üstad a4 e sığıyor fakat yazılar küçük bir de a4 kağıdın yarısı boş kalıyor.

Kağıt yatay olarak ayarlandığında sağ ve solda 1,00 cm, alt ve üstte 1,50 cm kenar boşluğu ile
bir düzenleme yaptım, bir bakın isterseniz. (Kenar boşlukları konusu sorun olabilir, neticede kullanacağınız yazıcıya göre kenara en fazla ne kadar yaklaşarak yazabildiği değişiklik gösterir.)

Düzenleme sadece EYLÜL ayı için yapılmıştır.
Diğer ayları da buna göre çoğaltırsınız.

Bu haliyle 70 satır-70 sütun bir sayfada, bir şeyin okunması şansı yok ama istediğiniz bu anlaşılan.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Bu soru nasıl bir soru anlamadım dosyada bir çok sayfa var örnek eylül sayfası yaklaşık 10-12 sayfa buradan 1 sayfa çıkar mı çıkar ancak hiç bir işe yaramaz yazılar çok küçük olur ve okunmaz.

Siz bu işlemden vazgeçin yada üç dört kağıda çıkarmaya çalışın

ofis 2007 de Görünüm/Sayfa ön izleme de mavi çizgileri sağa sola yukarı aşağı yaparak sayfaları ayarlaya bilirsiniz.

Kenar boşluklarını da sayfa düzeni/kenar boşluklarından kendinize uygun olanı seçiniz.

Bu soru nasıl bir soru anlamadım dosyada bir çok sayfa var örnek eylül sayfası yaklaşık 10-12 sayfa buradan 1 sayfa çıkar mı çıkar ancak hiç bir işe yaramaz yazılar çok küçük olur ve okunmaz.

Siz bu işlemden vazgeçin yada üç dört kağıda çıkarmaya çalışın

ofis 2007 de Görünüm/Sayfa ön izleme de mavi çizgileri sağa sola yukarı aşağı yaparak sayfaları ayarlaya bilirsiniz.

Kenar boşluklarını da sayfa düzeni/kenar boşluklarından kendinize uygun olanı seçiniz.

üstadım ben çıktıyı alıp devan defterine yapıştıracağım onun için tek sayfa olsun.Çünkü devam defterinde her sayfa bir ay.

Kağıt yatay olarak ayarlandığında sağ ve solda 1,00 cm, alt ve üstte 1,50 cm kenar boşluğu ile
bir düzenleme yaptım, bir bakın isterseniz. (Kenar boşlukları konusu sorun olabilir, neticede kullanacağınız yazıcıya göre kenara en fazla ne kadar yaklaşarak yazabildiği değişiklik gösterir.)

Düzenleme sadece EYLÜL ayı için yapılmıştır.
Diğer ayları da buna göre çoğaltırsınız.

Bu haliyle 70 satır-70 sütun bir sayfada, bir şeyin okunması şansı yok ama istediğiniz bu anlaşılan.

üstad evde yazıcı yok yarın okulda deneme yapar sonucu size bildiririm.

Emeklerinize sağlık.Sizlerede zahmet verdim.Hakkınızı helal edin.

Estağfurullah sorun değil ama bir şeyin okunabileceğini sanmıyorum. Eylül ayına düzenleme yapıldığını unutmayınız, biçim tamam ise diğer ayların da buna göre yapılması lazım.

Bir de böyle deneyiniz. Bence bu şekilde daha anlamlı oluyor.

Yine EYLÜL ayı üzerinde düzenleme yapılmıştır.

Ekli dosyalar

işin gerçek tarafı şu ben aslında http://www.excel.web.tr/f126/ek-ders-ve-devam-takip-h-y-kl-t100829.html linkte yer alan programı kullanıyordum.Fakat programda işime yaramayan birçok sayfa var.silmeye çalıştım fakat bana lazım olan kısımlar hata verdi.Eğer burada muygun hocamın ve sizin yaptığınız çalışma bu programa uyarlanabilirse bir sıkıntı olmaz.Çünkü ben mart ayını linkteki programla hazırladım ve 1 sayfaya sığdırdım yazılarda gayet güzel okunuyor.bu arada linkteki programda değişiklik yaparakta programı yapan arkadaşa da saygısızlık yapmayalım.

Geri