• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfaya Gitmeden Hücre Seçmek

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
Kod:
    Dim aranan As String, bul As Range
    aranan = Sheets("Sayfa6").Range("H4")
    Set bul = Sheets("Sayfa5").Range("A1:A444000").Find(aranan, LookAt:=xlWhole)
    If Not bul Is Nothing Then
        [COLOR="RED"]Sheets("Sayfa5").Activate[/COLOR]
        bul.Select

Böyle bir kod var elimde "Sheets("Sayfa5").Activate" şeklinde ama ben sayfaya gitmek istemiyorum. Sayfaya gitmeden hücreyi seçmek ve copy activate cell yapmak istiyorum.
Biraz basit bir şey için rahatsız ediyorum ama uğraştım yapamadım :)

Teşekkür ederim.

Merhaba,

Aşağıdaki kodu inceleyin, Sayfa1 deki a1 hücresini sayfa2 deki a1 hücresinden 5 ileriye kopyalar.
Ne sayfa1 de olmanız ne de sayfa2 de olmanız gerekmez. Herhangi bir sayfada olabilirsiniz.

Kod:
    Sheets("Sayfa1").Range("A1").Copy Sheets("Sayfa2").Range("A1").Offset(0, 5)

Teşekkür ederim istediğim biraz farklı anlatamadım sanırım. Kopyalamak gereken herhangi bir hücre olabiliyor. Nitekim aranan içerik herhangi bir hücrede olabilir. Zaten bulunan hücreyi seçiyor. ActiveCell şeklinde bir komut olarak yapabilir miyim? Kırmızı olarak işaretlediğim yerde ActiveCell Copy şeklinde bir kod olmalı. Sonra istediğim yer paste yapabilirim.

Sayfayı seçmeden hücreyi seçemezsiniz.

Necdet beyin ifade ettiği gibi kopyalama işlemi için sayfayı seçmenize gerek yok.

Bu kod bir hücre içeriğini başka bir sayfada arıyor. Ve bir değer bulunursa o hücreyi seçiyor. Sheets("Sayfa1").Range("A1").Copy Sheets("Sayfa2").Range("A1").Offset(0, 5)
Kırmızı ile işaretlediğim Range("A1") yerine ActiveCell gibi bir şey istiyorum ama yapamadım.

İlk olarak mesajınızda "Kırmızı" dediğiniz yeri açık mavi olarak renklendirmişsiniz.

Siz bulduğunuz hücreyi kopyalamak istiyorsanız ve arama yaparken bulunduğunuz sayfa bulunun verinin olduğu sayfa değilse "ActiveCell" komutunu kullanamazsınız. O sayfayı seçmek durumundasınız.

İlk mesajınızı okuduğumda ben durumu böyle anlıyorum. Eğer yapmak istediğiniz işlem başka ise dosyanızı ekleyip çözüm aramanız daha faydalı olacaktır.

Geri