• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfa'ya Veri Çekmek.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan baba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Merhaba;
Ekte göndermiş olduğum çalışmada Eğer formül uygulamak gerekirmi yada Eğersay formüllü.
Örneğin; "KİŞİ BİLGİ DATASI" Sayfasındaki Bilgiler içerisinde “Mezun Durumu” olan seçildiğinde “ Derece kademe” olarak girilenleri "375 ve DSSÖ DATASI" Sayfasındaki Yerlerinden bulup “KİŞİ BİLGİ DATASI” sayfasındaki “J” Sütununa gelmesini sağlamak istiyorum. Yalnız Derece Kademe ye göre olması için tüm formülleri denedim olmadı.
Saygılarımla…

Ekli dosyalar

derece kademe 375 ve dssö datası sayfasında 1 sütunda,diğer sayfada 2 sütunda.Neye göre taranacak?Çoketopla formülü işinizi görecek.Tabikii önce söylediğim konu hallaorsa.:cool:

Sayın Orion1 benim yapmak istediği şey;
"KİŞİ BİLGİ DATASI" Sayfasına Yazdığın F2 Hücresinde "Mezun Durumu" ile "G2" deki derecesine göre "375 ve DSSÖ DATASI" sayfasındaki "İlave Or." Sutundaki Bilginin gelmesini sağlamaktır.

Örneği: (Sağlık Memuru olan ve Mezun Durumu ise "2 Yıllık Sağlık Mezunları" olan derece kademesi ise "2" ise "375 ve DSSÖ DATASI" Sayfasındaki "F98" Hücresinde bulunan "115" gelmesini sağlamak.)

inşallah örnekte anlatabilmişimdir.

Saygılarımla...

Ekli dosyadaki olmuşmu?:cool:
Not : Birden fazla aynni kıstaslar olursa onları toplar.1 tane olursa onu getirir.Sanırım ayni kriterlerden 1 tane olcak.O nedenle sorun olmaz.:cool:
Kod:
=ÇOKETOPLA('375 ve DSSÖ DATASI'!$F$2:$F$356;'375 ve DSSÖ DATASI'!$A$2:$A$356;'KİŞİ BİLGİ DATASI'!$F2;'375 ve DSSÖ DATASI'!$B$2:$B$356;'KİŞİ BİLGİ DATASI'!$G2)

Ekli dosyalar

Ellerinize sağlık Teşekkürler.
Uzman Tabip, Uzman Diş Tabibi, Diş Hekim, Pratisyen Hekim Seçildiğinde ise "I" Sutundaki "209 sayılı Kanuna Göre DSSÖ Oranı %" Yerine "375 ve DSSÖ DATASI" sayfasındaki Verilerin gelmesini sağlamak nasıl olur acaba?

Hangi sütundaki veriler alınacak?

Yine Aynı sutun ama bu sefer I Sutununa yazacak J Sutununa yazmayacak bunlar seçildiğinde

Yine Aynı sutun ama bu sefer I Sutununa yazacak J Sutununa yazmayacak bunlar seçildiğinde

I sütununa hangi sütundaki veriler alınacak?

Geri