• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfanın Bir Kısmının Tamamen Taşınması

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2016 TR
Merhaba Arkadaşlar,

Taslak sheet'ine, dosyada bulunan diğer sheetlerden A2:K34 hücreleri içerisinde ne varsa tablo , değer , formül vs. hepsini çekmem mümkün mü?

2007 TR kullanıyorum küçük bir dosya ekledim.

Yardımlarınız için teşekkürler.

Ekli dosyalar

tam olarak performans sayfasında bulunan ve a2:k34 arasında bulunan'ın kopyasını mı alacaksınız diğer sayfalara
doğru ise
bu aralığı tarayın kopyala deyin hangi sayfalara yapıştıracaksanız ctrl yardımı ile seçin ve sayfa üzerinde yapıştır deyin.
umarım doğru anlamışımdır.

Merhaba İhsan Bey,

Dosyada Performans sheet'inde N3 hücresinde , dosyadaki diğer sheetlerin listesi var. Hangi sheet'i seçersem o sheetdeki A2:K34 arasındaki herşeyi bu sayfaya getirmesi aslında istediğim.

Merhaba İhsan Bey,

Dosyada Performans sheet'inde N3 hücresinde , dosyadaki diğer sheetlerin listesi var. Hangi sheet'i seçersem o sheetdeki A2:K34 arasındaki herşeyi bu sayfaya getirmesi aslında istediğim.

anladığım şu :
N3 hücresinde yazan sayfadan Tüm bilgiler Performans sayfasına gelecek.
doğru mu anlamışım_?
bir de eğer ki doğru ise tablolarınızın hepsi anladığım kadarı ile doğru mu_?
tablo şekliniz değişmeyecek yani değil mi_?

Merhaba İhsan Bey,

Tamamen doğru. N3 de hangi sheet i seçersem o sheet içerisindeki bilgileri performans sheet'ine aynen getirsin istiyorum. İçerik ve tablolar değişmeyecektir.

Yalnız A2:K34'ü gerektiğinde manuel olarak örneğin A1:O70 yapabiliyor olmam lazım.

Merhaba İhsan Bey,

Tamamen doğru. N3 de hangi sheet i seçersem o sheet içerisindeki bilgileri performans sheet'ine aynen getirsin istiyorum. İçerik ve tablolar değişmeyecektir.

Yalnız A2:K34'ü gerektiğinde manuel olarak örneğin A1:O70 yapabiliyor olmam lazım.

Sayın tipitipim,

Eklediğiniz dosya tam rumuzunuza uygun tipitip bir dosya.

Bu dosyada azıcık veri olmaz mı?

Kaldıki;niye sayfayı getiriyorsunuz? Siz sayfaya gitseniz olmaz mı?

.

Merhaba Yurttaş,

Özür dilerim dikkat etsemde tam açıklayıcı olamamışım.

O sayfalar gitmek istemiyor olmamın nedeni , Performans sayfasına bir buton ekleyeceğim ve o butona bastığımda bu verileri ilgili kişiye mail olarak göndereceğim. O sayfalara gidersem her sayfaya mail göndermek için buton eklemem gerekecek.

Nasıl bir yardım beklediğimi anlatan daha açıklayıcı dosya ekliyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
İhsan Bey,

Çok Teşekkür ederim yolladığım 2. dosyaya i formulleri uyguladım ve başarılı oldu. Mantığını kavramak açısından birşey sorumak istiyorum.

=EĞER(DOLAYLI("'"&$N$3&"'!b3")="";"";DOLAYLI("'"&$N$3&"'!b3")) burada sayfayı nasıl gösteriyorsunuz?

Bu çalışma ile ilgisi yok ama şöyle bir deneme yapmıştım;

=DÜŞEYARA($O2;Ortalama!D3:S74;7;YANLIŞ) Bu formül istediğim gibi çalışıyor yalnız diyelimki birden fazla sayfa var ve o sayfaları ben formülde tek tek yazmak yerine A1 hücresinde liste olarak gösteriyorum. Formülü;

=DÜŞEYARA($O2;A1!D3:S74;7;YANLIŞ) olarak değiştirirsem hata veriyor. Bu nedenle sayfayı nasıl gösterdiğinizin mantığını öğrenmeyi isterim.

Yardımlarınız için çok teşekkürler.

İhsan Bey,

Çok Teşekkür ederim yolladığım 2. dosyaya i formulleri uyguladım ve başarılı oldu. Mantığını kavramak açısından birşey sorumak istiyorum.

=EĞER(DOLAYLI("'"&$N$3&"'!b3")="";"";DOLAYLI("'"&$N$3&"'!b3")) burada sayfayı nasıl gösteriyorsunuz?

Bu çalışma ile ilgisi yok ama şöyle bir deneme yapmıştım;

=DÜŞEYARA($O2;Ortalama!D3:S74;7;YANLIŞ) Bu formül istediğim gibi çalışıyor yalnız diyelimki birden fazla sayfa var ve o sayfaları ben formülde tek tek yazmak yerine A1 hücresinde liste olarak gösteriyorum. Formülü;

=DÜŞEYARA($O2;A1!D3:S74;7;YANLIŞ) olarak değiştirirsem hata veriyor. Bu nedenle sayfayı nasıl gösterdiğinizin mantığını öğrenmeyi isterim.

Yardımlarınız için çok teşekkürler.

hücreden alacaksanız sayfa adlarını DOLAYLI fonksiyonunu kullanmalısınız
formülü
Kod:
DÜŞEYARA($O2;DOLAYLI("'"&$A$1&"'!!D3:S74");7;YANLIŞ)
olarak değiştirin çalışacaktır.

İhsan bey,

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Dolaylı fonksiyonunu biraz inceleyip deneyeceğim.

Hoşça kalın.

Geri