• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sayfaya dagitarak verileri aktarması

Excel Vers. ve Dili
XP
üstadlarım sizden benim için cok uzun manüel olusturudum bir tablom var...artık son çözümlenmemiş seyim bu kaldı diyebilirim...

MİZAN SAYFASINDA B SUTUNUDA YER ALAN SİPARİŞ KODLARINI MİZAN SAYFASINDA DAGİT DEDİGİMDE C SUTUNUNDAKİ SİPARİŞ KODUNA GÖRE
YANI MİZAN SAYFASINDA B SUTUNUNDAN SIRASINA GÖRE SECEREK BU SAYFAFA YER ALAN ÜSTTEKİ DOSYA NO VS. GİBİ VERİLERİN BU SAYFAYA
OTOMOTİK GELMESİNİ NASIL SAGLAYABİLİRİZ..HER SİPARİŞ İÇİN BÖYLE SAYFAYA DAGİTACAK

NOT-SAYFA ADINNI ATMASINI İSTİYORUM AMA SANIRIM / BU İŞARETİ KABUL ETMİYOR BUNUN YERİNE
159014624 OLARAK TA GELEBİLİR SAYFA ADI(C SUTUNUDAN SAYFA ADININI ALABİLİRMİ

YANİ MİZAN SAYFASINDA B3 DE BİR BUTON OLUSTURUP AKTAR DEDİGİMDE YUKARIDAKİ GİBİ DAGİTARAK VERİLERİ YERLERİNE GETİRMESİNİ
İSTİYORUM..

üstteki verilerin üstüne gelince mizan sayfasından verilerin hangi sütünde oldugunu acıklama ekleyerek belirttim

şimdiden tesekkür edeirm

Ekli dosyalar

• KSM.rar
    KSM.rar
    39.8 KB · Görüntüleme: 25
Makro ile LİNK kuran çözüm ..

Aşağıdaki kodu başlıklar vb geliştirmek suretiyle dosyanıza koyarsanız işinizi görecektir..

Sub dagit_aktar()
S1 = "mizan"
yazR = 6

Sheets(S1).Select
Cells(8, "b").Select
sonR = 91 ' boş olmayan hücreler olsaydı son satırı bu komut ile belirleyebilirdik :
' sonR = Selection.End(xlDown).Row

For r = 9 To sonR
If Cells(r, "c") = Empty Then GoTo 1
Cells(r, "c").Select
dsy = Cells(r, "c")
tks = InStr(1, dsy, "/")
shn = Left(dsy, tks - 1) & "_" & Right(dsy, Len(dsy) - tks)
' yeni sayfaya koyulacak değerleri değişkenlere atayalım
C = "=+" & S1 & "!" & Cells(r, "c").Address
N = "=+" & S1 & "!" & Cells(r, "n").Address
'...
F = "=+" & S1 & "!" & Cells(r, "f").Address
J = "=+" & S1 & "!" & Cells(r, "j").Address

Sheets.Add After:=Sheets(Sheets.Count)
ActiveSheet.Name = shn
' ilk kolon değerleri
Cells(yazR, "B") = "DOSYA NO"
Cells(yazR, "d").Formula = C

Cells(yazR + 1, "B") = "GELEN MAL TUTARI"
Cells(yazR + 1, "d").Formula = N
'...
Cells(yazR, "F") = "MAL BEDELİ"
Cells(yazR, "G").Formula = F

Cells(yazR + 1, "F") = "GÜMRÜK"
Cells(yazR + 1, "G").Formula = J
'...
Sheets(S1).Select
1 Next r
End Sub

Merhaba Sy Sandokan,

Sy Nsertoglu' nun paylaşmış olduğu kodları tablonuza uyguladım.
Ancak çalışma kontrolu yapmadım.
Dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Çaba gerek

diger sayfaya biişik atiyor Nsertoglu

Sn.Sandokan,
1- Verdiğim kodlar sizin yapmak istediklerinizi yapabilmeniz için başlangıçtır; sadece örneğinizdeki "159014624" sayfasında yer alan 6 -7 nci satırlardaki bilgileri oluşturmaktadır. Diğer satırları/bilgileri bu kodlara göre düzenlemek size düşmektedir.

2- Kodun yarattığı sayfadaki kolonları (A dan H a) tutarak kolon genişliğini otomatik veya 20 yaparsanız BİTİŞİK atmadığını görebileceksiniz.

3- Mizan sayfanızdaki C kolonuna göre sayfa yaratması için bu kolonda kullanılan her bilgi TEK olmak zorundadır (EXCEL aynı sayfadan 2nci bir adet yaratamaz)

4- Burada amaç BALIK TUTMAYI ÖĞRETMEK; yoksa size pişmiş balık sunmakla damak zevkinizi sınırlamak niyetinde değilim (mesela ben balığa LİMON sıkmam)..

Kolay gelsin..

"Sn.Sandokan,
1- Verdiğim kodlar sizin yapmak istediklerinizi yapabilmeniz için başlangıçtır; sadece örneğinizdeki "159014624" sayfasında yer alan 6 -7 nci satırlardaki bilgileri oluşturmaktadır. Diğer satırları/bilgileri bu kodlara göre düzenlemek size düşmektedir.

2- Kodun yarattığı sayfadaki kolonları (A dan H a) tutarak kolon genişliğini otomatik veya 20 yaparsanız BİTİŞİK atmadığını görebileceksiniz.

3- Mizan sayfanızdaki C kolonuna göre sayfa yaratması için bu kolonda kullanılan her bilgi TEK olmak zorundadır (EXCEL aynı sayfadan 2nci bir adet yaratamaz)

4- Burada amaç BALIK TUTMAYI ÖĞRETMEK; yoksa size pişmiş balık sunmakla damak zevkinizi sınırlamak niyetinde değilim (mesela ben balığa LİMON sıkmam)..

Kolay gelsin.."

Sn. huseyincoban,

sizde alıntınızdan göreceğiniz üzere, yukarıda örneği verilen mesajımda hitap ettiğim kişi "Sn.Sandokan" ifadesi ile netleştirilmiştir, size yönelik hiç bir ifade bulunmadığına tekrar emin olduktan sonra bana yönelik olarak "Sözlerinizdeki iğnelemenin sebebini anlayamadım." yazmakla sohbet etmek istediğiniz kanaatine vardım (yanılmış da olabilirim).

Bu arada kodu dosyaya uygulayarak (Bkz: aşağıdaki alıntı) Sn. Sandokan'a ve yararlanan tüm excel dostlarına yardımcı olmanız nedeniyle SİZE Teşekkür Etmekta Geciktiğim için Özür Dilerim.

"Merhaba Sy Sandokan, Sy Nsertoglu' nun paylaşmış olduğu kodları tablonuza uyguladım. Ancak çalışma kontrolu yapmadım. Dosya ektedir."

Saygılarımla..

Geri